"Ο Τελευταίος Θεός" : Το βιβλίο που αποκαλύπτει όσα θα συμβούν στην ανθρωπότητα στα χρόνια που έρχονται! ΒΡΕΣ ΤΟ με ένα Click/Tap ΕΔΩ

Ψιθυροι μεσα στη Νυχτα, Η 1η ανθολογια της Nyctophilia

Ψιθυροι μεσα στη Νυχτα: Παρουσιάζει ο Παναγιώτης Κάρδαρης, Συγγραφέας και Αρθρογράφος…

Η γοητεία του λυκόφωτος και της νύχτας, που κρύβεται στην ψυχή, είναι πάντοτε πηγή έμπνευσης για τους συγγραφείς του φανταστικού. Για αυτό και η φανταστική λογοτεχνία, είναι μια μορφή τραγωδίας, στην οποία ο συγγραφέας προσπαθεί να δώσει λύση σε ένα δράμα, που φωτίζεται από το ημίφως της ύπαρξης.

Το Ψίθυροι μέσα στην Νύχτα, μια ψηφιακή συλλογή του Nyctophilia.gr, την οποία επιμελείται η κα Ελένη Ρήγα και αποτελείται από 13 πρωτοεμφανιζόμενες ιστορίες, είναι ακριβώς αυτό, μια τραγωδία φαντασίας, όπου ο σύγχρονος «χορός» δεν φωνάζει αλλά ψελλίζει, ψιθυρίζει λέξεις, μέσα στην νύχτα ατενίζοντας το άγνωστο. Όπως άλλωστε αναφέρει και η σχεδιάστρια και καλλιτεχνική επιμελήτρια του εξωφύλλου  και της έκδοσης, Κατερίνα Αλαμπασίνη,  δανειζόμενη τα λόγια του P.H. Lovecraft,

Το αρχαιότερο και πιο ισχυρό συναίσθημα της ανθρωπότητας, είναι ο φόβος. Και το αρχαιότερο και πιο ισχυρό είδος φόβου, είναι ο φόβος για το Άγνωστο.”

Εξάλλου το ίδιο το εξώφυλλο της κας Αλαμπασίνη, η οποία προλογίζει και την ηλεκτρονική έκδοση,  με 12483559_883811678400589_355051847_nτα σωστά διαλεγμένα χρώματα και τη σωστή αναλογία φωτός και σκοταδιού, δίνει την έντονη εικόνα μιας αληθινά σκιώδους πραγματικότητας. Είναι δε εμβληματικό του περιεχομένου του βιβλίου και υποβάλλει την συνείδηση στο να καταδυθεί στο βάθος της για να ανακαλύψει μια σοφία αλλιώτικη, έναν οδοδείκτη για το άγνωστο.

Στην συλλογική αυτή προσπάθεια ο κάθε συγγραφέας, της κάθε διαφορετικής ιστορίας αναζητά το ίδιο πράγμα, το μίτο της Αριάδνης! ζητά να γνωρίσει, να αγκαλιάσει ή να σκοτώσει τον φανταστικό Μινώταυρο του σκοτεινού λαβύρινθου.  Για να το θέσω καλύτερα, κάθε ιστορία της συλλογής είναι  και ένα κομμάτι του μίτου, ένα μέρος της λύσης του δράματος, που εκτυλίσσεται στον κόσμο του λυκόφωτος και των σκιών.

Έτσι λοιπόν οι σύντροφοι ενός τέτοιου δρόμου έχουν Δεσμούς αίματος, που είναι Πραγματική ομορφιά, κρεμασμένη σε ένα Γάντζο και είναι λες και ακολουθεί ένα Νυκτερινό Δρομολόγιο, μέσα στην Άγια Νύχτα, για να οδηγηθεί σε μια Σκοτεινή Κοινωνία. Αναζητώντας, εκεί τα κρυμμένα ταφικά Κτερίσματα, ακούει Φωνές μέσα στο Σκοτάδι και αγνοώντας τις, βρίσκει το Μενταγιόν Του Μαύρου Ρόδου. Έτσι σαν Άσωτος Υιός, Περιμένωντας την Αυγή της  ελπίδας, στις Τρεις και Δέκα Μετά τα Μεσάνυχτα, όταν απλώνεται ο κόσμος των φαντασμάτων, βιώνει τη λύση του δράματος, την Αναγέννηση.

Σελίδα Nyctophilia στο Facebook | Επίσημη ιστοσελίδα Nyctophilia | Επίσημη Σελίδα Κατερίνας Αλαμπασίνη

 

Περισσότερα άρθρα
5 Παραφυσικές Ταινίες που αξίζει να δεις