ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
Τα πιο παράξενα μυστήρια στον κόσμο

Τα πιο παράξενα μυστήρια στον κόσμο

Τα πιο παράξενα μυστήρια: Ο Κόσμος που ζούμε είναι ένα μαγευτικό αλλά ταυτόχρονα και ένα παράξενο μέρος. Η Ανθρωπότητα έτσι ήρθε πολλές φορές αντιμέτωπη με μυστήρια που άλλες φορές ήταν πολύ παράξενα για να εξηγηθούν και άλλες φορές τόσο τρομερά που αδυνατούσαμε να βρούμε κάποια απάντηση.

Γιατί υπάρχουν τόσα ανεξήγητα και άλυτα μυστήρια ανάμεσά μας; και γιατί πολλές φορές αν και μας τρομάζουν, προσπαθούμε να βρούμε μία λογική εξήγηση για αυτά μία και καλή; Έτσι σε αυτό το επεισόδιο θα δούμε μερικά ακόμη παράξενα μυστήρια του κόσμου, που κινούνται ανάμεσα στο ανεξήγητο, το τρομακτικό, το υπερφυσικό, την συνωμοσία και τις διάφορες ακραίες θεωρίες! 

Τα πιο παράξενα μυστήρια στον κόσμο: Τι κρύβεται κάτω από το Στόουνχετζ;

Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε το Στόουνχετζ! Το μεγαλιθικό μνημείο που είναι απο μόνο του ένα μεγάλο μυστήριο. Τι κρύβει όμως από κάτω; Τα τεχνολογικά όργανα υπόγειας καταγραφής αποκάλυψαν πως κάτω από το στόουνζχετζ κρυβόταν ένα ακόμη μυστήριο. Κάτω από το 5.000 ετών Μεγαλιθικό μνημείο βρίσκεται ένας αρχαιολογικός θησαυρός που αποτελείται από χιλιάδες μικρά μνημεία από ναούς, τύμβους και άλλα ανεξερεύνητα αντικείμενα. Έτσι κανεις δεν ξέρει τι είδους μνημεία είναι αυτά, και από που προήλθαν, αφού για να εξετασθούν θα πρέπει να γίνει ανασκαφή η οποία προφανώς θα προκαλούσε ζημιές στο μνημειώδες στοουνχετζ.

Τα πιο παράξενα μυστήρια στον κόσμο: Ποιός δολοφόνησε τον Kennedy;

Τα πιο παράξενα μυστήρια

Τα πιο παράξενα μυστήρια στον κόσμο : Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην Αμερική αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο είναι η δολοφονία του JFK, που μάλιστα σχετίστηκε και με διάφορες θεωρίες συνωμοσίας όπως το πρόγραμμα MK ULTRA της Cia και τον περίφημο “‘Ανθρωπο της Μανζουρίας”, ένα θέμα για το οποίο θα μιλήσουμε αναλυτικά σε επόμενο επεισόδιο weirdo.

Στις 22 Νοεμβρίου του 1963 ο Πρόεδρος John F. Kennedy πυροβολήθηκε στο Ντάλας από τον Lee Harvey Oswald. Πολλοί όμως θεωρούν πως δεν ήταν ο μοναδικός που πάτησε την σκανδάλη, κάτι που ενίσχυσε τις εν λόγω θεωρίες συνωμοσίας και το μυστήριο γύρω από την εκτέλεση του Kennedy.

Κατά την διάρκεια της ανάλυσης του περίφημου κλιπ όμως εμφανίστηκε μία παράξενη γυναίκα που φόραγε ένα καφέ πανοφώρι και ένα μαντήλι  στο κεφάλι. Αυτό το μαντήλι ήταν και η αφορμή για την ονομασία που έγινε γνωστή, ως Μπαμπούσκα, και α υτό γιατί με τον ίδιο τρόπο φορούσαν στο κεφάλι τα μαντήλια οι ρωσίδες ηλικιωμένες.

Η γυναίκα αυτή φαίνεται να κρατάει κάτι που μοιάζει με κάμερα μπροστά στο κεφάλι της και εμφανίζεται επίσης σε αρκετές φωτογραφίες στη σκηνή του εγκλήματος. Μάλιστα ακόμα και όταν οι έρευνες ολοκληρώθηκαν εκείνη συνέχιζε να καταφράφει χωρίς να την καταλάβει κανεις και έπειτα εξαφανίστηκε. Το FBI ζήτησε να εμφανιστεί ώστε να δώσει το υλικό από την κάμερα όμως εκείνη δεν το έκανε ποτέ διατηρώντας έτσι το μυστήριο για το ποιος βρισκόταν τελικά πίσω από την δολοφονία του Kennedy.

Τα πιο παράξενα μυστήρια στον κόσμο: Τι απέγινε η Κιβωτός της Διαθήκης;

Το 587 ΠΧ ο Βαβυλωνιακός στρατός υπο τις οδηγίες του Ναβουχοδωνοσωρ του 2ου κατέκτησε την Ιερουσαλήμ καταστρέφοντας τα πάντα στο διάβα του, μαζί με τον Πρώτο ναό. Ο Ναός αυτός περιείχε την Κιβωτό της διαθήκης, που μέσα της βρίσκονταν οι πέτρινες πλάκες στις οποίες ήταν γραμμένες οι δέκα εντολές, μαζί με διάφορα ακόμα ιερά αντικείμενα.

