WeirdoWeirdo
  • Βίντεο
  • Εναλλακτική αναζήτηση
    Εναλλακτική αναζήτησηΦόρτωση περισσότερων άρθρων
    ai
    Κρυφά και υποσυνείδητα μηνύματα σε εικόνες από τεχνητή νοημοσύνη;
    27/09/2023
    εξωγήινες μούμιες
    Οι 2 εξωγήινες μούμιες του Μεξικό και οι αποκαλύψεις της NASA για τα UFO!!
    14/09/2023
    Haarp
    haarp στο Μαρόκο; Οι παράξενες λάμψεις στον ουρανό πριν τον σεισμό!
    12/09/2023
    SS
    Πρόγραμμα Gateway: Όταν η CIA””ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΛΕΣ” ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ!!
    05/09/2023
    ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΒΙΝΤΕΟ UFO
    Πως θα δείς ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΒΙΝΤΕΟ UFO
    03/09/2023
  • About Weirdo
    • Βιογραφικό – Αποστόλης Χειρδάρης
    • Νέα/Συνεντεύξεις
    • Επικοινωνία
    • Πολιτική Απορρήτου
  • Creeps
Διαβάζεις: Lady of Cao: Η Μούμια της Ιέρειας με τα Τατουάζ
Κοινοποίηση
Ειδοποίηση Φόρτωση περισσότερων άρθρων
Αα
Αα
WeirdoWeirdo
Αναζήτηση
  • Βίντεο
  • Εναλλακτική αναζήτηση
  • About Weirdo
    • Βιογραφικό – Αποστόλης Χειρδάρης
    • Νέα/Συνεντεύξεις
    • Επικοινωνία
    • Πολιτική Απορρήτου
  • Creeps
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε
Ακολουθήστε το Weirdo
@2022 | Weirdo.gr
Άρθρα του Ανεξήγητου/ Ειδήσεις

Lady of Cao: Η Μούμια της Ιέρειας με τα Τατουάζ

Αννίτα Ιωάννου
Τελ. ενημέρωση 2021/07/20 at 11:00 PM
Αννίτα Ιωάννου Δημοσιεύθηκε 25/09/2017 71 Προβολές
Κοινοποίηση
6 λεπτά ανάγνωση
Κοινοποίηση

H μούμια με το όνομα Lady of Cao -“Dama de los Tatuajes” βρέθηκε στην αρχαιολογική περιοχή Huaca El Brujo -Sacred Place of the Wizard-  στο βορειοδυτικό Περού την άνοιξη του 2006. Tα χέρια και τα πόδια της ήταν ζωγραφισμένα με εκπληκτικά τατουάζ -φίδια, αράχνες,αιλουροειδή-τα λεγόμενα Moon Animals, υπερφυσικά μοτίβα που δηλώνουν ότι είχε περίοπτη θέση στη φυλή των Moche.

Στην εικονογραφία της βόρειας πλευράς του Περού, Moon Animals ή Recuay Dragon είναι μυστικιστικά τετράποδα αρπακτικά  που έχουν  διογκωμένα μάτια, κυνόδοντες, νύχια, μακριές ουρές και λοφία. Μοιάζουν με αιλουροειδή ή ερπετοειδή και συνδέονται με σεληνιακά και αστρικά μοτίβα. Ο ανθρωπολόγος John Verano του Πανεπιστημιού της Tulane δήλωσε ότι:“ Μπορούμε να κάνουμε μόνο εικασίες ποια είναι η ερμηνεία αυτών των μοτίβων” και πρόσθεσε ότι “Οι αράχνες σχετίζονται με την βροχή καθώς και τον θάνατο”. Το φίδι είναι ένα πολύ βασικό στοιχείο σε πολλούς πολιτισμούς των Άνδεων, το οποίο σχετίζεται με τις θεότητες, την γονιμότητα και τις ανθρωποθυσίες. Τα τατουάζ δεν έγιναν μόνο για αισθητικούς λόγους, έχουν τελετουργικό χαρακτήρα.

