ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

“Φάκελος” Σατανισμός: Η Σκοτεινή λατρεία στον «Σατανά»

Τι είναι ο Σατανισμός; Λειτουργούν όλοι οι λάτρεις του Σατανά με τον ίδιο τρόπο που λειτούργησαν οι περίφημοι «Σατανιστές της Παλλήνης» στην Ελλάδα, που πλέον κυκλοφορούν ελεύθεροι έπειτα και από την αποφυλάκιση του Κατσούλα;

Φαίνεται πως δεν είναι όλοι οι λάτρεις αυτής της σκοτεινής θρησκείας τόσο αιμοδιψείς, αν και υπάρχουν αρκετές Σατανικές σέκτες που έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα. Όμως όπως και σε κάθε άλλη θρησκεία, ο Σατανισμός μπορεί να διαιρεθεί σε διαφορετικά παρακλάδια και αιρέσεις. Η Διασημότερη μορφή Σατανισμού (με τις δαιμονικές προεκτάσεις) που είναι γνωστή στον κόσμο πηγάζει από την Εκκλησία του Σατανά του Anton LaVey στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο Ιδρυτής της Εκκλησίας του Σατανά και η Βασική Φιλοσοφία του Σατανισμού

Ο Σατανισμός με την μορφή που υπάρχει σήμερα ξεκίνησε το 1966 όταν ο Anton LaVey ίδρυσε την Εκκλησία του Σατανά, έχοντας πρωτίστως αποκτήσει μία μικρή μερίδα οπαδών στους οποίους και έδινε διαλέξεις σχετικά με τις δαιμονικές πεποιθήσεις τους. Η Ίδρυση της Εκκλησίας έδωσε στο Σατανικό κίνημα αρκετή δημοσιότητα κυρίως λόγω της πραγματοποίησης Σατανικών Γάμων και άλλων τελετών, καθώς και της χρήσης των σεξουαλικών  τελετών στο εσωτερικό της. Αν και το κίνημα αρχικά ξεκίνησε για να χλευάσει τα Χριστιανικά τελετουργικά, σύντομα εξελίχθηκε σε κάτι πολύ διαφορετικό.

O Anton Szandor LaVey ήταν ο Ιδρυτής και Υψηλός Ιερέας της Εκκλησίας του Σατανά, που ανέπτυξε την θρησκευτική φιλοσοφία που Εδραίωσε τον Σαντανά ως το Σύμβολο της προσωπικής ελευθερίας και του Ατομικισμού. Ήταν επίσης ο συγγραφέας της Σατανικής Βίβλου, μεταξύ άλλων βιβλίων σχετικά με τον Σατανισμό και είχε τον τίτλο «Μαύρος Πάπας» από το τύπο και τα μέσα ενημέρωσης. Ήταν επίσης ένας Αποκρυφιστής Σόου μαν που λάτρευε να σκλαβώνει το κοινό, ένας σκοτεινός μουσικός και Ηθοποιός.

Στην Σατανική Βίβλο που δημοσιεύτηκε το 1969, ο LaVey εξήγησε την Βασική φιλοσοφία και τα Τελετουργικά που συμπεριέλαβε ο δικός του Σατανισμός. Στον πρόλογο του Σατανικού βιβλίου διαβάζουμε :

«Τα κοράκια της νύχτας πέταξαν μπροστά  για να επικαλεστούν τον Loki, πού τύλιξε στις φλόγες την Βαλχάλα με την τρίανα της κολάσεως. Το Λυκόφως έφτασε στο τέλος του. Ήρθε η ώρα να χυθεί το νέο φως που ξεπηδά από την νύχτα και την άνοδο του Εωσφόρου για να ανακυρήξει : «Αυτή είναι η εποχή του Σατανά. Ο Σατανάς κυβερνά τη Γη. Οι Θεοί των αδίκων είναι νεκροί. Αυτό είναι το σούρουπο της Μαγείας και της Σοφίας. Η Σάρκα κυριάρχησε και προς τιμήν της θα χτιστεί μία μεγαλειώδης εκκλησία που θα φέρει το όνομά ΤΟΥ.»

