ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
11 11 clock

Το Φαινομενο 11:11 και η Συγχρονικοτητα

Φαντάσου να ξυπνάς ακριβώς την ίδια στιγμή κάθε νύχτα για χρόνια και να παρατηρείς την ίδια ώρα να εμφανίζεται στο ρολόι δίπλα στο κρεβάτι σου. Για αυτούς που βιώνουν αυτή την παράξενη εμπειρία, το φαινομενο 11:11 η πρώτη σκέψη που εμφανίζεται στο νού είναι πως πρόκειται για μία παράξενη σύμπτωση, ή το αποτέλεσμα μίας φαντασίας που υπερβάλλει. Έιναι έτσι όμως; Ή μήπως μέσα σε αυτές τις παράξενες συμπτώσεις υπάρχει ένα καλά κρυμμένο μήνυμα;

«Οι Νόμοι της Φύσεως δεν είναι τίποτε άλλο παρά οι Μαθηματικές Σκέψεις του Θεού» – Ευκλείδης

Το Φαινομενο 11:11 και η Συγχρονικότητα

Αρκετοί είναι αυτοί που αναφέρουν πως το φαινομενο 11:11 σχετίζεται με το αινιγματικό έτος 2012, όπου κάποιοι λόγιοι πιστεύουν πως η ακριβώς στιγμή της μετάλλαξης είχε προβλεφθεί από το ημερολόγιο των Μάγια και από τους Hopi, τους Ινδουιστές αλλά και την ίδια την Βίβλο, και ήταν η ώρα 11:11 μετά μεσημβρίας. Αυτή η θεωρία αναφέρει περαιτέρω πως το «ανενεργό DNA» μας, δηλαδή το 97% του ακωδικοποίητου DNA μας θα είναι κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνο για την ενεργοποίηση του σταδίου πνευματικής αφύπνισης του Εαυτού και της Συνειδητότητας.

Άσχετα όπως από το αν κάποιος πιστεύει αυτές τις αριθμολογικές θεωρίες που περιβάλλουν το έτος 2012, εκείνοι που βλέπουν αυτή την αλληλουχία αριθμών να εμφανίζεται ξανά και ξανά, μερικές φορές ακόμη και για συνεχόμενα χρόνια προσπαθούν να αναζητήσουν την σημασία του φαινομένου.

Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως το χρονικό σημείο που πηγάζει από το Φαινομενο 11:11 παραπέμπει σε ένα «Μήνυμα Αφύπνισης» που προέρχειται από μία ανώτερη συνειδητότητα. Η Θεωρία αναφέρει πως ίσως αυτές οι οντότητες εφιστούν την προσοχή μας για τις επερχόμενες προσωπικές αλλά και συλλογικές αλλαγές που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε. Άλλοι θεωρούν και αναφέρουν πως όταν το 11:11 εμφανίζεται, συνοδεύεται και από έντονα παραφυσικά ή πνευματικά γεγονότα και εμπειρίες. Το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχουν άνθρωποι που «στοχειώνονται» για καιρό από τον αριθμό 11:11.

Η Αλληλουχία των Αριθμών

Φυσικά δεν είναι μόνο ο αριθμός 11 που εμφανίζεται στην καθημερινότητα του ατόμου – που συχνά συνοδεύεται από ασυνήθιστα γεγονότα ή στιγμές απίστευτης Συγχρονικότητας. Μερικές φορές είναι η ώρα 2:22, 3:33 ή οποιοσδήποτε συνδυασμός ψηφίων που καταδεικνύει ένα μοτίβο και μας ταρακουνά από την θεώρηση πως ο κόσμος που μας περιβάλλει είναι τυχαίος και χαοτικός. Μέσα στην ιστορία της ανθρώπινης εμπειρίας έχουν εμφανιστεί και υπάρξει παράξενοι αριθμοί και περίεργες συχνότητες. Μπορούμε να βρούμε αριθμούς ακόμη και μέσα στην ίδια την φύση που ομαδοποιούνται σε συχνότητες και μοτίβα που σχηματίζουν μία «εσωτερική» δομή της πραγματικότητας (ορατής και αόρατης).

Δύο από τα εκπληκτικότερα παραδείγματα είναι η Χρυσή Τομή και η ακολουθία φιμπονάτσι ( Σπείρα Φιμπονάτσι) που αποκαλύπτουν μία ανώτερη τάξη μέτρησης όλων των πραγμάτων στο Σύμπαν, συμπεριλαμβανωμένων και των διαστάσεων του σώματός μας, ή τα πέταλα ενός λουλουδιού.

Η Χρυσή τομή είναι περίπου ο αριθμός 1.618033988749, μία αναλογία που βρίσκεται σε ολόκληρη την φύση αλλά και σε κάθε επιστημονική δημιουργία και ανθρώπινη παρέμβαση στον κόσμο, εκφράζοντας την ανώτερη έκφραση ισορροπίας συμμετρίας και αισθητική . Η χρυσή τομή (Φ) εμπεριέχεται σε πολλά ιερά τοπία: Μπορούμε να την ανακαλύψουνε μετρώντας την Ακρόπολη, την μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας, ένα πεντάγραμμο ( Ιερό Πλατωνικό και Πυθαγορικό Σύμβολο – προτού ο ορισμός του αντεστραφεί αρνητικά από τον χριστιανισμό). Η Χρυσή Τομή εμπεριέχεται και στον Βιτρούβιο Άνδρα του Leonardo Da Vinci μέσα από την δομή του ανθρώπινου σώματος που έχει τα άκρα παρατεταμένα.