H “Lady of Cao” ήταν τυλιγμένη σε είκοσι στρώματα ύφασμα, βαμμένο με κόκκινο κιννάβαρι, στο πρόσωπο της είχαν τοποθετήσει ένα χρυσό μπόλ και φορούσε ένα κολιέ με μάσκες. Πλάι της βρέθηκαν  μοναδικά χρυσά κτερίσματα, δυο στέμματα σε σχήμα V, περίτεχνα αστραφτερά σκουλαρίκια για την μύτη και όπλα. Οι ερευνητές έχουν παραξενευτεί με την παρουσία των όπλων και πιστεύουν ότι ήταν δώρα από άλλους πολεμιστές. Επίσης ,η παρουσία χρυσού δηλώνει ότι ήταν ένα σεβαστό πρόσωπο, η πρώτη γυναίκα-άρχοντας που ανακαλύφθηκε ποτέ ή γυναίκα κάποιου ηγεμόνα. Ζούσε πολύ κοντά στην πόλη Trujillo, στην κοιλάδα Chicama και πέθανε περίπου 25 χρονών από επιπλοκές στην γέννα. Δίπλα της ήταν θαμμένο και το πτώμα μιας εφήβου, που θυσιάστηκε- την έπνιξαν με ένα σκοινί-ώστε να υπηρετεί την ιέρεια στην μεταθανάτια ζωή.

Η φυλή Moche εμφανίστηκε στην περιοχή του Περού τον 2ο -7ο αιώνα π.Χ. πριν την επικράτηση των Ίνκα. Είναι κυρίως γνωστή για τις ανθρωποθυσίες, τα κεραμικά που απεικόνιζαν σεξουαλικές παραστάσεις, την κοσμηματοποιία και τα αρδευτικά κανάλια. Η ανώτερη θεότητα ήταν ο Ai Apec-The Great Decapitator, με κύρια χαρακτηριστικά τους κυνόδοντες και το feathered serpent headdress. Ο πολιτισμός τους κατέρρευσε πιθανότατα λόγω κλιματολογικών αλλαγών όπως το φαινόμενο El Niño και εκατό χρόνια αργότερα εμφανίστηκαν οι Chimú.

Στην πόλη Trujillo, οι πυραμίδες Huaca del Sol- Temple of the Sun ύψος 43 μέτρα ήταν πολιτικό-διοικητικό κέντρο  ενώ η Huaca de la Luna-Temple of the Moon 21 μέτρα ήταν θρησκευτικό-τελετουργικό κέντρο, εκεί όπου γινόντουσαν οι ανθρωποθυσίες. Ήταν διακοσμημένες με πολύχρωμες τοιχογραφίες, γεωμετρικά σχέδια και πολεμικές σκηνές τις οποίες διάλεγαν αποκλειστικά οι ιερείς. Η πυραμίδα ήταν χτισμένη μπροστά από ένα βραχώδη λόφο -Cerro Blanco  ή White Hill. Οι ιερείς συγκεντρώνονταν στην κορυφή ενώ τα θύματα αιχμάλωτοι πολέμου στην βάση, τα οποία τα θυσίαζαν στους θεούς των βουνών για να τους στέλνουν βροχές. Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει τα λείψανα 40 άντρων. Εκεί βρίσκεται το Huaca Arcos Iris -Rainbow Temple ή El Dragon, η φυλή  Chimú το έχτισε το 1200 π.Χ. καθώς και ο αρχαιολογικός χώρος Chan Chan.

Τον Νοέμβριο του 2016, οι έφοροι του μουσείου του Cao και ειδικοί επιστήμονες με την βοήθεια ενός τρισδιάστατου 3-D εκτυπωτή και μελετώντας την δομή του κρανίου της, καθώς και στοιχεία εθνογραφικών ερευνών σχημάτισαν το πρόσωπο της με τα έντονα ζυγωματικά και τα μακριά μαύρα μαλλιά. Η διαδικασία κράτησε δέκα μήνες. “Με την τρισδιάστατη αυτή απεικόνιση, δίνεται η δυνατότητα στον κόσμο να δει από κοντά ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα του Περού, ενώ οι Περουβιανοί θα θυμηθούν την πλούσια πολιτιστική τους κληρονομιά”, τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού της χώρας, Salvador del Solar, σύμφωνα με το Πρακτορείο Reuters.

Η Arabel Fernández López, αρχαιολόγος από το Περού υπεύθυνη της ομάδας που ξετύλιξε την μούμια, επισημαίνει ότι η φάση της αναδόμησης ήταν μια μεγάλη συναισθηματική εμπειρία για αυτήν  και σκιαγραφεί το πορτραίτο της νεαρής γυναίκας στο ντοκιμαντέρ του National Geographic. “Behind a great empire, there was a great woman. The enigmatic queen of the Moche people rises from her tomb to tell us the story of the first powerful woman in pre-Columbian Peru” αναφέρει το promo video του National Geographic.