Τι απέγινε η κιβωτός της διαθήκης; Αυτό φαίνεται πως είναι το μεγάλο μυστήριο αφού αρχαίες πηγές αναφέρουν πως ταξίδεψε πίσω στην Βαβυλώνα πριν καταστραφεί και βυθίστηκε μαζί της. Όπως είναι λογικό οι θρύλοι και οι ιστορίες σχετικά με την κιβωτό της διαθήκης είναι πάρα πολλές. Ένας μύθος μάλιστα αναφέρει πως η κιβωτός της διαθήκης βρέθηκε στην Αιθιοπία όπου και φυλάσσεται σε μυστικό μέρος. Ενώ άλλοι θρύλοι αναφέρουν πως παραμένει κρυμμένη περιμένοντας να αποκαλυφθεί με την έλευση του Μεσσία.

Τα πιο παράξενα μυστήρια στον κόσμο: O Δίδυμες Pollock

Στις 5 Μαίου του 1957 δύο αδερφές από την Αγγλία, η Joanna και η Jacqueline έχασαν τη ζωή τους σε ένα αυτοκινιτηστικό δυστύχημα στο Hexam. Δύο χρόνια αργότερα η μητέρα τους γέννησε δύο δίδυμες, την Gillian και την Jennifer που ήταν ολόιδιες. Λίγο μετά την γέννησή τους η οικογένεια μετακόμισε σε ένα διαφορετικό μέρος, όμως καθώς περνούσε ο καιρός, οι δύο μικρές δίδυμες άρχισαν να ρωτάνε για τα παιχνίδια των αδερφών τους που δεν γνώρισαν ποτέ αφού είχαν πεθάνει στο αυτοκινιτηστικό και έτσι δεν θα μπορούσαν να γνωρίζουν για αυτά.

Μάλιστα όταν η οικογένεια επέστρεψε στο Hexam οι δίδυμες σύμφωνα με την ιστορία αναγνώρισαν μέρη και τοποθεσίες που δεν είχαν επισκεφθεί ποτέ! Μετά από όλα αυτά γράφτηκε ένα βιβλίο για αυτές ως μία πιθανή περίπτωση μετενσάρκωση από τις νεκρές αδελφές τους, κάτι όμως που δεν μπόρεσε ποτέ κανείς να επιβεβαιώσει όπως είναι λογικό!

Τα φώτα Marfa 

Tα φώτα Marfa είναι ανεξήγητες λάμψεις που ονομάστηκαν και λάμψεις φαντάσματα, που εμφανίζονται συχνά στο Τέξας. Η πρώτη αναφορά έγινε το 1957 αλλά ο μύθος τους εξαπλώθηκε από στόμα σε στόμα και δεν υπήρχαν γραπτες αναφορές ως τότε.

Τα φώτα περιγράφονται ως στρογγυλές λάμψεις στο μέγεθος μιας μπάλας μπάσκετ που αιωρούνται σε δύο περίπου μέτρα ύψος. Το χρώμα τους ποικίλει ανάλογα τις αναφορές σε λευκό, κίτρινο, πορτοκαλί ή κόκκινο, ενώ άλλοι έχουν αναφέρει και μπλε ή πράσινες τέτοιες λάμψεις. Μάλιστα αυτά τα ανεξήγητα φώτα φαίνετια πως μερικές φορές κινούνται προς διάφορες κατευθύνσεις και εμφανίζονται πολλές φορές ομαδικά. Οι σκεπτικιστές αναφέρουν πως αυτές οι λάμψεις προκαλούνται από τον αυτοκινητόδρομο που βρίσκεται κοντά στην περιοχή, και κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να πλησιάσει αρκετά κοντά τους ώστε να δει αν πρόκειτα για ένα πραγματικό μυστήριο ή για κάτι απολύτως φυσιολογικό.

Tsoypakampra

Το Τσουπακάμπρα, σε ελεύθερη μετάφραση το πλάσμα που ρουφάει αιμα κατσίκας συνήθως σχετίζεται με την Λατινική Αμερική και κυρίως το Πουέρτο ρίκο, το μεξικό και τις Ηνωμένες πολιτείες όπου και έγιναν οι πρώτες αναφορές για την υποτιθέμενη ύπαρξή του. Πρόκειται για ένα βαρύ κρυπτίδιο στο μέγεθος μίας μικρής αρκουδας με μία σειρά από τεράστια αγκάθια κατά μήκος της πλάτης του.

Ο Θρύλος του Τσουπακάμπρα αναφέρει πως επιτίθεται στα ζώα και πίνει το αίμα τους, και ειδικότερα στις κατσίκες. Μπορεί ο μύθος του να ξεκίνησε το 1987, όμως υπάρχουν αρκετές ομοιότητες με το βαμίρ της Μόκα, ενός αγνώστου πλάσματος που φαίνεται να σκότωσε αρκετά ζώα στην μικρή πόλη μόκα κατά την δεκαετία του 1970. Το συγκεκριμένο πλάσμα μάλιστα φαίνεται πως άφηνε τα ζώα στραγγισμένα πλήρως από αίμα το οποίο είχε αφαιρεθεί από μικρά κυκλικά κοψίματα..

Κανείς δεν έχει δει από κοντά το τσουπακάμπρα, όμως οι απεικονίσεις το εμφανίζουν σαν σαύρα με τα μάτια του να λάμπουν με κόκκινο χρώμα. Όμως όπως και τα άλλα κρυπτίδια που προκαλούν τον τρόμο, το τσουπακάμπρα ενισχύει τον μύθο του και το μυστήριο περισσότερο με την απουσία του, παρά με τις εμφανίσεις του αν ποτέ υπήρξαν τέτοιες!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
Χαράρι
Χαράρι: Ο Άνθρωπος που θα σε.. χακάρει