ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

μεγάλη επαναφορά και ατζέντα 2030 : Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το σχέδιό τους

“Με την Επιστήμη και την Τεχνολογία θα  συναντήσουμε τους εξωγήινους και οι εξωγήινοι θα  είμαστε εμείς” –

Norman Spinrad, “The Neuromantics“

μεγάλη επαναφορά: σε αυτούς τους πρωτόγνωρους καιρούς που ζούμε, έχει αρχίσει και φαίνεται σε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους πως σύντομα θα χρειαστεί να επιλέξουμε αν θα παραμείνουμε άνθρωποι αλλά με αβέβαιη μοίρα, ή αν θα μεταμορφώσουμε κυριολεκτικά το σώμα μας προκειμένου να μην εξαφανιστούμε ως είδος. Τουλάχιστον, έτσι θα μας εμφανιστεί το δίλλημα. Αλλαγή,  ή περιορισμός και αφανισμός.

μεγάλη επαναφορά

Το κείμενο αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο μου με τίτλο “Ο Τελευταίος θεός” που κυκλοφορεί online. Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για αυτά που θα αντιμετωπίσουμε μελλοντικά, μπορείς να το βρεις εδώ

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται πως μόλις αποκαλυφθεί αυτή η τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη μόνο για τους λίγους πάμπλουτους και πανίσχυρους ανθρώπους του πλανήτη που θα χρησιμοποιήσουν την κατάσταση για να καταδυναστεύσουν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Φυσικά όλα αυτά προωθούνται με αφορμή και κατά την διάρκεια μίας μεγάλης πανδημίας, που ρίζωσε σε εκατομμύρια ανθρώπους τον φόβο της ασθένειας και του θανάτου, κάνοντάς τον να επιλέξει τα πάντα προκειμένου να διασωθεί..

Τι θα συμβεί τελικά; Κανείς δεν γνωρίζει. Αυτό που οφείλουμε να γνωρίζουμε όμως είναι ποιές θα είναι οι εξελίξεις τα επόμενα χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο. Χρειάζεται να γνωρίζουν όλοι, γιατί το πλάνο της «μεγάλης επαναφοράς» μας αφορά όλους ανεξαιρέτως.

Η μεγάλη Επαναφορά και η 4η βιομηχανική επανάσταση!

Κάθε μία από τις προηγούμενες επαναστάσεις  διαμόρφωσαν έως ένα βαθμό την καθημερινότητά μας και  την άλλαξαν, όμως αυτή ίσως αποβεί ακόμα και μοιραία  για την εξέλιξη του ανθρώπου. Οι τρεις επαναστάσεις που  προηγήθηκαν ήταν οι εξής: η 1η Βιομηχανική επανάσταση  που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του 1760 και το 1840 και  εισήγαγε στον κόσμο μας τις ατμομηχανές και τους  σιδηρόδρομους.

Η Δεύτερη Βιομηχανική επανάσταση  πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 19ου και στις αρχές  του 20ου αιώνα, και εισήγαγε στον κόσμο την έννοια  της μαζικής παραγωγής και του Ηλεκτρισμού. Η τρίτη  Βιομηχανική Επανάσταση (ή Ψηφιακή Επανάσταση) μας  έδωσε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το καινοτόμο  διαδίκτυο και τις φορητές έξυπνες τεχνολογίες ξεκινώντας  από το 1960 έως και σήμερα.

Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση φέρνει στη ζωή μας την  Τεχνητή Νοημοσύνη, το “Ίντερνετ των Πραγμάτων”,  μαζί με την εποχή κατά την οποία τα δεδομένα έχουν  μεγαλύτερη ισχύ από τα χρήματα και ονομάζεται εποχή  “Big Data”.

svg%3E

Μαζί όμως με την ραγδαία ανάπτυξη όλων  αυτών των τεχνολογιών, αναπτύσσονται ταυτόχρονα  και οι βιολογικές επιστήμες. Μέσα από αυτές αποκτούμε  ολοένα και μεγαλύτερη γνώση για τον ανθρώπινο  εγκέφαλο, με την νέα νευροεπιστήμη η οποία είναι πιθανό,  όχι μόνο να γιατρέψει ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ,  αλλά και να ενσωματωθεί στην εγκληματολογία ή την  διαφήμιση και το Μάρκετινγκ. 

