ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Αληθινοί χρονοταξιδιώτες : Άνθρωποι που ταξίδεψαν στο χρόνο;

Υπάρχουν αληθινοί χρονοταξιδιώτες; Θα μπορούσαν να υπάρχουν άνθρωποι που κατάφεραν τελικά να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στον χρόνο;  

Εδώ και πολλά χρόνια η επιστημονική κοινότητα έχει απορρίψει την πιθανότητα να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε ταξίδια στο χρόνο. Κι όμως υπάρχουν θρύλοι, ιστορίες, φωτογραφίες ή ακόμα και βίντεο από περιπτώσεις ανθρώπων που ίσως και να κατορθωσαν το ακατορθωτο. να θεωρηθούν αληθινοί χρονοταξιδιώτες.

Στο πρώτο επεισόδιο που είχαμε κάνει στο κανάλι σχετικά με αληθινούς χρονοταξιδιώτες είχαμε παρουσιάσει κάποιες κλασικές περιπτώσεις, και ήταν ένα επεισόδιο που φαίνεται πως απολαύσατε.

Σε αυτό το δεύτερο μέρος θα παρακολουθήσουμε λιγότερο γνωστές αλλά εξίσου παράξενες περιπτώσεις που ίσως αποτελούν ενδείξεις πως ένα ταξίδι στο χρόνο είναι εφικτό, παρά τα εμπόδια που υπάρχουν. Βέβαια κάθε περίπτωση από αυτές που θα παρουσιάσουμε μπορεί να θεωρηθεί υπερβολική. Οπότε παρακολουθήστε το επεισόδιο που θα βρείτε μέσα στο άρθρο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα για το αν μπορεί να υπάρχουν αληθινοί χρονοταξιδιώτες!

Αληθινοί χρονοταξιδιώτες: Αγώνας Box από το μέλλον

Σέ ένα αγώνα μποξ που πραγματοποιήθηκε το 1995 μεταξύ του Mike Tyson και του Peter mcneeley ένας θεατής καταγράφεται από την κάμερα να κρατά στα χέρια του μία πολύ παράξενη συσκευή για την εποχή. Φαίνεται πως αυτός ο άντρας βιντεοσκοπεί τον αγώνα με ένα κινητό τηλέφωνο. Προφανώς τα κινητά τηλέφωνα δεν υπήρχαν με την μορφή που τα γνωρίζουμε σήμερα το 1995 και σίγουρα δεν διέθεταν κάμερα. Φυσικά όταν το βίντεο ανέβηκε στο youtube δέχθηκε πολύ μεγάλη προσοχή. Έτσι οι θεωρίες άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν. Αρκετοί υπέθεσαν πως αυτό που κρατούσε ο άντρας ήταν μία κάμερα casio. Όμως ούτε τα χρώματα ταίριαζαν, ούτε ήταν λογικό να κρατάει μία τέτοια κάμερα σε κάθετη στάση όπως κάνουμε με τα κινητά σήμερα. 

(+ Bonus) Ο Επισκέπτης του Ρέκιαβικ

Αυτή η φωτογραφία αποτυπώνει την πόλη του Ρέκιαβικ το 1943 σε πολεμική περίοδο. Στην φωτογραφία εμφανίζονται στρατιώτες και ναύτες που κατακλύζουν τους δρόμους. Ένας άντρας όμως φαίνεται σαν να κρατάει ένα κινητό. Το κινητό τηλέφωνο είναι ένα αντικείμενο που συναντάμε συχνά σε περιπτώσεις πιθανών ταξιδιών στο χρόνο. Κανείς όμως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι είναι αυτό που κρατάει και αν πρόκειται για πιθανό χρονοταξιδιώτη.

Αληθινοί χρονοταξιδιώτες
Ο Επισκέπτης του Ρέκιαβικ

Ο Ποδηλάτης από το πουθενά.

Ένα πολύ σύντομο βίντεο αποκαλύπτει ένα πραγματικά παράξενο περιστατικό. Αν φυσικά είναι πραγματικό και δεν έχει υποστεί επεξεργασία. Δύο άντρες συζητούν μεταξύ τους όταν ένας ποδηλάτης εμφανίζεται κυριολεκτικά από το πουθενά πίσω από την πλάτη του ενός. Ακόμα και όταν αυτός ο άνθρωπος κινείται συνεχώς, η κάμερα δεν μπορεί να καταγράψει τον ποδηλάτη. Ο οποίος λίγες στιγμές μετά εμφανίζεται στην οθόνη. Πολλοί πιστεύουν πως το εφέ προέκυψε είτε από επεξεργασία είτε από την γωνία λήψης της κάμερας, κάτι που είναι όμως δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Όπως και να έχει τα συμπεράσματα είναι δικά σας.

(+ Bonus) Ο σέρφερ από το παρελθόν

Μία ακόμα εικόνα δείχνει ένα άνθρωπο που ίσως να μην ανήκει στην εποχή που απεικονίζεται. Η εικόνα είναι πάνω από 100 χρόνων και δείχνει κάποιους καναδούς ντυμένους ανάλογα με την μόδα της εποχής να κάθονται σε ένα λόφο. Αριστερά όμως βρίσκεται ένας νεαρός που δείχνει να είναι πολύ πιο μοντέρνος, αφού φοράει t-shirt και το μαλλί του είναι διαφορετικό. Ο νεαρός της φωτογραφίας μάλιστα έγινε γνωστός ως ο “Σέρφερ από το παρελθόν” λόγω της ασυνήθιστης εμφάνισής του. Άλλοι ισχυρίζονται πως σόκαρε τους υπόλοιπους με την εμφάνισή του, αφού μία γυναίκα φαίνεται να τον δείχνει με το δάχτυλο. Πιθανότατα όμως ο νεαρός ήταν πιο απλά ντυμένος και η εμφάνισή του εκεί δεν έχει να κάνει με κάποιο χωροχρονικό ταξίδι.

