ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Ποιά είναι τα πιο παράξενα και μυστηριώδη μέρη στο Google Earth;

Ως τώρα σίγουρα πολλοί είτε έχετε κατεβάσει το Google earth στη συσκευή σας, είτε το έχετε επισκεφθεί έστω μία φορά. Το πρόγραμμα που ενσωματώνει δορυφορικές εικόνες και εναέριες φωτογραφίες ώστε να χαρτογραφήσει τον πλανήτη μας με εξαιρετική λεπτομέρεια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρκετούς σκοπούς.

Κάποιοι το χρησιμοποιούν για να εντοπίσουν περιοχές που έζησαν στο παρελθόν ή ταξίδεψαν σε αυτές, ενώ άλλοι για να επισκεφθούν ψηφιακά απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη που ίσως δεν θα μπορούσαν να δουν διαφορετικά. Έτσι το google earth αποτελεί ένα ιδανικό εργαλείο για να εξερευνήσει κάποιος από το σπίτι του τα απομεινάρια αρχαίων πολιτισμών, ή να ανακαλύψει ανεξήγητες περιοχές που υπάρχουν παντού στον κόσμο μας. Μέσα από το google earth εξάλλου έχουν γίνει αρκετές παρατηρήσεις σχετικά με τέτοιες παράξενες περιοχές.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα δούμε δέκα μυστηριώδη μέρη στο Google earth που έχουν το δικό τους ενδιαφέρον. Επίσης στο άρθρο που βρίσκεται στην περιγραφή κάτω από το βίντεο μπορείτε να βρείτε τις ακριβείς συντεταγμένες για την κάθε περιοχή ώστε αν θέλετε να την επισκεφθείτε και εσείς.

μυστηριώδη μέρη στο Google Earth: Τα γεωγλυφικά του Καζακστάν

Επιστημονες ανακάλυψαν πάνω από 50 γεωγλυφικά στο Καζακστάν και μέσα σε αυτά είναι ένα που μοιάζει λίγο με σβάστικα. Αυτό το σύμβολο δημιουργήθηκε από ξύλα και δέντρα, όμως σχεδόν όλα τα άλλα σχηματίστηκαν από χωμάτινους λόφους. Τα γεωγλυφικά χρονολογούνται περίπου 2.000 χρόνια πριν και προφανώς το σύμβολο της σβάστικας που έχει πάρα πολλές παραλλαγές δεν σχετιζόταν με καμία πολιτική πεποίθηση ή ιδεολογία.

Συντεταγμένες: 50.832933°N 65.326276°E

Οι παράξενοι τροχοί της ερήμου

Στο Google Earth έχουν παρατηρηθεί κατά καιρούς παράξενα σύμβολα στην επιφάνεια του πλανήτη, και μέσα σε αυτά είναι κάποια γεωμετρικά σχήματα που μοιάζουν με τροχούς και ίσως χρονολογούνται γύρω στα 8.500 χρόνια πίσω, κάτι που τα κάνει παλαιότερα από τα γεωγλυφικά του Περού που είναι γνωστά ως γραμμές Νάζκα. Μερικά από αυτά τα σχέδια που βρίσκονται στην ανατολική έρημο της Ιορδανίας κοντά στην πόλη Azraq φαίνεται πως έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ευθυγραμμίζονται με το χειμερινό ηλιοστάσιο. Μία ομάδα επιστημόνων μάλιστα ερεύνησε αυτά τα κατασκευάσματα με δορυφορικές εικόνες μέσω του Google Earth. Οι τροχοί αυτοί διαφέρουν σε σχεδιασμό αφού κάποιοι έχουν ακτίνες που προβάλλουν από το κέντρο, άλλοι δεν είναι ακριβώς κυκλικοί αλλά τετράγωνοι ή τρίγωνοι.

