ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Orwell: Η Κατασκοπεία του ανθρώπου σε ένα PC Game

Ίσως να μην υπάρχει καλύτερο παράδειγμα για να παρουσιάσει πόσο βαθιά φτάνει η  Η Κατασκοπεία του ανθρώπου και των διαδικτυακών δεδομένων του  από το νέο Παιχνίδι για PC που ονομάζεται Orwell.  Μέσα σε αυτό το παιχνίδι οι χρήστες καλούνται  να αναλάβουν τον ρόλο ενός Αξιωματικού Παρακολούθησης, κατασκοπεύοντας τις online δραστηριότητες των ανθρώπων.

Orwell: Η Κατασκοπεία του ανθρωπου σε ένα PC Game

Το παιχνίδι σε βάζει μέσα στην Ασφάλεια της Τελευταίας λέξης της Τεχνολογίας όπου χρησιμοποιείται η ανάκτηση πληροφοριών και το “Φακέλωμα” φανταστικών πολιτών. Με τόσες λέξεις, οι άνθρωποι που δημιούργησαν το Pc Game αναφέρουν πως ως ένας διεθνής Αξιωματικός παρακολούθησης ο παίκτης θα έχει την δυνατότητα  να διακρίνει τους ύποπτους μέσα από τις παράδοξες διαδικτυακές δραστηριότητές τους. Το Promo του παιχνιδιού δίνει έμφαση στην φράση “Σιγουρέψου πως ο κόσμος είναι ένα ασφαλέστερο μέρος…”

Ο Ακτιβιστής George Barda ανέφερε σχετικά, πως οι δημιουργοί του παιχνιδιού θέλουν να γνωστοποιήσουν στο κοινό τις δυνατότητες που έχουν οι αρχές σχετικά με την Κατασκοπεία του ανθρώπου στην πραγματική ζωή, ακριβώς όπως είχε γράψει ο George Orwell στο περίφημο 1984 – Ο Μεγάλος αδελφός. Το Logo του παιχνιδιού επίσης μοιάζει με το εξάγωνο άστρο του Κρόνου, ένα απόκρυφο σύμβολο που χρησιμοποιείται κατά κόρον από την επικρατούσα Ελίτ.

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως οι παγκόσμιοι ισχυροί οργανισμοί δεν χρησιμοποιούν τέτοιου είδους τεχνολογίες απλά για να κατασκοπεύσουν την Τρομοκρατία, αλλά και για να παρακολουθούν κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας.Αν και το παιχνίδι θα μπορούσε να θεωρηθεί ρηχό και επιφανειακό, ίσως χρησιμοποιηθεί για να δώσει μία γενική ιδέα σχετικά με την Κατασκοπεία της ζωής των άλλων, μετατρέποντας τους συνανθρώπους σε καταδότες καχύποπτων για εκείνους συμπεριφορών;

Όπως και να έχει, το Orwell έρχεται για να επιδείξει μέσα από τo gaming περιβάλλον του το μέγεθος της κατασκοπείας που ήδη επιτελείται πάνω σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης καθημερινότητας, διαδικτυακής η μη!

Πηγή Άρθρου

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
εχνολογία που αλλάζει τον καιρό
Υπάρχει τεχνολογία που αλλάζει τον καιρό;