Η Ιερή Γεωμετρία είναι ο τομέας της Θεικής φύσης των αριθμών που υποδεικνύει πως τα μεγάλα ιερά – ναοί και Μεγαλιθικά μνημεία ακολουθούν ένα θεικό μοτίβο με Υπερβατικές ιδιότητες. Φυσικά το ίδιο το Σύμπαν μπορεί να περιγραφεί με Αρμονικούς και μαθηματικούς όρους. Για την ακρίβεια μερικοί επιστήμονες και Μαθηματικοί πιστεύουν πως ολόκληρο το Σύμπαν αποτελείται από έξι διακριτούς αριθμούς, που είναι τέλεια συντονισμένοι για να παρουσιάσουν την παρουσία μίας ανώτερης διάννοιας που προάγει την Συμπαντική αρμονία και Συμφωνία.

Η Σημασία των Αριθμών και η Αριθμολογία

Σε ένα πιο μικροκοσμικό επίπεδο, οι προσωπικές μας ζωές αντικατοπτρίζουν την ίδια θεμελιώδη αλήθεια. Ζούμε σύμφωνα με αριθμούς. Είτε υιοθετούμε τις αστρολογικές πεποιθήσεις που αναφέρουν πως ο χαρακτήρας και η έκβαση της καθημερινότητάς μας επηρεάζεται από την θέση των άστρων και τις ημερομηνίες γέννησής μας, είτε ερευνώντας το DNA και τις μαθηματικές του δομές, οι αριθμοί υπάρχουν στην ζωή μας. Αναζητούμε το νόημα προσπαθώντας να κατανοήσουμε τον λόγο για τον οποίο εμφανίζονται ξανά και ξανά στην καθημερινότητά μας.

Η Αριθμολογία αποτελεί ένα αριθμό συστημάτων, παραδόσεων και πεποιθήσεων που σχηματίζουν και εμφανίζουν μία εσωτερική σχέση μεταξύ των αριθμών και των φυσικών αντικειμένων. Η τέχνη της Αριθμολογίας ήταν μία δημοφιλής θεωρία ανάμεσα σε ανθρώπους όπως ο Πυθαγόρας όμως στις ημέρες μας θεωρούνται ως Ψευδο – Μαθηματικά από τους περισσότερους επιστήμονες.

Βέβαια η Αριθμολογία δεν θα πρέπει να περιγράφεται ως επιστήμη αλλά ως ένα σύστημα πεποίθησης που βασίζεται στην έννοια που αναφέρει πως ένας αριθμός μπορεί να επηρεάσει την μοίρα, το μέλλον και την τύχη ενός ατόμου. Βασίζεται στην ιδέα πως τα πάντα, ακόμη και τα ονόματα που μας δόθηκαν διαθέτουν ένα «ιερό» μήνυμα και σκοπό για το ξεδίπλωμα του προσωπικού μας μονοπατιού στην ζωή.

Ο Ανθρώπινος νους πάντα αποζητά να βρίσκει μοτίβα οπουδήποτε μπορεί, ούτως ώστε να κατανοήσει μία σύνθετη κατάσταση. Αυτό το φαινόμενο που ονομάζεται «Παρειδωλία» είναι μία Συμπαντική ανθρώπινη αντίδραση. Ο Όρος Παρειδωλία περιγράφει «ένα ψυχολογικό φαινόμενο που συμπεριλαμβάνει ένα ερέθισμα ( Οπτικό ή Ηχητικό) που τείνει να αντιμετωπίζεται ως σημαντικό.

Αρκετές μελέτες υποστηρίζουν αυτή την ιδιότητα που έχει ο Νους να κατασκευάζει μοτίβα που βασίζονται στην πληροφορία αλλά και στο χρονικό διάστημα που συμβαίνουν. Αν παρατηρήσεις μία φορά το φαινόμενο 11:11 δεν σημαίνει και τιποτα. Όμως αν ο Νους συσχετίσει αυτό τον αριθμό υποσυνείδητα, τότε αυτή η παραδοξότητα θα συνεχίσει να επανέρχεται ως μία αλληλεπίδραση μεταξύ συνειδητού Νου και συλλογικού ασυνείδητου Νου. Αν ο Νους «συνδέεται» σε μία συμπαντική στιγμή που αποκαλύπτει μία σημαντική μεταβολή στο προσωπικό ή το συλλογικό ασυνείδητο, τότε ίσως την επόμενη φορά που θα αντικρύσουμε αυτή την συγχρονικότητα, θα είναι χρήσιμο να παρατηρήσουμε τις σκέψεις μας, τον περιβάλλοντα χώρο ή το οτιδήποτε θα μπορούσε να μας αποκαλύψει την οποιαδήποτε μεταβολή.

Ή θα μπορούσαμε ακόμη να ρυθμίσουμε τις δονήσεις της σκέψης μας με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναζητήσουμε κάποιο εσώτερο μήνυμα μέσα από τις διαδικασίες της συγχρονικότητας που εμφανίζεται στα ρολόγια μας, μέσα από το φαινομενο 11:11. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα πάντως, τα σημάδια μας αποκαλύπτονται μέσα απο μικρές αντανακλάσεις του χρόνου, δείχνοντάς μας πως εν τέλει οι αριθμοί μπορούν να μας αποκαλύψουν τα μυστικά του Σύμπαντος αλλά και του ίδιου μας του εαυτού.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
ολογράμματα
Γιατροί ολογράμματα επισκέφθηκαν διαστημικό σταθμό για πρώτη φορά