317695097 5876701695682183 1365595960134245379 n

Βιογραφικό - Αποστόλης Χειρδάρης

Ονομάζομαι Αποστόλης Χειρδάρης και το ταξίδι μου σε αυτό τον κόσμο ξεκίνησε το 1983 στον Πειραιά και πιο συγκεκριμένα στο Πέραμα όπου και παρέμεινα μέχρι τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Η συνέχεια με βρήκε στον τόπο καταγωγής μου, την πανέμορφη Κασσιώπη της   Κέρκυρας μέχρι το τέλος του Γυμνασίου. Στα τέλη του 97 και κατά την έναρξη του Λυκείου η μόνιμη πια επιστροφή στον Πειραιά και το Πέραμα με βρήκε να αναζητώ ολοένα και περισσότερο το παράξενο στην καθημερινότητα αλλά και πέρα από αυτή. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ενασχόλησή μου με αυτό που αποκαλούμε Ανεξήγητο, μυστήριο και “εναλλακτική αναζήτηση”, αρχικά ως λάτρης των περιοδικών και των βιβλίων του χώρου (σε ελλάδα και εξωτερικό) και στην συνέχεια επιχειρώντας τις δικές μου απόπειρες συγγραφής άρθρων. Το πτυχίο Γραφιστικής που απέκτησα παράλληλα με βοήθησε αρκετά ώστε να καταφέρω να υλοποιήσω τις όποιες ιδέες είχα για την συμμετοχή μου στον χώρο της αναζήτησης. 


Η αρχή έγινε το 2005 όταν σε συνεργασία με ένα παλιό φίλο και συνοδοιπόρο στις αναζητήσεις δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα Paranormal.gr που ήταν γεμάτη από τα πρώιμα άρθρα μας για το υπερβατικό, τον αποκρυφισμό και το ανεξήγητο ευρύτερα. Μέσα από το Paranormal.gr καταφέραμε  να διοργανώσουμε σε συνεργασία με το metafysiko.gr μία πρωτοβουλία που ονομάστηκε “Στέκι Αναζήτησης” στο Dassein των Εξαρχείων, όπου και πραγματοποιήθηκαν μία σειρά από ομιλίες με μερικούς από τους σημαντικότερους “Ερευνητές” και συγγραφείς του Ελληνικού χώρου. Το Paranormal.gr μου έδωσε επίσης την ευκαιρία να αρθρογραφήσω για λίγο καιρό στο ένθετο περιοδικό του Ελεύθερου Τύπου “Φαινόμενα” και να βάλω μπροστά τα επόμενα σχέδιά μου, αφού το Paranormal.gr ολοκλήρωνε τον κύκλο του.

 

Η πορεία συνεχίστηκε με την εξέλιξη του Paranormal σε Mindhack.gr όπου μόνος πλέον επιχείρησα (και με την βοήθεια αρκετών αξιόλογων αρθρογράφων που συμμετείχαν στην προσπάθεια) να αρθρογραφήσω ακόμα περισσότερο και να αφοσιωθώ στην έρευνα του παράξενου. To Mindhack.gr έγινε αποδεκτό από τον κόσμο και μου επέτρεψε να δημιουργήσω και συγγραφικά, αφού μέσα από την σελίδα και σε συνεργασία με τις εκδόσεις iWrite πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός διηγημάτων για νέους συγγραφείς που είχε ως αποτέλεσμα την συλλογή διηγημάτων με τίτλο “Μετά το τέλος”. Στην συνέχεια είχα την χαρά να δω το πρώτο μου διήγημα να δημοσιεύεται σε μία συλλογή διηγημάτων με τίτλο “Η πτώση των Θεών” που προέκυψε ως ένα αφιέρωμα στον μεγάλο συγγραφέα του Κοσμικού τρόμου H.P.Lovecraft ενώ συμμετείχα και σε δύο ακόμα συλλογές διηγημάτων στην συνέχεια. Εδώ και ένα χρόνο κυκλοφορεί ηλεκτρονικά το βιβλίο μου με τίτλο “Ο Τελευταίος Θεός” που πραγματεύεται τον κίνδυνο του Μετανθρωπισμού και την Τεχνητή Νοημοσύνη στην εποχή του Great  Reset.


Όπως πιθανόν ήδη να γνωρίζετε, από το 2016 η φυσική εξέλιξη της ενασχόλησής μου ήταν η μετατροπή των κειμένων μου σε βίντεο στο κανάλι weirdo στο youtube, το οποίο αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το κοινό, αφού μετά από έξι χρόνια παρουσίας  ήδη μετράει 140.000 συνδρομητές!

 

Ευελπιστώ όλη αυτή η πορεία που έφτασε στην δημιουργία του καναλιού να αποτελέσει ένα μέσο ψυχαγωγίας και διαφυγής των αναγνωστών – θεατών από τα προβλήματα της πεζής καθημερινότητας. Να αποτελέσει την αφορμή ώστε το μυαλό και η σκέψη να ταξιδέψει έστω και για λίγο σε αθέατους κόσμους που μόνο όσοι ξέρουν να ονειρεύονται μπορούν να αντικρύσουν μέσα από την διαρκή αναζήτηση! Να είστε όλοι καλά!

 

Αποστόλης Χειρδάρης.


fafafafafa2