 Έχουμε ήδη διαπιστώσει ότι κάθε Βιομηχανική  Επανάσταση είχε δύο όψεις, όπως ακριβώς ένα νόμισμα.  Γιατί από την μία έκανε την ζωή του σύγχρονου ανθρώπου  πιο άνετη και αυτοματοποιημένη, βοηθώντας ταυτόχρονα  στην διεύρυνση του προσδόκιμου ζωής μέσα από την  ανάπτυξη της σύγχρονης Ιατρικής, αλλά οδήγησε και  πολλούς άλλους στην φτώχεια, την δυστυχία και την  απαξίωση.

svg%3E

Έτσι στο σημείο αυτό, αξίζει να επισημάνουμε  πως είναι επιθυμητό να είμαστε ανοιχτοί στα τεχνολογικά  άλματα που φέρνουν αυτές οι επαναστάσεις δίχως όμως  να παραβλέπουμε και τους ορατούς κινδύνους που  συνοδεύουν μία τέτοια ραγδαία αλλαγή στο σύνολο της  ανθρωπότητας. 

Μέσα σε αυτή την 4η Βιομηχανική Επανάσταση που  θα αυτοματοποιήσει ακόμα περισσότερο την ζωή μας  κρύβεται λοιπόν και μία έννοια που τα τελευταία χρόνια  γίνεται ευρύτερα γνωστή στον κόσμο. Ο Μετανθρωπισμός.  Έστω και αν λίγοι γνωρίζουν ακριβώς τί σημαίνει αυτή  η έννοια, για τους ανθρώπους που διατηρούν τα ηνία  στο παγκόσμιο στερέωμα αυτή είναι μία ευκαιρία  ώστε να ανασχημαστιστεί εντελώς ο κόσμος. Άρα θα  πρέπει να γνωρίζουν όλοι, ποιά είναι τα σχέδια που αν υλοποιηθούν- θα μας κάνουν να ξεχάσουμε την  ανθρώπινη βιολογική μας φύση. 

Φυσικά, το κουβάρι  ξετυλίγεται ακόμη και τώρα, όμως ήδη γνωρίζουμε  πως το σχέδιο εκτυλίσσεται με γρήγορους ρυθμούς  και ειδικότερα μετά την παρουσίαση της “Βίβλου του  Μετανθρωπισμού” που δεν είναι άλλη από την μεγάλη επαναφορά. Πλέον συνεχώς μέσα στην πανδημία ακούμε, παρακολουθούμε και διαβάζουμε για το περίφημο great reset. Τι είναι όμως η μεγάλη επαναφορά και γιατί έχει προκαλέσει ανησυχία σε πολύ κόσμο;

Η μεγάλη επαναφορά 

Μέσα από την μεγάλη επαναφορά, και μέσα  από το ομώνυμο βιβλίο (Great Reset) των Κλάους Σβαμπ  (ΠρόεδροςΠ.Ο.Φ) και Τιερί Μαλερέ (Οικονομολόγος)  ξεδιπλώνεται το ζοφερό μέλλον της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μία κοινή ιδέα μεταξύ  των ηγετών που επιδεικτικά τοποθετούσαν πριν μήνες  το βιβλίο στα γραφεία τους σε δημόσιες φωτογραφίες,  ώστε να δημοσιεύσουν την γραμμή που θα ακολουθηθεί  στην εποχή μετά τον Covid. Την αναγκαιότητα να αλλάξουν μία για πάντα τον κόσμο όπως τον γνωρίζαμε.

svg%3E

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (Π.Ο.Φ) του 2016 στο  Νταβός της Ελβετίας είχε προμηνύσει τί θα συμβεί στο  άμεσο μέλλον της ανθρωπότητας με την μεγάλη επαναφορά. Τα ερχόμενα χρόνια  θα βλέπουμε να ξετυλίγεται μπροστά μας το κουβάρι  μιας παγκόσμιας συνθήκης που πάγωσε- από την αρχή  της πανδημίας και έπειτα- κάθε δραστηριότητα και  προετοίμασε το έδαφος για όσα συζητήθηκαν τότε αλλά  και στο πιο πρόσφατο συνέδριο.

