ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Προβλέψεις του v for vendetta: 7 Φορές που το V for Vendetta προέβλεψε την εποχή μας

Εδώ και μερικά χρόνια, κάθε φορά που έρχεται η 5η Νοεμβρίου, όλοι θυμόμαστε μία περίφημη μυθιστορηματική και κινηματογραφική φράση. “Remember, remember the 5th of November”. Η φράση φυσικά ανήκει στην εξαιρετική ταινία V for Vendetta που κυκλοφόρησε το 2005. Για όσους δεν την γνωρίζετε,αν και το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο, πρόκειται για μία δυστοπική ταινία δράσης που έχει μετατραπεί σε σύμβολο της τελευταίας δεκαπενταετίας. Ένα σύμβολο που αντικατοπτρίζει τους κόπους των ανθρώπων ώστε να απελευθερωθούν από κάθε είδος καταπίεσης.


Ακολουθήστε το weirdo στο  Instagram για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το παράξενο, το ανεξήγητο, την αναζήτηση και την έρευνα. Ακολουθήστε το weirdo σε YouTube και Facebook.


ο θρύλος του V for Vendetta

Ο Θρύλος του V for Vendetta ξεκίνησε αρχικά ως Βρετανικό κόμικ που δημιουργήθηκε από τον Alan Moore και εικονογραφήθηκε από τους David Lloyd και Tony Weare. Εκδόθηκε αρχικά το 1982 ασπρόμαυρο και εξελίχθηκε σε μία σειρά από δέκα τεύχη που δημοσιεύθηκαν από την DC.Η ιστορία της ταινίας, που σκηνοθετήθηκε από τις αδελφές Γουατσόφσκι της τριλογίας του Matrix, έχει ως έμπνευση τον Guy Fawkes και την συνωμοσία της πυρίτιδας. Μία αποτυχημένη απόπειρα εξόντωσης του βασιλιά Ιακώβου Α’ της Αγγλίας από μία ομάδα καθολικών. Ο Fawkes θεωρείται κακοποιός στην σύγχρονη ιστορία όμως τον V for Vendetta ως τον άνθρωπο που στέκεται ενάντια στο σύστημα και την υποταγή.

svg%3E

Υπάρχουν όπως έχουμε δει και σε άλλα άρθρα – βίντεο φορές όπου η φαντασία συναντά την πραγματικότητα. Το V for Vendetta είναι μία από τις ταινίες που αρκετοί θεωρούν πως μοιάζει με ντοκιμαντέρ αφού περιέχει προβλέψεις που επαληθεύτηκαν μέσα στο 2020 αλλά και ακόμα κ σήμερα. Οπότε ας δούμε σε αυτό το επεισόδιο τις φορές που το V for Vendetta προέβλεψε την εποχή μας με τόση ομοιότητα που προκαλεί συζητήσεις.

Οι προβλέψεις του V for Vendetta

1 | Πανδημία σκορπά τρόμο στην ανθρωπότητα

Στο V for Vendetta ξεσπά η πανδημία του ιού της Οσίας Μαρίας και αποδεκατίζει την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, οδηγώντας σε ένα εύθραυστο πολιτικό κλίμα που δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τον σημερινό κόσμο! O ιός της ταινίας ήταν βιολογικά κατασκευασμένος ως όπλο από ένα πολιτικό κόμμα ώστε να κερδίσει τον έλεγχο, και μπορείτε να φανταστείτε τις ομοιότητες με την εποχή που ζούμε αφού υπάρχουν φωνές που λένε πως η τωρινή πανδημία ξέσπασε από το κυβερνητικό εργαστήριο της Γουχάν.

svg%3E
2| Οι πολιτικοί χρησιμοποιούν την πανδημία για να αποκτήσουν δύναμη

Η πανδημία στο V for Vendetta δημιουργήθηκε για να εδραιώσει το κόμμα Norsefire και ενώ η δική μας πρωτόγνωρη κατάσταση μεταφέρθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός πως αρκετές χώρες, μεταξύ αυτών και η δική μας, χρησιμοποίησαν την κατάσταση για να ενισχύσουν την δύναμή τους. Τα παραδείγματα είναι πολλά και δεν χρειάζεται να αναφερθούμε αναλυτικά σε αυτά, καταλαβαίνετε όμως πως και εδώ υπάρχουν τρομακτικές ομοιότητες.

svg%3E
3| Επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας

Στο V for Vendetta, η τυραννική Βρετανική κυβέρνηση επέβαλλε αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας στο Έθνος, κάτι που είναι ήδη ένα γνωστό μέτρο σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Στην κανονική ζωή το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας πάρθηκε ως μέτρο καταπολέμησης της πανδημίας και όχι για φανερούς τουλάχιστον πολιτικούς λόγους. Σίγουρα όμως οι περιορισμοί και η απαγόρευση κυκλοφορίας μας δίνουν ένα πολύ παράξενο συναίσθημα επιβολής και ελέγχου, και μας κάνει να ελπίζουμε πως δεν θα το ξαναζήσουμε ποτέ.

svg%3E
5| Η μουδιασμένη κοινωνία

Κλιματική αλλαγή, πανδημία, οικονομικά προβλήματα, ανεργία. Αυτά είναι μόνο ελάχιστα από τα πράγματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο. Τα συνεχόμενα αρνητικά νέα και καταστάσεις στη ζωή μουδιάζουν την κοινωνία όπως ακριβώς και στο V for Vendetta.  Η βία και ο τρόμος είναι καθημερινότητα μέσα από τις ειδήσεις και την τηλεόραση, οπότε είναι δύσκολο για κάποιον να ξεφύγει από αυτό το μούδιασμα και να μην χάσει έστω και για λίγο την ψυχραιμία του.

6| Οι άνθρωποι φορούν μάσκες

Η μάσκα αποτελεί σύμβολο και της ταινίας, αλλά και των τελευταίων δύο χρόνων, έστω και αν δεν την φοράμε με τον ίδιο τρόπο. Βέβαια οι μάσκες αποτέλεσαν επίσης ένα σύμβολο έλλειψης ελευθερίας για κάποιους, έστω και αν επιβλήθηκαν για υγειονομικούς σκοπούς, σε αντίθεση με την μάσκα της ταινίας που είχε να κάνει με μία ολοκληρωτική αντίσταση και επανάσταση.

svg%3E
7| Οι ιδέες δεν χάνονται ποτέ

Η μάσκα του V αποτελεί μία ιδέα που συμπληρώνεται από ένα μεγαλύτερο σκοπό. Την μάχη για ένα καλύτερο κόσμο. Αυτή η μάχη πάντα θα είναι κοινή ανάμεσα στην μυθοπλασία και την πραγματικότητα. Πάντα σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις, θα υπάρχουν άνθρωποι που θα παλεύουν για να κάνουν τον κόσμο μας λίγο καλύτερο. Εσείς γνωρίζετε κάποια πρόβλεψη ή ομοιότητα του V for Vendetta με την εποχή που ζούμε τώρα; Αν ναι, μοιραστείτε την στα σχόλια κάτω από το βίντεο και εμείς θα τα ξαναπούμε όπως πάντα την επόμενη φορά.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
αντικείμενα στο σύμπαν
700 εκατομμύρια άγνωστα αντικείμενα στο σύμπαν ανακαλύφθηκαν από επιστήμονες!