Η ανακάλυψη του τάφου της  “Lady of Cao”, από την αρχαιολογική ομάδα του Περού με αρχηγό τον Régulo Franco Jordan ήταν μια πολύ σημαντική ανακάλυψη. Κατέρριψε τις θεωρίες ότι οι αρχαίες φυλές των Άνδεων ήταν πατριαρχικές. Μέσα από ιστορικές μελέτες οι επιστήμονες θα μπορέσουν να μάθουν περισσότερα για την θέση των γυναικών και την σημασία της μυστηριώδης μούμιας με τα τατουάζ. Έκτοτε έχουν εντοπιστεί πολλές γυναικείες μούμιες, θαμμένες με πολύτιμα αντικείμενα όπως η Lady of Pacopampa το 2009 η οποία ζούσε στην πόλη Cajamarca 2.700 χρόνια πριν.

*Το πλήρες ντοκιμαντέρ «The Lady of Cao: the Mystery of the Tattooed Mummy» είναι διαθέσιμο για αγορά στο ηλεκτρονικό κατάστημα του El Brujo Museum.

Πηγές:

http://news.nationalgeographic.com/news/2006/05/mummy-peru.html

https://www.reuters.com/article/us-peru-culture-idUSKBN19P2IP
https://www.archaeology.org/issues/109-1311/features/1356-moche-peru-el-brujo-andes
ΕΤΙΚΕΤΕΣ Υπερβατισμός
Κοινοποιήστε το Άρθρο
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Αφήστε το σχόλιό σας Αφήστε το σχόλιό σας

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Πιο πρόσφατο βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=Mf-4OyjDLE4

Ακολουθήστε το Weirdo

6k Followers Like
6k Followers Follow
146k Subscribers Subscribe

Τα δημοφιλέστερα άρθρα

HAARP
HAARP: Το μυστικό όπλο της νέας τάξης πραγμάτων που ελέγχει τον καιρό
Όλα τα Βίντεο
muskςεβ
Τα σκοτεινά σχέδια του Έλον Μασκ: Πρωτοπόρος ή Αντίχριστος;
Όλα τα Βίντεο
Cern
Τι συμβαίνει πραγματικά στο Cern ; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!
Άρθρα του Ανεξήγητου/ Ειδήσεις
μπλε ακτίνα
Η απειλή πλησιάζει με το σχέδιο μπλε ακτίνα (Project blue beam)
Όλα τα Βίντεο
παράξενη γυναίκα που χορεύει στη Σερβία
Παράξενη γυναίκα που χορεύει στη Σερβία! Αλήθεια ή ψεμά;
Όλα τα Βίντεο
Μπαφομέτ
Μπαφομέτ: Ο δαίμονας που λάτρευαν οι Ναίτες ιππότες
Όλα τα Βίντεο

Μπορεί να σας αρέσουν και τα παρακάτω

ai
Άρθρα του Ανεξήγητου/ Ειδήσεις

Κρυφά και υποσυνείδητα μηνύματα σε εικόνες από τεχνητή νοημοσύνη;

Αποστόλης Χειρδάρης Αποστόλης Χειρδάρης 27/09/2023
εξωγήινες μούμιες
Άρθρα του Ανεξήγητου/ Ειδήσεις

Οι 2 εξωγήινες μούμιες του Μεξικό και οι αποκαλύψεις της NASA για τα UFO!!

Αποστόλης Χειρδάρης Αποστόλης Χειρδάρης 14/09/2023
Haarp
Άρθρα του Ανεξήγητου/ Ειδήσεις

haarp στο Μαρόκο; Οι παράξενες λάμψεις στον ουρανό πριν τον σεισμό!

Αποστόλης Χειρδάρης Αποστόλης Χειρδάρης 12/09/2023
SS
Άρθρα του Ανεξήγητου/ Ειδήσεις

Πρόγραμμα Gateway: Όταν η CIA””ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΛΕΣ” ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ!!

Αποστόλης Χειρδάρης Αποστόλης Χειρδάρης 05/09/2023
ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΒΙΝΤΕΟ UFO
Άρθρα του Ανεξήγητου/ Ειδήσεις

Πως θα δείς ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΒΙΝΤΕΟ UFO

Αποστόλης Χειρδάρης Αποστόλης Χειρδάρης 03/09/2023
τέρας του Λοχ Νες
Άρθρα του Ανεξήγητου/ Ειδήσεις

Ψάχνουν το τέρας του Λοχ Νες: Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη έρευνα εδώ και μισό αιώνα

Αποστόλης Χειρδάρης Αποστόλης Χειρδάρης 28/08/2023
Προηγούμενο Επόμενο
WeirdoWeirdo
Ακολουθήστε το Weirdo
@Copyright 2006-2022 | Weirdo.gr
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?