ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
newton

ο Ισαάκ Νεύτων προέβλεψε ότι ο κόσμος θα τελειώσει το 2060.

Έχουμε συνηθίσει πια να ακούμε για το επερχόμενο τέλος του κόσμου από διάφορες προβλέψεις ή προφητείες. Επιστήμονες αλλά και άνθρωποι με θρησκευτικό υπόβαθρο έχουν προβλέψει πως θα έρθει μαζική εξόντωση λόγω των “κλιματικών αλλαγών” ή ως αποτέλεσμα των αμαρτιών των ανθρώπων.

Ακολούθησε το weirdo στο Google News πατώντας εδώ για να διαβάζεις πρώτος τα νέα άρθρα και τα νέα της σελίδας

Έστω και αν η επιστήμη διαθέτει μία διαφορετική οπτική και προωθεί τον ρασιοναλισμό, έχουμε δει παραδείγματα επιστημόνων που ασχολήθηκαν με τον Εσωτερισμό, όπως ο Καρλ Γιουνγκ ή ο Σερ Ισαάκ Νεύτων.

O Σερ Ισαάκ Νεύτων δημιουργούσε την αρχή τις βαρύτητας και τους νόμους της κίνησης την ίδια στιγμή που αναζητούσε την περίφημη φιλοσοφική λίθο των Αλχημιστών. Ήταν επίσης ένας θρήσκος άνθρωπος που έγραψε θεολογικά κείμενα που ερμήνευαν τις προφητείες της βίβλου και προέβλεψε την αποκάλυψη. Σύμφωνα με τον Νεύτων λοιπόν αυτή θα έρθει το 2060!

Ισαάκ Νεύτων
Πρόβλεψη Νεύτων σε γράμμα του : Το τέλος του κόσμου θα έρθει

Σε μια επιστολή του 1704 που εκτέθηκε στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, παραπάνω, ο Νεύτων περιγράφει την «πρόβλεψη» του:

«Έτσι λοιπόν οι χρονικοί χρόνοι και μισός χρόνος είναι 42 μήνες ή 1260 ημέρες ή τρία χρόνια και μισό, υπολογίζοντας δώδεκα μήνες έως ένα έτος και 30 ημέρες έως έναν μήνα όπως γινόταν στο Ημερολόγιο του πρωτόγονου έτους. Και οι ημέρες των βραχύβιων θηρίων που τίθενται για τα χρόνια των βιασμένων βασιλείων, η περίοδος των 1260 ημερών, εάν χρονολογείται από την πλήρη κατάκτηση των τριών βασιλιάδων το 800 μ.Χ, θα τελειώσει το 2060 μ.Χ.. Μπορεί να τελειώσει αργότερα, αλλά εγώ δεν βλέπω κανένα λόγο να τελειώσει νωρίτερα».

svg%3E

Ολόκληρη η περιγραφή του τρόπου με τον οποίο εκπόνησε την πρόβλεψή του χρησιμοποιώντας το Βιβλίο του Δανιήλ, υπάρχει στο άρθρο του ιστορικού Stephen Snobelen εδώ.

Ο καθηγητής Snobelen, ο οποίος πιστεύει ότι η επιστολή χρονολογείται «μετά το 1705» και ότι «η ασταθής γραφή υποδηλώνει ότι γράφτηκε προς το τέλος της ζωής του». Όποια και αν είναι η ακριβής ημερομηνία, τον βλέπουμε πολύ λιγότερο σίγουρο εδώ. Προβλέπει και κάποιες άλλες ημερομηνίες—2344, 2090 (ή 2132), 2374. Όλες φαίνονται αυθαίρετες, αλλά «δεδομένης της στρογγυλότητας του αριθμού και του γεγονότος ότι εμφανίζεται σε πάνω από μια επιστολές το 2060 έγινε η πιο συνηθισμένη».

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
Chern
τσερνoμπιλ : 7 ανατριχιαστικα γεγονότα στο Πριπιάτ