Εκεί είναι γνωστό πως  ελέγχονται οι τύχες της ανθρωπότητας και αποφασίζονται  οι επερχόμενες δράσεις κυρίως σε οικονομικό αλλά  και πολιτιστικό- κοινωνικό επίπεδο. Τα σχόλια των  δημοσιογράφων που συμμετείχαν σημείωσαν πως,  ακόμη και αυτοί που θεωρούν πως κρατουν τις τύχες  της ανθρωπότητας στα χέρια τους δεν γνώριζαν καν (ή  έκαναν πως δεν γνώριζαν) τί θα συμβεί στο μέλλον σε  παγκόσμια κλίμακα.  Όμως φαίνεται πως γνώριζαν πολύ καλά, γιατί είχαν ξεκινήσει ήδη το πλάνο για την μεγάλη επαναφορά

Τι συνέβη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ;

Εκείνο το συνέδριο ήταν το σημαντικότερο, μέχρι  τουλάχιστον τις εξελίξεις του 2020-2021 που έφεραν στο  φως το πλάνο για την μεγάλη επαναφορά ή αλλιώς “Great  Reset”, το οποίο αποκαλύφθηκε στον κόσμο και πάλι  από το Π.Ο.Φ του Νταβός, αυτή τη φορά τον Ιανουάριο  του 2021. Πριν φτάσουμε στο πιο πρόσφατο συνέδριο  όμως, αξίζει να δούμε τι συνέβη το 2016 γιατί η σύνδεση  είναι άμεση και ξετυλίγει το κουβάρι ενός σχεδίου που ίσως απειλεί -όχι μόνο την καθημερινότητά μας όπως  την γνωρίζαμε μέχρι πριν την πανδημία- και την ίδια  την ανθρώπινη φύση μας. 

Γιατί στο Π.Ο.Φ του 2016  αναφέρθηκε ίσως για πρώτη φορά εκτενώς η Επανάσταση  του Μετανθρωπισμού. Μία έννοια που η σημασία της  θα εξηγηθεί παρακάτω καθώς και η επικινδυνότητά της  για όλους μας. Κυρίαρχο θέμα εκείνης της συζήτησης  ήταν η περίφημη πια 4η Βιομηχανική Επανάσταση, το  σύγχρονο αφήγημα του -πολύ γνωστού πια εκτελεστικού  προέδρου του Π.Ο.Φ – Κλάους Σβαμπ. Αυτή, σύμφωνα  με τον πρόεδρο που είναι και συγγραφέας του “Great  Reset”, τη μεγάλη επαναφορά της ανθρωπότητας  με αφορμή την πανδημία του Covid-19, θα είναι μία  βαθιά μεταμορφωτική περίοδος για όλους μας και μία  εποχή που φαίνεται να ξεκινάει τώρα. 

svg%3E

  

 Ένα από τα πολλά ζητήματα που συζητήθηκαν  είχε τον τίτλο “Η Μεταμόρφωση του αύριο” και είχε ως  συμμετέχοντες (μεταξύ άλλων) την C.O.O του Facebook,  Σέριλ Σάντμπεργκ και τον Πρόεδρο της Ρουάντα, Πολ  Καγκάμε. Ο Καγκάμε διατηρεί στενές επαφές με την  Ευρωπαϊκή Ένωση και τους τεχνοκράτες απανταχού  της γης για την επιτυχημένη διακυβέρνηση της Ρουάντα.  Όμως είναι ένας άνθρωπος που έχει κατηγορηθεί για  πολλαπλές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Αυτό που τόνιζε ο ίδιος σε ολόκληρη τη συζήτηση ήταν  το γεγονός πως η Ρουάντα θα αποτελέσει ένα φιλικό  μέρος ώστε τα δυτικά κράτη να εξάγουν τους καρπούς  της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Η Σάντμπεργκ από  την άλλη προσπαθούσε να εξηγήσει την διπλή φύση  των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που αποτελούν πια  ένα μέσο φίμωσης και λογοκρισίας, επιτρέποντας μόνο  στοχευμένες δημοσιεύσεις ή πολιτικές πεποιθήσεις.  

