ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Έπαυλη Μαυρομιχάλη: Τι υπάρχει στο στοιχειωμένο αρχοντικό του Πειραιά;

Η Έπαυλη Μαυρομιχάλη είναι ένα από τα πιο γνωστά στοιχειωμένα σπίτια της Αθήνας και του Πειραιά. Έτσι πριν απο τρία χρόνια βρέθηκα καλεσμένος στο κανάλι Avgikos Journal όπου και επισκεφθήκαμε την έπαυλη Μαυρομιχάλη στα βοτσαλάκια για ένα Ghost Hunting Session. Τι σκοτεινό όμως μπορεί να κρύβει μέσα του το στοιχειωμένο αρχοντικό;

(Το επεισόδιο καταργήθηκε από το youtube και με την ευγενική άδεια του Θ.Αυγίκου το αναδημοσιεύω ώστε να υπάρχει ως αρχείο). Παρακολουθήστε το βίντεο και διαβάστε παρακάτω τους θρύλους και τις μαρτυρίες που υπάρχουν για την περίφημη στοιχειωμένη Έπαυλη Μαυρομιχάλη!)

Έπαυλη Μαυρομιχάλη: Η ιστορία του στοιχειωμένου αρχοντικού του Πειραιά

Ολοι έχουν δει και έχουν ακούσει για το εντυπωσιακό σπίτι που βρίσκεται στις παρυφές της παραλίας στα Βοτσαλάκια,το οποίο βέβαια παλιά έβρεχε η θάλασσα πριν γίνει το μπάζωμα επι Χούντας.Το σπίτι αυτό άνηκε στους Μαυρομιχαλαίους και μάλιστα υπάρχει ο θυρεός της οικογένειας στην κεντρική πόρτα.Ηταν  ένα αξιοζήλευτο αρχοντικό αλλά πλέον λίγα πράγματα διατηρεί από την παλιά του αίγλη. Το οίκημα έχει δύο πλευρές, η μία είναι πάνω στην αμμουδιά στην παραλία Βοτσαλάκια και η άλλη είναι προς τη μεριά του δρόμου.

Οι θρύλοι που το στοιχειώνουν αρκετοί αλλά αυτός που γνωρίζουμε όλοι μιλάει για μια κοπέλα που βιάστηκε και σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι ή το σημείο από έναν Τούρκο, προφανώς την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Από τότε το πνεύμα της κατοικεί μέσα στο σπίτι, τρομοκρατώντας κάθε επίδοξο επισκέπτη,ντυμένη στα λευκά .

svg%3E
Η Έπαυλη Μαυρομιχάλη σε περασμένες δεκαετίες

Για αυτό το λόγο βρεθήκαμε πριν από τρία χρόνια στην Έπαυλη Μαυρομιχάλη, ώστε να αναζητήσουμε αν το γκρεμισμένο οίκημα στοιχειώνεται από κάποια οντότητα!

Οι αστικοί θρύλοι για την Έπαυλη Μαυρομιχάλη

Αστικοί μύθοι αναφέρουν για υπόγειες στοές που φτάνουν απο τη Νησίδα Σταλίδα μέχρι και την Υδρα και αν για το πρώτο μπορεί κανεις να το πιστέψει για το δεύτερο δεν ισχύει σίγουρα. Για πολλά χρόνια ένα ή δύο τρανσέξουαλ ονόματι Στέλιος και Άντζελα βρίσκονταν στο σημείο για να συνευρευθούν είτε μεταξυ τους είτε με άλλους.Πλην αυτών πολύ συχνά άστεγοι έμεναν μέσα στο κτίριο , κάποια στιγμή ειχε ακουστεί πως κάποιος σκοτώθηκε μέσα χωρις να επιβεβαιωθεί.

Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το storiesfromthegrave 

 “Από τη μεριά του δρόμου το παράδοξο είναι πως κατά μήκος του τοίχου είναι αναρτημένα κομμάτια από σπασμένα γυαλιά τα οποία αφού τα κάρφωσαν σε φελιζόλ τα περίχυσαν με τσιμέντο για να είναι σταθερά. Ποιος το έκανε και γιατί άγνωστο. Οι δύο σιδερένιες πόρτες ήταν αρκετά ψηλές και σκουριασμένες αν και μετά από καιρό μάλλον το συνεργείο του δήμου τις άλλαξε με καινούργιες μεταλλικές.

Τα αξιοπερίεργα αρχίζουν στη μεριά της παραλίας. Ο επιβλητικός τοίχος έχει δύο μεγάλα παράθυρα που επίσης για άγνωστο λόγο έχουν χτιστεί με τούβλα. Γιατί ομως και από ποιόν; Δεν νομίζω να πήγαν συνεργεία εκεί γιατί απλά δεν έχουν λόγο να το χτίσουν και είναι δύσκολο να γίνει από κάποιο κάτοικο της περιοχής λόγω του ύψους και του μεγέθους τους. Επίσης, κοιτάζοντας ψηλά βλέπει κάποιος μία κρεμασμένη πόρτα χωρίς προφανή λόγο να στέκεται πάνω στον τοίχο. Πολλές οι ιστορίες περί τελετών που γίνονται σε αυτό το χώρο και αρκετές είναι οι φορές που βρέθηκαν “περίεργα” πράγματα στην αμμουδιά και υπολείμματα από φωτιές.Πως ήταν το σπίτι οταν έστεκε στιβαρό και όμορφο.”

svg%3E
Το εσωτερικό ενός από τα κτίσματα που διέθετε η Έπαυλη Μαυρομιχάλη

Έπαυλη Μαυρομιχάλη: Οι τρομακτικές μαρτυρίες

Έστω αν πολλοί πιστεύουν πως τίποτα δεν ισχύει στην Έπαυλη Μαυρομιχάλη, αρκετοί άλλοι θεωρούν πως βίωσαν κάποια παραφυσική δραστηριότητα ή ήρθαν σε επαφή με το πνεύμα του κοριτισιού. Για αυτό το λόγο υπάρχουν αρκετές διάσπαρτες μαρτυρίες στο ελληνικό ίντερνετ.