Η μυστηριώδης πεντάλφα

Ανάμεσα στην στέπα της κεντρικής ασίας, σε μία απομονωμένη γωνία του καζακστάν υπάρχει ένα τεράστιο πεντάκτινο σύμβολο που είναι γύρω στα 366 μέτρα σε διάμετρο και είναι χαραγμένο στην επιφάνεια της γης. Το πεντάκτινο αστέρι περικυκλώνεται από ένα κύκλο και φαίνεται ξεκάθαρα στο google maps την online έκδοση του Google Earth που προφανώς έχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πολλά σχόλια στο διαδίκτυο έχουν συνδέσει το σημείο με την λατρεία στον εωσφόρο, με παράξενες απόκρυφες ομάδες ή και την είσοδο για την κόλαση. Η επίσημη εξήγηση για το πεντάκτινο αυτό σύμβολο είναι πως αφορά το περίγραμμα ενός πάρκου που φτιάχτηκε στο σχήμα ενός άστρου και περιβάλλεται από δέντρα που κάνουν πιο έντονο το σχήμα του στις εναέριες φωτογραφίες.

Συντεταγμένες: 52°28’47.7″N 62°11’09.2″E

Η ανάσα της ερήμου

Ένα γιγάντιο σπειροειδές σύμβολο που βρίσκεται στην αιγυπτιακή έρημο κοντά στις ακτές της ερυθράς θάλασσας έχει συσχετιστεί με πύλες προς άλλες διαστάσεις, ή με μηνύματα από εξωγήινους. Όμως το παράξενο σύμβολο είναι ένα έργο τέχνης που ονομάζεται η ανάσα της ερήμου. Τον Μάρτιο του 2007 η καλλιτεχνική ομάδα D.A.S.T. Arteam την οποίαν αποτελούν η installation artist Δανάη Στράτου και οι αρχιτέκτονες Αλεξάνδρα Στράτου και Στέλλα Κωνσταντινίδου δημιούργησαν το σύμβολο που είναι μεγέθους 100.000 τετραγωνικών μέτρων ώστε να αναδείξουν την έρημο ώς μία κατάσταση του μυαλού.

ένα εξωγήινο καταφύγιο;

Στην επιφάνεια της ερήμου κοντά στην Mesa Huearfanita του Νέου Μεξικό βρίσκονται δύο τεράστια διαμάντια που περιστοιχίζονται από κύκλους που τέμνονται. Πολλοί ισχυρίστηκαν πως το σημείο είναι μία κρυφή τοποθεσία που ανήκει στην Σαιεντολογία. Τέτοια σύμβολα στην έρημο για τους λάτρεις των θεωριών βρίσκονται εκεί για να βοηθήσουν τους σαιεντολόγους να επιστρέψουν στη γη αφού βρουν καταφύγιο σε άλλους πλανήτες μετά την καταστροφή του δικού μας. Τα σύμβολα αυτά παραμένουν ένα μυστήριο

Ο αγενής γίγαντας Cerne Abbas Giant

O αγενής γίγαντας είναι μία τεράστια φιγούρα που είναι χαραγμένη στον λόφο Cerne Abbas στο Dorchester της Αγγλίας. Κανείς δεν ξέρει πως βρέθηκε και δεν υπάρχουν καταγραφές για τον γίγαντα πριν τα τέλη του 17ου Αιώνα. Ο σκοπός της ύπαρξής του είναι επίσης άγνωστος αν και πολλοί μελετητές συμφωνούν πως είναι είτε σύμβολο γονιμότητας ή αναπαράσταση του Ηρακλή.

Ο θρύλος αναφέρει πως η χαραγμένη φιγούρα είναι στην πραγματικότητα το περίγραμμα ενός αληθινού γίγαντα που έφτασε στην περιοχή από την Δανία. Οι τότε κάτοικοι της περιοχής κατατρόπωσαν τον γίγαντα καθώς αυτός κοιμήθηκε στον λόφο. Μάλλον κανείς δεν θα μάθει ποτέ τον πραγματικό σκοπό της χαραγμένης φιγούρας όμως είναι ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής λαογραφίας και χαράσσεται ξανά κάθε εικοσιπέντε χρόνια ώστε να διατηρηθεί!