Μέσα στην Σατανική Βίβλο, που θεωρείται ένα από τα βιβλία που επηρέασαν περισσότερο τους σύγχρονους υπηκόους του Σατανισμού, μαζί με την Σολομωνική, ο LaVey υπογράμμισε τις βασικές αρχές που υιοθετεί ο Σατανισμός:  Ο Θεμελιώδης Ατομικισμός ( η υποχρέωση του ατόμου να ακολουθεί τις φιλοδοξίες του και να ανακαλύψει το δικό του νόημα στη ζωή) και η προσωπική μεταμόρφωση. Κάθε ακόλουθος του Σατανισμού του LaVey έπρεπε να έχει τον εαυτό του ως Θεό. Επίσης παρουσίασε ακραίες σεξουαλικές πρακτικές ως αποδεκτές, αρκεί οι συμμετέχοντες να είχαν εγκρίνει την σεξουαλική τελετή. Βέβαια οι μίξεις των Σκοτεινών πεποιθήσεων που ξεπήδησαν μέσα από άλλες σέκτες του Σατανισμού τις οποίες θα παρουσιάσουμε παρακάτω, έκαναν δυσδιάκριτα τα λεπτά όρια αυτών των πρακτικών που σύντομα μετατράπηκαν σε ομαδικούς βιασμούς, δολοφονίες στο όνομα του Σατανά κλπ.

Ο Σατανισμός στην Ελλάδα και οι Σατανιστές της Παλλήνης

Οι σκοτεινές προεκτάσης της λατρείας που δημιούργησε ο Σατανισμός, και η παρεξηγήσιμη άκρατη ελευθερία των επιλογών του ατόμου στο όνομα του Διαβόλου, προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν σωρεία τελετουργικών θυσιών ανά τον πλανήτη. Φυσικά η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί από αυτή την Σατανική μόδα, αφού η υπόθεση των Σατανιστών της Παλλήνης συντάραξε το Πανελλήνιο 25 χρόνια πριν. Σήμερα και οι τρεις δράστες ζουν ελεύθεροι, αφού ο τελευταίος που παρέμενε φυλακισμένος, ο Ασημάκης Κατσούλας πέρασε το κατώφλι των φυλακών προς τον ελεύθερο κόσμο, κρατώντας στα χέρια του το χαρτί της αποφυλάκισης.

Απόσπασμα από το σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Μηχανή του Χρόνου :

svg%3E

«Στις 27 Αυγούστου 1992, ο Ασημάκης Κατσούλας, ο Μάνος Δημητροκάλλης και η Δήμητρα Μαργέτη, οδήγησαν τη 14χρονη Δώρα Συροπούλου σε ερημική τοποθεσία στη Σέσι Κορωπίου για να την προσφέρουν θυσία στον σατανά. Την έγδυσαν, της φόρεσαν χειροπέδες, την έβαλαν να γονατίσει κρατώντας ένα κερί και τη χτύπησαν με ένα ξύλο στο κεφάλι. Όταν διαπίστωσαν ότι η ανήλικη δεν είχε πεθάνει, τη στραγγάλισαν και μετά ασέλγησαν στο άψυχο κορμί της. Στη συνέχεια περιέλουσαν το πτώμα της με βενζίνη και το έκαψαν. Προκάλεσαν μάλιστα  και πυρκαγιά στο δάσος του Υμηττού….

