"Ο Τελευταίος Θεός" : Το βιβλίο που αποκαλύπτει όσα θα συμβούν στην ανθρωπότητα στα χρόνια που έρχονται! ΒΡΕΣ ΤΟ με ένα Click/Tap ΕΔΩ
Αρχαιες Μαγειες: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Μπλάκγουντ υπήρξε ένας από τους πιο συναρπαστικούς συγγραφείς ιστοριών μαγείας και φαντασίας – ίσως επειδή, πέρα από το αναμφισβήτητα μεγάλο ταλέντο του, και η αληθινή του ζωή ήταν βουτηγμένη στα ίδια αυτά μυστήρια. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί πιστεύουν πως αρκετές από τις ιστορίες του είχαν ως βάση προσωπικές εμπειρίες του.

Αρχαιες Μαγειες

Ο ίδιος ο Χ. Φ. Λάβκραφτ γράφει για τον Μπλάκγουντ:
“Αναφορικά με την ποιότητα της ιδιοφυΐας του κ. Μπλάκγουντ δεν μπορεί να υπάρξει καμία αμφισβήτηση· διότι κανένας δεν έχει καν πλησιάσει τη δεξιοτεχνία, τη σοβαρότητα και την προσοχή arxaies2mageiesστις λεπτομέρειες με την οποία καταγράφει τις προεκτάσεις της παραδοξότητας σε κοινά πράγματα κι εμπειρίες, ή την εκπληκτική διορατικότητα με την οποία χτίζει με τη μια λεπτομέρεια μετά την άλλη την πλήρη αίσθηση και αντίληψη που οδηγούν από την πραγματικότητα στην πέραν του φυσικού ζωή ή στο όραμα. Δίχως εμφανή προσφυγή στην ποιητική μαγεία των απλών λέξεων, είναι ο ένας απόλυτος και αδιαμφισβήτητος δεξιοτέχνης της ατμόσφαιρας του απόκοσμου, και μπορεί να πλάσει ένα σχεδόν πλήρες αφήγημα από ένα απλό απόσπασμα μιας σοβαρής ψυχολογικής περιγραφής. Πάνω απ’ όλα καταλαβαίνει πόσο πλήρως κάποια ευαίσθητα μυαλά μπορούν να παραμένουν προσκολλημένα για πάντα στο μεταίχμιο του ονείρου, και πόσο σχετικά ασήμαντη είναι η διαφορά μεταξύ των εικόνων που διαμορφώνονται από τα πραγματικά αντικείμενα και εκείνων που διεγείρονται από το παιχνίδι της φαντασίας.”
Το βιβλίο περιέχει τα διηγήματα: Η Μύηση, Τα Φτερά του Ώρου, Η Υπόθεση Πάικσταφ, Η Σοφίτα, Ο Τρόμος των Διδύμων, Αρχαίες Μαγείες.

Περισσότερα άρθρα
Χομούνκουλους : Τα Μαγικά πλάσματα των Αλχημιστών