Είναι πλέον γεγονός πως η Σίλικον Βάλεϊ, πρωτεύουσα  της ψηφιακής τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής  δικτύωσης, επιχειρεί μέσα από τα δίκτυα να παρουσιάσει  με ένα δικό της τρόπο την οικουμενική αλήθεια. Η  Σάντμπεργκ αποκάλυψε επίσης πως υπάρχει η τρομακτική  προοπτική μίας νέας μορφής δύναμης, μέσα από την  οποία η “ελίτ” θα ασκήσει τον έλεγχό της πάνω στην  τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να  προωθήσει τα δικά της σχέδια για τον κόσμο.

 Δύο ακόμα συζητήσεις είχαν τα εξής θέματα :  “Η κατάσταση της τεχνητής νοημοσύνης” και “Εργασία  χωρίς εργασία”. Στην πρώτη συζητήθηκε η σκέψη του  εφευρέτη και μελλοντολόγου Ρέι Κούρτσβαϊλ για την  τεράστια ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, κάτι που  παλαιότερα αμφισβητούσαν πολλοί, όμως πλέον δείχνει  να γίνεται πραγματικότητα.

svg%3E

Η δεύτερη αφορούσε τον  τρόπο που η αυξανόμενη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης  θα στείλει εκατομμύρια ανθρώπους στην ανεργία. Στο  κοντινό μέλλον φαίνεται πως η τεχνητή νοημοσύνη  θα καταστήσει άχρηστους πολλούς επαγγελματικούς  κλάδους και ειδικότερα εκείνους που έχουν να κάνουν με  την επεξεργασία δεδομένων. Έτσι, η μόνη λύση που θα  προκύψει απέναντι στην τεχνολογική ανεργία σύμφωνα  με τους συμμετέχοντες του Π.Ο.Φ , είναι ένα διεθνές  ενιαίο βασικό επίδομα όπως αυτά που προωθήθηκαν  στον καιρό της πανδημίας και λόγω των παρατεταμένων  “lockdown”. 

Από την αρχή του 2021 το Π.Ο.Φ,  προωθεί επίσημα πια το όραμά του για το μέλλον της  ανθρωπότητας στην μετά Covid εποχή, την μεγάλη  επαναφορά. Κατά την δική τους οπτική, η πανδημία  έχει αποκαλύψει και εκθέσει σε όλους μας τις αδυναμίες  του παλιού συστήματος, καθώς και του ανθρώπου. Άρα  προκύπτει η ανάγκη και η τέλεια ευκαιρία για εκείνους να  “επαναφέρουν” τον κόσμο σε μία νέα πραγματικότητα.  Πως θα είναι όμως αυτή η πραγματικότητα; Για να πάρουμε μία ιδέα πέρα από την προσπάθειά τους για την μεταμόρφωση του ανθρώπου σε ρομπότ, θα πρέπει να αναλύσουμε λίγο την ατζέντα 2030!

Η Ατζέντα 2030

Η ατζέντα 2030 σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη εμφανίστηκε γύρω στο 2015, και είναι ένα πρόγραμμα όπου οι παγκόσμιοι ηγέτες ενέκριναν ομόφωνα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.  Σύμφωνα με εκείνους οι στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι το μονοπάτι που μας οδηγεί σε ένα κόσμο δικαιότερο, πιο ειρηνικό και ευημερούντα, και σε έναν υγιή πλανήτη. Υπάρχουν όμως φωνές που λένε πως τίποτα δεν προγραμματίζεται για το καλό μας και πως πίσω από αυτό υπάρχει μία κρυφή ατζέντα για την αλλαγή του κόσμου.

