Connect with us

Events

Nightread IV: Σκοτεινοί Τόποι @Reflections Death Disco

Published

on

Nightread IV:Σκοτεινοί Τόποι: Φαντασία και δυστοπία, λαογραφία, αστικός αλλά και μεταφυσικός τρόμος στα Reflections του Death Disco  την Πέμπτη 19/1.

Έξι συγγραφείς φαντασίας και τρόμου των εκδόσεων Ars Nocturna/Nightread και Momentum συναντώνται, συνομιλούν και διαβάζουν από τα βιβλία τους:
Τέτη Θεοδώρου, Σταμάτης Λαδικός, Γιάννης Μαργέτης, Σπύρος Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Τσουρέκης, Ηφαιστίων ΧριστόπουλοςΣυντονίζουν: Αγγέλα Γαβρίλη (βιβλιοκριτικός Diavasame.gr), Τζανέτος Καβαλιώτης (δημοσιογράφος, συγγραφέας), Μιχάλης Μανωλιός (συγγραφέας)

Τέτη Θεοδώρου «Από τη σκόνη», Ars Nocturna
Στις γωνιές του τακτοποιημένου και καλά οργανωμένου αστικού τοπίου ελλοχεύουν σκοτεινά σημάδια, μέχρι να εισβάλλουν με βιαιότητα στην καθημερινή ζωή, δημιουργώντας αστικούς μύθους ή μεταφέροντας αλλόκοτες δοξασίες μιας άλλης εποχής.

Σταμάτης Λαδικός «Camera Obscura», Momentum
Δώδεκα διηγήματα τρόμου από τον κόσμο των νεκρών ώς τα απειλητικά δάση όπου κατοικούν οι φόβοι μας, από τους δρόμους του βικτοριανού Λονδίνου ώς την Πρέβεζα του Καρυωτάκη. Η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι ιστορίες τρόμου, μπορεί και να μην είναι «ιστορίες».

Γιάννης Μαργέτης «Σε ξένο κόσμο», Momentum
Τέσσερις παράξενες ιστορίες για τη Σκιά που κοιμάται στο υποσυνείδητο και ξυπνά στα όνειρα… Μια νουβέλα και τρία διηγήματα, για τον άγνωστο που βλέπουμε κάθε μέρα στην άλλη πλευρά του καθρέφτη και για τις διαφορετικές εκδοχές της πραγματικότητας…

Σπύρος Παπαδόπουλος Ο Εξουσιαστής-Η Μάσκα της Εξουσίας, Momentum
Το Νόρμαντ, το μεγάλο βασίλειο στη μυθική Κατρανική χερσόνησο, υποφέρει από τον εικοσαετή πόλεμο. Ο Άλχων, γιoς του βασιλιά του Νόρμαντ, και οι επιστήθιοι φίλοι του θα αρχίσουν να ξετυλίγουν το νήμα που οδηγεί σε ένα φοβερό μυστικό και συνδέει τη γέννησή του με την έναρξη του πολέμου. Ο πρίγκιπας θα κατανοήσει ότι κάποια μυστικά ίσως είναι καλύτερα να μένουν θαμμένα για πάντα.

Κωνσταντίνος Τσουρέκης «Η Στύγα, και άλλες ιστορίες λαογραφίας και φαντασίας των Καλαβρύτων», Nightread
Ένα ξεχωριστό ταξίδι στις καλές βρύσες, τα Καλάβρυτα. Ιστορίες Λαογραφίας για τη ζωή των κατοίκων, τις αφηγήσεις και τους μύθους του παρελθόντος, αλλά και σημαντικά ιστορικά γεγονότα που συντάραξαν την περιοχή… Ιστορίες Φαντασίας, όπου το φανταστικό στοιχείο ενώνεται με το ρεαλιστικό, για να μας ταξιδέψει και να μας φέρει πιο κοντά σε ένα μαγικό τόπο, γεμάτο καλά νερά από βρύσες πολλές. .

Ηφαιστίων Χριστόπουλος «Η Κενή Διαθήκη», Momentum
Μπορείς άραγε να ακούσεις τις φωνές των τόπων; Γιατί οι τόποι θυμούνται. Το θέμα είναι αν εσύ μπορείς να τους καταλάβεις. Η Κενή Διαθήκη, αφηγείται ιστορίες γι’ αυτά τα ρημαγμένα, σκοτεινά τοπία και για τα ανθρώπινα φαντάσματα που τα στοιχειώνουν. Τέσσερα διηγήματα και μία νουβέλα που συνθέτουν μια λυρική δυστοπία φαντασίας.

Πέμπτη 19/1, 8 μ.μ.
Death Disco
Ωγύγου 15 και Λεπενιώτου, Ψυρρή

Σελίδα Εκδήλωσης στο Facebook

Continue Reading
Comments

Subscribe

Advertisement

Facebook

Trending