ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
Σουκουμπους & Ινκουμπους

Σουκουμπους & Ινκουμπους: Οι τρομεροί δαίμονες του σεξ!

Δύο από τα πιο ασυνήθιστα πνεύματα που σχετίζονται με την Μεσαιωνική Μαγεία είναι τα Σουκουμπους & Ινκουμπους.

Το Σουκουμπους είναι θηλυκό,το Ινκουμπους αρσενικό και ανήκουν στην κατηγορία των οντοτήτων που αναζητούν την σεξουαλική ένωση με τα «θύματά» τους  και χειραγωγούνται από τον μάγο-μάγισσα πραγματοποιώντας σεξουαλικές «αστρικές» επιθέσεις. Οι αναφορές για την ύπαρξη τέτοιου είδους δαιμονικών οντοτήτων επιβεβαιώνουν την σχέση των πνευμάτων με τις μάγισσες και τους Μάγους της Αναγεννησιακής εποχής και υπάρχει έλλειψη σχετικά με τις καταβολές τους.

Σουκουμπους & Ινκουμπους

Σουκουμπους & Ινκουμπους: Οι τρομεροί δαίμονες του σεξ!

Παραδόξως η ρίζα για τις ονομασίες Succubus και Incubus είναι το λατινικό ρήμα “cubare”  (πλαγιάζω) κάτι που αυτόματα μεταφράζει την λέξη ίνκουμπους ως (πλαγιάζω απο επάνω) και του σούκουμπους ως (πλαγιάζω απο κάτω). Το Ινκουμπους είναι γνωστό ως πνεύμα που πλαγιάζει πάνω από τα σώματα των γυναικών δημιουργώντας στο άτομο εφιάλτες και παράλυση. Το Σούκουμπους από την άλλη κατορθώνει με κάποιο τρόπο να μπει ανάμεσα στον άντρα που κοιμάται και το κρεβάτι με αποτέλεσπα να τον «κλειδώνει». Αυτές οι δαιμονικές οντότητες λέγεται πως σχετίζονται άμεσα σεξουαλικά με τους ανθρώπους αντιπροσωπεύοντας έτσι μία ιδιαίτερη κάστα πνευμάτων.  Οι οντότητες αυτές μέσα από την σεξουαλική χειραγώγηση του ατόμου καταφέρνουν την ενεργειακή αποστράγγιση. Συνήθως εμφανίζονται στις ονειρικές εμπειρίες προκαλώντας τρομακτικές ερωτικές φαντασιώσεις,εφιάλτες και υπνική παράλυση.

Οι οντότητες αυτές ήταν ευρέως γνωστές και είχαν γίνει στόχοι εξορκισμού και τελετουργικών αποκλεισμού από τους Χριστιανούς και τους Εβραίους κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα ( Υπήρχε ειδική ενότητα για αυτές τις δαιμονικές οντότητες στο Malleus Maleficarum.) Λέγεται πως οι Μάγισσες και οι Μάγοι της εποχής είχαν τέτοιους δαιμονικούς εραστές και τα πλάσματα αυτά είχαν την ικανότητα να παίρουν και φυσική μορφή με κανονικά σώματα. Οι δαίμονες αυτοί θεωρούνται αμφι-σεξουαλικοί κάτι που μας κάνει να υποθέσουμε πως τα Σουκουμπους & Ινκουμπους είναι τα εναλασσόμενα προσωπεία του ίδιου και μοναδικού πνέυματος.

Ένα παιδί που θα ερχόταν στην ζωή από μία τέτοια δαιμονική ένωση θα είχε από μόνο του υπερφυσικές ικανότητες. Μεγάλοι ήρωες (Όπως ο Γκιλγκαμες) και μάγοι (Μερλιν) είχαν την φήμη πως ήταν γονοι τέτοιων πνευματικών οντοτήτων. Και ενώ το Ινκουμπι δεν φέρει ονόματα (πέρα από το δικό του), το Σουκουμπι βαπτιζόταν και συσχετιζόταν με διάφορες πτυχές της Λίλιθ (Εκάτης). Και ίσως το σημαντικότερο στοχείο στην ιστορία των Σουκουμπους & Ινκουμπους είναι η θεωρία πως σχετίζονται άμεσα με τον Αρχαία Δαιμονική θεότητα Λιλιθ

Η Λιλιθ θεωρείται ως η πρώτη Σύζυγος του Αδάμ που όμως αρνήθηκε να υποταχτεί σε εκείνον. Εξαιτίας αυτής της ανυποταγής εξοστρακίστηκε απο τον παράδεισο και έδωσε την θέση της στην νέα σύζυγο, την Εύα. Αργότερα εξελίχθηκε στην Μητέρα όλων των Δαιμόνων. Η Λιλιθ ήταν γνωστη Θεότητα και θεωρούταν από τους Ακκάδιους ως μία από τις Δαιμονικές Βασίλισσες. Καθώς τα χρόνια περνούσαν όμως το όνομά της ξεχάστηκε από όλους εκτός από τους Χασιδικούς Εβραίους που την εμπεριέχουν στα τυπικά τους εως και σήμερα. Κατά τον 19ο και τον 20ο Αιώνα η Λιλιθ επέστρεψε μέσα από την πολιτιστική κουλτούρα της ευρώπης και μετατράπηκε σε μία ρομαντική και επαναστατική αλληγορική μορφή.