Ένα χρόνο αργότερα, η ομάδα των νεαρών σατανιστών αποφάσισε να ξαναχτυπήσει. Τη Μεγάλη Τετάρτη του 1993, στα χέρια τους έπεσε η 28χρονη Γαρυφαλλιά Γιούργα, μητέρα δύο παιδιών και καμαριέρα του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία». Η γυναίκα επέστρεφε στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, όταν οι Κατσούλας και Δημητροκάλλης υποδυόμενοι τους αστυνομικούς, της ζήτησαν να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του Κατσούλα. Την οδήγησαν σε ερημικό σημείο στο Κορωπί, όπου τις πέρασαν χειροπέδες στα χέρια, την έγδυσαν και τη βίασαν. Στη συνέχεια ο Κατσούλας της πολτοποίησε το κεφάλι με μία πέτρα, για να μην αναγνωρίζεται. Από την πρώτη δολοφονία η αστυνομία είχε κινητοποιηθεί για να εντοπίσει τους δράστες. Όταν κατάφεραν να τους συλλάβουν, οι ανακριτές και οι αστυνομικοί άκουσαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις δύο δολοφονίες αλλά και για τις  σατανιστικές τελετές που έκαναν. Ήταν μια από τις πιο φρικιαστικές και σοκαριστικές υποθέσεις στην ιστορία του ελληνικού εγκλήματος. Η ιστορία των σατανιστών συνέπεσε με την άνθηση των ιδιωτικών καναλιών και το θέμα μονοπωλούσε τα δελτία ειδήσεων. Παρά τις επίμονες προσπάθειες του Τύπου οι δράστες ήταν λιγομίλητοι και δεν έκαναν δημόσια πολλές αποκαλύψεις. Ωστόσο, ο ένας έριχνε τις ευθύνες στον άλλο. Η  Μαργέτη μαζί με τον Δημητροκάλλη έδειξαν ως «εγκέφαλο των σατανιστών» τον Ασημάκη Κατσούλα. Στη διάρκεια της δίκης τους  αναφέρθηκαν μόνο στη μύηση και τη δράση τους στον σατανισμό. Όλοι είχαν ομολογήσει τα σεξουαλικά όργια που έκαναν συχνά στο όνομα του Σατανά, στα οποία συμμετείχαν και άλλοι συνομίληκοί τους που ασπάζονταν το Σατανισμό…

Φυσικά η παραπάνω διάσημη περίπτωση Σατανισμού δεν είναι η μόνη στην Ελλάδα, αλλά είναι η πιο πολύκροτη, αφού κάποιες περιπτώσεις Ανθρωποθυσιών, αυτοκτονιών ή Βιασμών που έχουν σχετιστεί με την Λατρεία του Σατανά δεν έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως. Αν κάποιος ψάξει βαθύτερα όμως, θα διαπιστώσει πως ο Σατανισμός εξασκείται ακόμη και σήμερα στους σκοτεινούς βωμούς των ακόλουθων του Αριστερού Μονοπατιού.

Ο Σατανισμός και τα διαφορετικά παρακλάδια του

Όπως συνήθως συμβαίνει με τις άλλες θρησκείες, έτσι και ο Σατανισμός έχει διαιρεθεί σε διάφορα παρακλάδια, που σε αρκετές περιπτώσεις είναι αρκετά επικίνδυνα, και σε άλλες ίσως συμβολικά. Ποιά είναι όμως αυτά τα παρακλάδια ή Σατανιστικές Σέκτες; Ας δούμε μερικές παρακάτω:

Σατανικός Ναός / Satanic Temple

Ο Σατανικός Ναός είναι ένας Οργανισμός που δεν μοιάζει με την ιδέα που έχει ο κόσμος για τον Σατανισμό. Ο Στόχος του είναι να «ενθαρρύνει την εμπάθεια και να αγκαλιάσει την κοινή λογική και την δικαιοσύνη». Ο Σατανικός Ναός, όπως και η εκδοχή του LaVey δεν πιστεύουν στην λατρεία του Σατανά ως Θεού, παρά τον αντιμετωπίζουν ως το υπέρτατο σύμβολο επανάστασης του Εαυτού. Άσχετα από αυτό όπως ο Σατανικός Ναός πιστεύει πως αντιπροσωπεύει μία πραγματική θρησκεία με επίκεντρο τον Σατανά ως σύμβολο ελευθερίας.

Λουσιφεριανισμός

Οι Λουσιφεριανιστές μοιάζουν πολύ με τους Σατανιστές του LaVey, και θεωρούν τον Σατανά ένα σύμβολο Ελευθερίας. Οι 11 Λουσιφεριανοί κανόνες δύναμης, που δίδονται από την Μεγάλη Εκκλησία του Εωσφόρου αποκαλύπτουν πως για εκείνους ο Lucifer αντιπροσωπεύει αξίες όπως η αποφασιστικότητα του ατόμου, και η απελευθέρωση από την
«πνευματική σκλαβιά». Όμως ο Λουσιφεριανισμός είναι περισσότερο Φιλοσοφική πεποίηθηση παρά πραγματικό θρησκευτικό κίνημα.

