ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
χρονοπύλη

Άνοιξε..χρονοπυλη στην Νέα Ζηλανδία; παράξενο φαινόμενο του γαλάζιου σπιράλ

Ενας παράξενος, σπειροειδής σχηματισμός φωτός στον νυχτερινό ουρανό λοιπόν που μοιάζει με χρονοπυλη και εμφανίστηκε πριν μερικές μέρες στην Νέα Ζηλανδία προβλημάτισε και άφησε σαστισμένους και εντυπωσιασμένους τους παρατηρητές των αστεριών.

Οι παράξενοι, σπειροειδείς φωτεινοί σχηματισμοί έχουν αφήσει άφωνους τους παρατηρητές των άστρων, ωστόσο, κάποιοι υποστηρίζουν ότι πιθανότατα αυτοί προέρχονται από σύννεφο καυσαερίων του πυραύλου SpaceX του Έλον Μασκ. Τι συνέβη όμως;

χρονοπυλη
χρονοπυλη στην Νέα Ζηλανδία;

Όπως δήλωσε στη Guardian ο οδηγός αστροπαρατήρησης Alasdair Burns από το νησί Stewart Island/Rakiura, γύρω στις 7.25 μ.μ. της Κυριακής, ένας φίλος του τού έστειλε μήνυμα να βγει έξω και να κοιτάξει τον ουρανό. «Μόλις βγήκαμε πραγματικά έξω, ήταν πολύ προφανές σε τι αναφερόταν», ανέφερε ο Burns ο οποίος, μες στο σκοτάδι, διέκρινε μία τεράστια, μπλε σπείρα φωτός που έμοιαζε με χρονοπυλη. «Φαινόταν σαν ένας τεράστιος σπειροειδής γαλαξίας, που απλά κρεμόταν εκεί στον ουρανό και σιγά-σιγά παρασύρθηκε», είπε και πρόσθεσε ότι ήταν μία αίσθηση «αρκετά απόκοσμη». Ο ίδιος αποτύπωσε τις εικόνες στο κινητό του. «Άμεσα χτυπήσαμε τις πόρτες των γειτόνων μας για να βγουν και αυτοί έξω. Ήμασταν περίπου πέντε, στην κοινή βεράντα των σπιτιών μας και κοιτούσαμε ψηλά», σημείωσε.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας ομάδες αστροπαρατήρησης και ερασιτεχνικής αστρονομίας γέμισαν δημοσιεύσεις ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν τις δικές τους φωτογραφίες αλλά και θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το φαινόμενο, το οποίο ήταν ορατό στο μεγαλύτερο μέρος του νότιου κομματιού της χώρας. Από UFO μέχρι επίθεση με πυραύλους και φωτεινά διαφημιστικά, οι θεωρίες ήταν άφθονες. «Προμήνυμα από την τροχιακή μας μαύρη τρύπα», ανέφερε κάποιος ενώ ένας άλλος έγραψε «πάλι οι εξωγήινοι».

Για όλα φταίει ο Έλον Μασκ; 

Σύμφωνα με τον φυσικό στο Πανεπιστήμιο του Όκλαντ, Richard Easther, πιθανότατα η πραγματικότητα ήταν λίγο πιο πεζή. Όπως σημείωσε ο ίδιος, το φαινόμενο ήταν «παράξενο αλλά εύκολα εξηγήσιμο». Όπως υποστήριξε ο ίδιος, τέτοιου είδους σχηματισμοί εμφανίζονται κάποιες φορές, όταν ένας πύραυλος μεταφέρει έναν δορυφόρο σε τροχιά. «Όταν το προωθητικό εκτοξεύεται από το πίσω μέρος, έχουμε ουσιαστικά νερό και διοξείδιο του άνθρακα – αυτό σχηματίζει για λίγο ένα σύννεφο στο διάστημα που φωτίζεται από τον ήλιο», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «η γεωμετρία της τροχιάς του δορυφόρου και επίσης ο τρόπος που βρισκόμαστε σε σχέση με τον ήλιο – αυτός ο συνδυασμός πραγμάτων ήταν ακριβώς κατάλληλος για να δημιουργήσει αυτά τα εντελώς τρελά σύννεφα που ήταν ορατά από το Νότιο Νησί».

Το φαινόμενο έχει ξανασυμβεί

Έτσι η εξήγηση καταλήγει πως η φωτεινή σπείρα ήταν πιθανότατα ένας πύραυλος, και είναι ο ίδιος λόγος για το παρόμοιο φαινόμενο που παρατηρήθηκε ίσως πρωτη φορά μαζικά το 2009, όταν μια εκτόξευση ρωσικού πυραύλου προκάλεσε τεράστιες μπλε σπείρες πάνω από τη Νορβηγία. Ακόμη και γνωρίζοντας την πιθανή πηγή, είπε, ήταν ένα εντυπωσιακό θέαμα. «Κανείς από εμάς δεν είχε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ήταν θεαματικό».

svg%3E

Όπως δήλωσε ο Easther, αυτό που είδαν οι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας στον ουρανό ήταν, πιθανότατα, η εκτόξευση του Globalstar από την SpaceX του Ίλον Μασκ, τον οποίο η εταιρεία έστειλε σε χαμηλή γήινη τροχιά από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα την Κυριακή.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
Chern
τσερνoμπιλ : 7 ανατριχιαστικα γεγονότα στο Πριπιάτ