Στην ατζέντα 2030 που εφαρμόζεται ήδη από το 2021 μέχρι και το 2030 υπάρχουν 17 στόχοι για την ευημερία του νέου κόσμου. αυτοί είναι οι εξής:

 • μηδενική φτώχεια
 • μηδενική πείνα
 • καλή υγεία και ευημερία
 • ποιοτική εκπαίδευση
 • ισότητα των φύλων
 • καθαρό νερό και αποχέτευση
 • φτηνή και καθαρή ενέργεια
 • αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη
 • βιομηχανία, καινοτομία και υποδομές
 • λιγότερες ανισότητες
 • βιώσιμες πόλεις και κοινότητες
 • υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή
 • δράση για το κλίμα
 • ζωή στο νερό
 • ζωή στη στεριά
 • ειρήνη δικαιοσύνη και ισχυροί θεσμοί
 • συνεργασία για τους στόχους

Με μία πρώτη ματιά όλα όσα αναγράφονται στην Ατζέντα 2030 είναι βήματα προς την καλυτέρευση του κόσμου μας.

svg%3E

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως ισχύει το αντίθετο, και μάλιστα έχουν κυκλοφορήσει τους πραγματικούς στόχους της ατζέντας. Αυτοί σύμφωνα με όσα έχουν κυκλοφορήσει θα εξυπηρετήσουν την νέα τάξη πραγμάτων που εδραιώνεται ολοένα και περισσότερο, και είναι οι εξής:

 • Μία παγκόσμια διακυβέρνηση
 • Ένα παγκόσμιο ψηφιακό νόμισμα
 • Μία παγκόσμια κεντρική τράπεζα
 • Ένας παγκόσμιος στρατός
 • το τέλος της ιδιωτικής περιουσίας, που επιβεβαιώνεται από τη φράση της μεγάλης επαναφοράς που λέει πως δεν θα σου ανήκει τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος
 • Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί με πρόφαση την υγεία του παγκόσμιου πληθυσμού
 • Ένα διεθνές βασικό επίδομα φτώχιας
 • παγκόσμιος έλεγχος στις κινήσεις του πληθυσμού
 • Έλεγχος και περιορισμοί μέσα από το ίντερνετ των πραγμάτων και το 5G
 • Το τέλος των προσωπικών μέσων μεταφοράς (μηχανών, αυτοκινήτων κλπ)
 • Όλες οι επιχειρήσεις να ανήκουν στις κυβερνήσεις
 • Η εκπαίδευση να ελέγχεται από τις κυβερνήσεις
 • Το τέλος των αγροτών
 • ο περιορισμός στην χρήση της γης από τους ανθρώπους και πολλά ακόμη.

Φυσικά κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον και αν όλα αυτά αποτελούν την μελλοντική πραγματικότητα. Βέβαια κανείς δεν θα πίστευε πως θα βιώναμε όσες καταστάσεις ζούμε με αφορμή την πανδημία τα τελευταία 2 χρόνια. Το μόνο σίγουρο είναι πως όσο και αν προσπαθήσουν να αλλάξουν τα πάντα γύρω μας καταπιέζοντας κάθε ανθρώπινη ελευθερία, η ανθρωπότητα έχει τον τρόπο να προχωράει μπροστά απελευθερωμένη έστω και αν χρειαστεί να αγωνιστεί για αυτό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι, είναι να γνωρίζουμε ποιά είναι τα πιθανά σχέδια της ελίτ, ώστε αν χρειαστεί να μπορέσουμε να είμαστε ενήμεροι και να τα αντιμετωπίσουμε προτού γιγαντωθούν και μας κατατροπώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
αδερφές Fox
αδερφές Fox: τα κορίτσια που μιλούσαν με τα πνεύματα