Δαιμονολατρεία

Η Δαιμονολατρεία, η λατρεία των δαιμόνων δεν σημαίνει για τους σύγχρονους ακόλουθους την κυριολεκτική λατρεία σε δαίμονες. Περισσότερο «εργάζονται» με τους Δαίμονες, αφού τους θεωρούν μία μορφή ενέργειας που μπορεί να τους βοηθήσει κατά την διάρκεια της Μαγικής πράξης ή των Τελετουργικών. Οι Παραδοσιακοί Δαιμονολάτρες λατρεύουν ουσιαστικά τους Δαίμονες και ο κάθε ένας από αυτούς διαλέγει τον «πατρικό» του Δάιμονα, έχοντας την ελευθερία να διαλέξει αν το θέλει τον Σατανά

Λάτρεις του Σετ

Ο Ναός του Σετ ιδρύθηκε από το πρώην «δεξί χέρι» του LaVey, Michael Aquino, ο οποίος εγκατέλειψε την Εκκλησία του Σατανά όταν ο Lavey πουλούσε θέσεις για Ιερείς. Η πράξη του LaVey να επωφελείται οικονομικά από την Εκκλησία του Σατανά έκανε αρκετά μέλη να αποχωρήσουν από το κίνημα, συμπεριλαμβανομένης και της ιέρειας Lilith Sinclair που έγινε σύζυγος του Aquino. Έτσι σχεδίασαν τον Ναό του Σετ, που ανέπτυξε πολύ διαφορετική σατανική Φιλοσοφία σε σχέση με τον LaVey. Οι Λάτρεις του Σετ πιστεύουν στον Σετ, τον Αιγυπτιακό θεό της Βίας και της διαταραχής, που τελικά έγινε γνωστός ως ο Θεός του Σκότους και εχθρός όλων των υπόλοιπων Αιγυπτιακών Θεών.

Πολυθεϊστικός Σατανισμός

Ο Πολυθεϊστικός Σατανισμός είναι αυτό ακριβώς που εννοεί η φράση – Οι λάτρεις του πιστεύουν σε πολλούς θεούς και όχι σε έναν. Ο διασημότερος Πολυθεϊστικός Σατανιστικός Οργανισμός είναι η Εκκλησία του Azazel που είναι μία ομάδα ανοιχτή σε όλους τους Σατανιστές, Αποκρυφιστές και υπηκόους του Αριστερού Μονοπατιού. Η Εκκλησία του Azazel  προσανατολίζεται στους θεούς που δαιμονοποιήθηκαν από τις Εβραικές θρησκείες όπως ο Χριστιανισμός και ασπάζεται τις αξίες τους. Για παράδειγμα ο Προμηθέας αντιπροσωπεύει την γνώση και την κατανόηση, ενώ η Ιστάρ αντιπροσωπεύει την φύση και την σεξουαλικότητα. Ειδικότερα, ο πιο σημαντικός θεός, ο Σατανάς είναι εκείνος που ενθαρρύνει την ελεύθερη σκέψη του λάτρη του και τον κάνει να αμφισβητεί κάθε είδους Δόγμα.

Δείτε μία σχετική λίστα με τις σχετικές πληροφορίες γραμμένη στα αγγλικά εδώ

Σατανισμός : Υπερβατική Θρησκεία ή το σκοτεινό μονοπάτι προς την καταστροφή;

Σίγουρα οι αιρετικές θρησκείες εμφυτεύουν στον ανθρώπινο νου υπερβατικές αξίες και ιδέες που τον κάνουν να «δει» διαφορετικά και να αλλάξει την ροή της ζωής. Όμως το Αριστερό Μονοπάτι και ιδιαίτερα ο σύγχρονος Σατανισμός είναι υπαίτιος για αρκετές αποτρόπαιες και απάνθρωπες πράξεις των υπήκοών του, στο όνομα του Σκοτεινότερου θεού, του Σατανά. Και έτσι ίσως πρόκειται για την θρησκεία που προσηλυτίζει, αναδιαμορφώνει και σκοτεινιάζει την φύση του ανθρώπου περισσότερο από κάθε άλλη δογματική πεποίθηση!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
ολογράμματα
Γιατροί ολογράμματα επισκέφθηκαν διαστημικό σταθμό για πρώτη φορά