ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
ιπτάμενα αυτοκίνητα

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα είναι εδώ και μοιάζουν σαν ιπτάμενοι δίσκοι

Η ιδέα για τα ιπτάμενα αυτοκίνητα και την δημιουργία τους υπάρχει εδώ και δεκαετίες, κυρίως μέσα από την επιστημονική φαντασία, αλλά και από πατέντες του Νίκολα Τέσλα. Στις μέρες μας, όπου η ανάπτυξη της τεχνολογίας είναι ραγδαία, υπάρχουν εφευρέτες που ελπίζουν να κάνουν αυτό το όνειρο πραμγατικότητα, σχεδιάζοντας κατακόρυφη απόγείωση και προσγείωση με τα ιπτάμενα αυτοκίνητα και γενικότερα τα ιπτάμενα οχήματα.

ιπτάμενα αυτοκίνητα

Φαίνεται μάλιστα πως σε μερικά χρόνια το να διαθέτει κανείς το προσωπικό του ιπτάμενο αυτοκίνητο θα γίνει πραγματικότητα, τουλάχιστον αρχικά για όσους έχουν τα χρήματα να το αγοράσουν, αφού κάθε νέα τεχνολογία είναι πανάκριβη και άρα απρόσιτη για το ευρύ κοινό.

ιπτάμενα αυτοκίνητα που μοιάζουν με ιπτάμενους δίσκους;

Υπάρχει μία Καναδική εταιρεία που ονομάζεται Daymak, η οποία έχει ήδη παρουσιάσει μία σειρά από ηλεκτρικά οχήματα ως μέρος μίας οικολογικής καμπάνιας που ονομάζεται Green Army. 

Αυτή η σειρά των οχημάτων ονομάζεται Avvenire Series και περιλαμβάνει:

  • Ηλιακά φορτιζόμενα ποδήλατα
  • Σκούτερ αυτόματης και αυτόνομης οδήγησης
  • Ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυτόματης οδήγησης
  • Προσωπικά ιπτάμενα αυτοκίνητα με τίτλο Skyrider

Στο τέλος αυτής της σειράς το Skyrider μοιάζει με ιπτάμενο δίσκο.

Σίγουρα κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί πως αυτά τα ιπτάμενα αυτοκίνητα θα επισκίαζαν τα επίγεια οχήματα που θέλει να λανσάρει η εταιρεία. Στην ιστοσελίδα της όμως η Εταιρεία εξηγεί τον σκοπό που εξυπηρετεί το Skyrider, αφού αναφέρει πως “αυτό θα είναι το προσωπικό σας ιπτάμενο όχημα που θα σας γλιτώσει από την κίνηση, και εκτός αυτού, όλοι είμαστε προορισμένοι να πετάμε”.

Τι χαρακτηριστικά έχουν αυτά τα ιπτάμενα αυτοκίνητα;

Τελικά έχουμε στην διάθεσή μας τα χαρακτηριστικά ενός τέτοιου ιπτάμενου αυτοκινήτου που πολλοί έχουν παρομοιάσει με ιπτάμενο δίσκο. Προφανώς δεν θα μπορούσαν να συγκριθούν με εκείνα ενός ufo όπως το έχουμε φανταστεί. Αυτά τα ιπτάμενα αυτοκίνητα πετούν σε ταχύτητες που φτάνουν ως και τα 300 χιλιόμετρα την ώρα και δεν διαθέτουν (για την ώρα τουλάχιστον) τεχνολογία αντιβαρύτητας ή αυτόματης επιτάχυνσης στα 3.000 χιλιόμετρα την ώρα.

svg%3E

Όπως και να έχει, το να μπορεί να αποκτήσει όποιος θέλει τα ιπτάμενα αυτοκίνητα που μπορούν να πετάξουν με 90 χιλιόμετρα ώσπου να αδειάσει η μπαταρία, είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό για την ανθρωπότητα.

Πηγή άρθρου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
αντιβαρύτητα
αντιβαρύτητα: Επιστήμονες του MIT και της NASA εξερευνούν την νέα τεχνολογία!