Στο forum  metafysiko.gr υπάρχει λήμμα για το σπίτι με το ονομαΤο σπίτι στην Καστέλλα του Πειραιά” και διαβάζουμε μερικές μαρτυρίες

Panos81C, 12/5/2007

Η πρώτη μου επαφή με το σπίτι αυτό ήταν το 2002 περίπου. Είχα πάει με έναν φίλο και την κοπέλα του στα Βοτσαλάκια. Ξαφνικά η κοπέλα άρχισε να κλαίει χωρίς λόγο και χωρίς να μπορεί να συγκρατηθεί, ενώ έτρεμε πολύ έντονα. Την πήραμε σηκωτή πιο πέρα. Δεν ήξερα τίποτε για το στοιχειωμένο σπίτι τότε.

Το σπίτι αυτό είναι παλιό αρχοντικό και βρίσκεται πάνω από την παραλία “Βοτσαλάκια” και συγκεκριμένα πάνω από τα γήπεδα μπάσκετ. Έχουν μείνει μόνο οι πλαϊνοί τοίχοι, αλλά η μορφή της κοπέλας που εμφανίζεται φαίνεται εκεί που θα ήταν το πάτωμα του 1ου ορόφου. Η μορφή είναι λευκή φασματική και αγναντεύει προς το Σαρωνικό. Έχει μακριά μαλλιά και τα χέρια κολλημένα στο σώμα της. Το πάτωμα σημειωτέον δεν υπάρχει, έχει καταρρέυσει προ πολλού.

svg%3E
Η Έπαυλη Μαυρομιχάλη από την πίσω πλευρά

Μερικές ακόμα εμπειρίες

Queenofthedamned,12/11/2009:

Κι εμένα η εμπειρία μου με αυτό το σπίτι έγινε σε έναν εν λόγω περίπατο με το σχολείο. Περπατούσα με μια συμμαθήτρια μου πηγαίνοντας προς το γήπεδο μπάσκετ(αν θυμάμαι καλα, εχουν περάσει και αρκετά χρόνια). Πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου άτομο με μεγάλη διαίσθηση και ένστικτο. Ξαφνικά, για φιγούρα απο ένστικτο ουτε κι εγω ξέρω, της λέω κοίτα μας κοίταζει μια κοπέλα απο το παράθυρο. Την έφερα στο μυαλό μου, αρκετά άσπρη, με κόκκινα μαλλιά και παλαιϊκό φόρεμα. Αληθινά δεν ξέρω αν την φαντάστηκα ή όχι απλά όλα μου βγήκαν τόσο αυθόρμητα όταν τα έλεγα.

Επίσης στη σελίδα paranormap διαβάζουμε απο το μέλος Aragorn

Όπως μας λέει ο Γρηγόρης Τσουκαλάς στο τεύχος 7 του περιοδικού Mystery, στο άρθρο του με τίτλο «Το στοιχειωμένο σπίτι του Πειραιά», σελ. 64, υπάρχει ένα περίεργο περιστατικό σχετικά με το σπίτι. Συγκεκριμένα κάποιος γνωστός του, ο Χ., γνώριζε τη πλαζ αλλά και την ερημιά που επικρατούσε γύρω από το ερείπιο. Έτσι σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί το μέρος ώστε να απομονωθεί με τη συνοδό του.

Όταν όμως το ζευγάρι βρέθηκε έξω από το σπίτι, η κοπέλα παρουσίασε χωρίς αιτία νευρικότητα, ώσπου άρχισε να μιλάει μία ακαταλαβίστικη γλώσσα, που η προφορά της θύμιζε αραβική διάλεκτο, έως ότου κατέρρευσε! Μερικές μέρες μετά, το ζευγάρι αποφάσισε να ξαναεπισκεφτεί την τοποθεσία, ώστε να πάρει κάποιες απαντήσεις… μάταια. Η κοπέλα κατέρρευσε κατά τον ίδιο τρόπο, αποφασίζοντας να δώσει τέλος στα πως και τα γιατί. Σχετικά με τα αγγεία που λέει η αναφορά, ο Τσουκαλάς μας πληροφορεί στο ίδιο άρθρο πως εκατοντάδες πήλινα αγγεία έχουν βρεθεί σπασμένα γύρω από το σπίτι.

Το παράξενο με αυτά τα αγγεία είναι πως όλα είχαν μία κόκκινη επίστρωση και έναν ζωγραφισμένο λευκό σταυρό. Την επόμενη μέρα μετά την ανακάλυψή τους τα αγγεία είχαν εξαφανιστεί λες και κάποιος τα είχε μαζέψει τη νύχτα.

Πηγή άρθρου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
3 651
Άντρας διέλυσε οδοντιατρείο επειδή… νόμιζε πως του έβαλαν τσιπ στο στόμα για να ακούνε τι λέει