Ενώ υπάρχουν μερικά παραδείγματα του «μηχανισμού» για την επίκληση ενός από τα πνεύματα φαίνεται πως υπάρχει ένα απαραίτητο στοιχείο για την ολοκλήρωση μίας τέτοιας διαδικασίας που είναι η τρομερά ανολοκλήρωτη σεξουαλική εμμονή του εξασκούμενου. Μερικά μαύρα κεριά και το κατάλληλο τυπικό όμως θα μπορούσαν να εκτελέσουν την επιθυμητή επίκληση εξίσου αποτελεσματικά. Βέβαια για τον έλεγχο του πνεύματος που επικαλείται ο εκάστοτε μάγος απαιτούνται δυνάμεις πέραν του φυσικού, δηλαδή ο απόλυτος ενεργειακός έλεγχος του ατόμου, κάτι που καθιστά ένα τέτοιο εγχείρημα άκρως επικίνδυνο.

Το να αναζητεί κανείς με πόθο έναν δαιμονικό εραστή είναι βέβαια προφανώς ένα σύμπτωμα βαθύτερων προβλημάτων και ζητημάτων του ατόμου. Μια όχι και τόσο υγιής προσέγγιση της σεξουαλικότητας και ίσως η ανικανότητα να βρεθεί ο κατάλληλος ανθρώπινος ερωτικός σύντροφος. Ο Ανικανοποίητος ερωτισμός σε συνδυασμό με την επιθυμία του ατόμου να αναζητήσει απόκρυφες δυνάμεις και οντότητες μπορεί να θεωρηθεί ένας καταστροφικός συνδυασμός για εκείνον που θα το επιχειρήσει.

Μία πτυχή των σύγχρονων Σουκουμπους και Ινκουμπους μπορει να αναγνωριστει ισως στην υπόγεια προβολή και δημοσίευση όλων των πτυχών του σεξ που εμφανίζεται πλέον κυριολεκτικά παντού στην καθημερινή μας ζωή.  Αυτός ο Διαφημιστικός υπόκοσμος φαίνεται ανίκανος να σταματήσει την εκμετάλλευση μίας κατά τα άλλα υγιούς επιθυμίας του ανθρώπου,δαιμονοποιώντας παράλληλα σε συνειδήσεις την ερωτική επαφή κάτι που επιφέρει σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα με τις δαιμονικές οντότητες που αναλύουμε. Η εξάλειψη της ενοχής, του φόβου και της ντροπής σε ζητήματα που αφορούν την σεξουαλικότητα είναι το πρώτο βήμα για  την μείωση της δύναμης που έχει επάνω μας η αρνητική σεξουαλική ενέργεια. Τέτοιου είδους Μιντιακή σεξουαλικότητα έχει εισχωρήσει και στον Μαγικό Μυστικισμό και την χρήση της μαγείας στρεβλώνοντας τις θετικές μορφές μαγικής πρακτικής εξάσκησης και διογκώνοντας τις αρνητικές επιδράσεις στον ψυχισμό του «στόχου».

Αυτές οι εσώτερες δυνάμεις αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά μπορούν να μετατρέψουν κάτι το υγιές σε τάσεις αυτοκαταστροφής του ατόμου. Ίσως τα Σουκουμπους & Ινκουμπους να έχουν μετατραπεί σε κοινωνικούς ευφημιστές που κρατούς δέσμιους τους ανθρώπους σε σχέσεις που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είχαν τερματιστεί, όμως λόγω της ενεργειακής αυτής δέσμευσης να θεωρείται αδύνατο από τα άτομα να απομακρύνουν τον επιβλαβή δεσμό τους.

Δαιμονικές ερωτικές οντότητες – Σεξουαλικά βαμπίρ – Δαίμονες εραστές κ.α μπορεί να «μαγεύουν» για την δύναμη που μπορεί να επιφέρουν όμως είναι και τα υπέρτατα εργαλεία αυτοκαταστροφής. Ίσως να παίξεις μαζί τους, ίσως οι περιπτύξεις ενίοτε να φανούν και απολαυστικές όμως αν τροφοδοτηθεί αυτή η αέναη παθιασμένη ερωτική δίψα με τέτοιου είδους σκοτεινές δυνάμεις τότε η καταστροφή ίσως να βρίσκεται πάρα πολύ κοντά…

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
Cern
Τι συμβαίνει πραγματικά στο Cern ; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!