Συντεταγμένες : 50°48’49.00″N, 2°28’28.99″W

Ufo στην Αυστραλία;

Αν ψάξει σε συγκεκριμένες συντεταγμένες στην Αυστραλία μέσω ή του Google maps, θα αντικρύσει ένα παράξενο τρίγωνο που σχηματίζεται με φώτα στη μέση ενός χωραφιού. Όταν ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2007 οι Ουφολόγοι συμπέραναν πως πρόκειται για ένα τριγωνικό Α.Τ.Ι.Α που θεώρησαν πως αιωρείται πάνω από το σημείο. Άλλοι χρήστες του Google Earth ανέφεραν πως πρόκειται για κάποια κεραία που ανήκει σε κοντινή φάρμα. Αυτή η κεραία που αποτελείται από τρεις σειρές καλώδια και ένα πύργο στην μέση λειτουργεί σαν πομπός για κάποιο κεντρικό σημείο ελέγχου.

Συντεταγμένες : 30°30’38.44″S 115°22’56.03″E

Το πτηνό των γραμμών Νάζκα

Το πτηνό ερημίτης είναι ένα από τα πολλά σύμβολα και σχέδια που αποτελούν τις παράξενες γραμμές νάζκα στην έρημο του Περού. Αυτά τα σύμβολα ανακαλύφθηκαν αρχικά το 1930 από ταξιδιώτες που πετούσαν πάνω από την αχανή έρημο με αεροπλάνο. Οι γραμμές αυτές δημιουργήθηκαν αφαιρώντας τα κοκκινωπά βότσαλα και αποκαλύπτοντας το αχνοκίτρινο χρώμα της άμμου. Μάλιστα λόγω της έλλειψης βροχοπτώσεων και της διάβρωσης λόγω των ανέμων, τα σχέδια αυτά έχουν διατηρηθεί για αρκετούς αιώνες. Ο σκοπός της δημιουργίας τους παραμένει άγνωστος όμως πιστεύεται πως είναι σύμβολα που φτιάχτηκαν ώστε να βοηθήσουν στις βροχοπτώσεις.

Συντεταγμένες : 14°41’32.27″S, 75° 8’56.91″W

Ο Γίγαντας της ατακαμα

Το τελευταίο μυστήριο μέρος στο google earth για το σημερινό άρθρο βρίσκεται στην έρημο Atacama της Χιλής. Ο γίγαντας της Ατακάμα είναι ίσως η μεγαλύτερη προιστορική ανθρωπομορφική φιγούρα του κόσμου. Οι αναφορές λένε πως δημιουργήθηκε από το 1000 έως το 1400 πχ. Αρκετοί λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας πιστεύουν πως η φιγούρα είναι η αναπαράσταση εξωγήινων επισκεπτών που συναντήθηκαν με τους Ίνκας. Όμως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του γίγαντα της ατακάμα έχουν συγκεκριμένο σκοπό. Ο γίγαντας αναπαριστά την θεότητα των ντόπιων και τα διάφορα σημεία γύρω από το κεφάλι του είναι ένα ημερολόγιο που δείχνει ημέρες και εποχές, καθώς και πότε πρέπει να φυτεύονται συγκεκριμένα σπαρτά. Αυτό συνέβαινε ανάλογα με τις φάσεις του φεγγαριού που υποδείκνυε την εκάστοτε περίοδο.

Συντεταγμένες : 19°56’56.88″S, 69°38’1.87″W

Προφανώς υπάρχουν άπειρα ακόμα μυστηριώδη μέρη που κάποιος μπορεί να επισκεφθεί από το σπίτι του χρησιμοποιώντας το Google Earth ή το Google maps. Στο επεισόδιο αυτό δεν έγινε καμία αναφορά σε παράξενα μέρη της ελλάδας κυρίως γιατί έχουμε αναφερθεί σε άλλα επεισόδια, αλλά και γιατί είναι προτιμότερο να επισκεπτόμαστε τουλάχιστον τις δικές μας τοποθεσίες από κοντά, αν και εφόσον έχουμε αυτή την δυνατότητα.Όπως και να έχει, πολλές φορές οι δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν παράξενα και ανεξερεύνητα ίσως μέρη του κόσμου που μπορούμε να παρατηρήσουμε με ασφάλεια και μεγάλη λεπτομέρεια.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
ταινίες τρόμου στο Netflix
Οι καλύτερες ταινίες τρόμου στο Netflix