ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
τι γινεται οταν πεθαινεις

τι γινεται οταν πεθαινεις ; Μελέτη αποκαλύπτει πως γνωρίζεις τα πάντα όταν φεύγεις απο τη ζωή!

Μία από τις μεγαλύτερες απορίες του ανθρώπου είναι τι υπάρχει μετά τον θάνατο και τι γινεται οταν πεθαινεις. Αυτή η ερώτηση μάλιστα τρομάζει πολύ κόσμο. Αρκετοί επίσης έχουν φοβία σχετικά με τον θάνατο, την λεγόμενη θανατοφοβία.


Ακολουθήστε το weirdo στο  Instagram για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το παράξενο, το ανεξήγητο, την αναζήτηση και την έρευνα. Ακολουθήστε το weirdo σε YouTube και Facebook.


τι γινεται οταν πεθαινεις; Τι αναφέρουν οι επιθανατιες εμπειριες

Ο τομέας που ίσως έχει πιθανότητα να δώσει όχι απάντηση, αλλά μία ένδειξη του τι γινεται οταν πεθαινεις, είναι οι επιθανάτιες εμπειρίες. Έχουν υπάρξει πολλοί ασθενείς στο παρελθόν που ανέφεραν πως έβλεπαν όλα όσα συνέβαιναν στο χώρο την στιγμή που έβγαιναν από το σώμα τους.

Υπάρχουν επιθανάτιες εμπειρίες που αναφέρουν πως οι ασθενείς έβλεπαν ένα έντονο φως ή αιωρούνταν πάνω από το σώμα τους και παρακολουθύσαν τις προσπάθειες των γιατρών να τους κρατήσουν στη ζωή. Μπορούσαν επίσης να δουν τα συγγενικά τους πρόσωπα να κλαίνε στις αίθουσες αναμονής.

Πρόσφατα μάλιστα έγινε γνωστό πως το μυαλό συνεχίζει για λίγο να λειτουργεί αφότου το σώμα πάψει να έχει ζωτικές λειτουργίες. Έτσι οι επιστήμονες συμπέραναν πως η συνείδηση του ανθρώπου συνεχίζει να υπάρχει, έστω και αν δεν είναι για πολύ.

Η μελέτη που λέει πως γνωρίζεις τα πάντα

H Δρ. Sam Parnia και η ομάδα της από το Langone School of Medicine του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ήθελαν να δώσουν απάντηση σε αυτό το ερώτημα που μας απασχολεί όλους: τι γινεται οταν πεθαινεις;

svg%3E

Έτσι αναζήτησαν την απάντηση σε μελέτες στην Ευρώπη αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσα από περιπτώσεις ανθρώπων που έπαθαν καρδιακή ανακοπή και στην συνέχεια “επανήλθαν στη ζωή”.

Εκείνοι περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται οι γιατροί, τη στιγμή που φεύγουν από το σώμα τους, θυμούνται τις συζητήσεις ή λεπτομέρειες από τον χώρο που σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορούσαν να γνωρίζουν.

Οι περιγραφές μάλιστα είχαν επιβεβαιωθεί από το ιατρικό προσωπικό που ενημέρωσε πως όντως οι ασθενείς μπορούσαν να θυμηθούν αρκετές λεπτομέρειες με ακρίβεια.

Για την ιατρική Θάνατος σημαίνει η παύση της λειτουργίας της καρδιάς και η παύση τροφοδοσίας αίματος στον εγκέφαλο. Έτσι ο εγκέφαλος σταματάει να λειτουργεί αδυνατώντας να κρατήσει το σώμα ζωντανό.

Ο εγκεφαλικός φλοιός – το σημείο σκέψης του εγκεφάλου – επιβραδύνει άμεσα και σταματάει. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχουν φανερά εγκεφαλικά κύματα μέσα σε 2-10 δευτερόλεπτα.

Η Δρ. Parnia και η ομάδα της μελετούν τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά ο εγκέφαλος κατά την διάρκεια μίας καρδιακής ανακοπής ώστε να διαπιστώσουν αν αυτές οι επιθανάτιες εμπειρίες σχετίζονται με εγκεφαλική δραστηριότητα. Προσπαθούν έτσι να καταλάβουν αν η συνείδηση του ανθρώπου συνεχίζει να λειτουργεί για κάποιο χρονικό διάστημα μετά τον θάνατο.

IΜάλιστα υπάρχουν πολλές επιθανάτιες εμπειρίες που υποδεικνύουν πως ίσως υπάρχει εγκεφαλική δραστηριότητα.

Πριν λίγο καιρό μάλιστα οι γιατροί μίας καναδικής μονάδας φροντίδας ανακάλυψε πως ένας ασθενής είχε εγκεφαλική δραστηριότητα για πάνω από 10 λεπτά και μέχρι να αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα υποστήριξης, τρεις άλλοι ασθενείς όμως δεν είχαν την ίδια δραστηριότητα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης πως η εμπειρία είναι πολύ διαφορετική από άνθρωπο σε άνθρωπο αφού καταγράφονται διαφορετικές ηλεκτροεγκεφαλικές μετρήσεις ανάλογα την περίπτωση πριν αλλά και μετά τον θάνατο.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
100 4336
κρυπτοζωολογία: Μουσείο με κρυπτίδια ανοίγει σύντομα κοντά στο σπίτι του Στίβεν Κινγκ