svg%3E
Αριστερά φαίνεται ο “σέρφερ” από το παρελθόν

Το αυτοκίνητο φάντασμα

Το επόμενο περιστατικό είναι παρόμοιο με αυτό που είδαμε αμέσως πριν, ίσως όμως να είναι από τα πλέον ανεξήγητα αυτού του επεισοδίου. Στο στιγμιότυπο παρακολουθούμε την κίνηση και τα αμάξια που στρίβουν αριστερά μέσα από το ταμπλό ενός αυτοκινήτου. Ξαφνικά εμφανίζεται ένα αυτοκίνητο κυριολεκτικά από το πουθενά. Και σε αυτο το περιστατικό υπήρξαν άνθρωποι που ισχυρίστηκαν πως το αμάξι εμφανίζεται ως δια μαγείας λόγω της γωνίας λήψης της κάμερας. Όμως το παράξενο είναι πως ο οδηγός που έρχεται αντιμέτωπος με το αμάξι-φάντασμα φρενάρει απότομα, σαν να το είδε μπροστά του από την μία στιγμή στην άλλη.

(+ Bonus) Διάσημοι χρονοταξιδιώτες;

Υπάρχει μία θεωρία που λέει πως κάποιοι διάσημοι είτε μετενσαρκώθηκαν από περασμένες ζωές, είτε είναι χρονοταξιδιώτες που επισκέφθηκαν την δική μας εποχή. Τα παραδείγματα και οι φωτογραφίες είναι πολλές, οπότε ίσως αφιερώσουμε ένα άλλο επεισόδιο συγκεκριμένα σε αυτό το θέμα.  Εδώ θα δούμε όμως ως bonus τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα, με πρώτο να είναι αυτό του Μαρξιστή πολιτικού Μαχίρ Τσαγιάν  που γεννήθηκε το 1946 και πέθανε το 1972 και την μεγάλη ομοιότητά του με τον διάσημο παρουσιαστή Jimmy Fallon. 

svg%3E
αριστερά: Μαχίρ Τσαγιάν | δεξιά: Τζίμυ Φάλλον

Ο Άντρας που συνάντησε τον εαυτό του

Ο Χακάν Νόρκβιστ είναι ένας άντρας που ισχυρίστηκε πως πέρασε κάποια πύλη μέσα από την κουζίνα του σπιτιού του και συνάντησε τον ίδιο του τον εαυτό. Προφανώς αυτό το ενδεχόμενο φαντάζει παρανοικό, και είναι δύσκολο να το πιστέψει κάποιος. Έτσι αφού γνώριζε πως κανείς δεν θα τον πιστέψει τράβηξε βίντεο την συνάντηση με τον εαυτό του για να έχει αποδεικτικά στοιχεία. Φυσικά θα μπορούσε εύκολα η δύσκολα να βρει κάποιον που να του μοιάζει αρκετά, αφού όλοι έχουμε κάποιο αντίγραφο που είναι ίδιο με εμάς στον πλανήτη. Είναι παράδοξο το γεγονός όμως πως οι δύο άντρες είχαν το ίδιο τατουάζ ακριβώς στο ίδιο σημείο των χεριών τους. Αυτό το περιστατικό αν και ακραίο μας θυμίζει θεωρίες που έχουν να κάνουν με παράλληλες διαστάσεις και χωροχρονικά ταξίδια.

(+ Bonus) Ο Χρονοταξιδιώτης Πούτιν

Αρκετά χρόνια πριν έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο μία σειρά από φωτογραφίες που έδειχναν τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σε διαφορετικές δεκαετίες χωρίς μάλιστα να γερνάει καθόλου. Πολλοί θεώρησαν πως είτε είναι αθάνατος, είτε χρονοταξιδιώτης σε διαφορετικές εποχές. Το πιθανότερο βέβαια είναι πως απλά κάποιο άνθρωποι του παρελθόντος έμοιαζαν χαρακτηριστικά μαζί του.

svg%3E
Δεξιά ο Πούτιν και δίπλα του δύο άνδρες που του μοιάζουν από διαφορετικές εποχές

Η γυναίκα με το κινητό

Στο πρώτο επεισόδιο είχαμε παρακολουθήσει ένα κλασικό απόσπασμα από ταινία του τσάπλιν που θεωρείται ως ένα πιθανό περιστατικό χρονοταξιδιώτη. Εκεί μία γυναίκα φαινόταν να μιλάει σε κινητό χωρίς όμως να φαίνεται η συσκευή στο χέρι της. Σε αυτό το απόσπασμα όμως, και ενώ μία παρέα γυναικών προχωράει στον δρόμο, μία κοπέλα συμπεριφέρεται σαν να μιλάει σε κινητό και μάλιστα η συσκευή αχνοφαίνεται στο χέρι της ανεξάρτητα από το αν ήταν όντως κινητό ή όχι. Κανείς όμως δεν φαίνεται να δίνει σημασία στις παράξενες κινήσεις της και στο γεγονός πως κρατάει μία συσκευή που πολλά χρόνια πριν δεν είχε ανακαλυφθεί καν. 

(+ Bonus) Η Χρονοταξιδιώτρια Greta Thunberg

Το 2019 κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μία φωτογραφία από το 1898 που δείχνει τρία παιδιά να δουλεύουν σε ένα χρυσωρυχείο του Καναδά. Η εικόνα έδειχνε μία από τις κοπέλες που έμοιαζε εκπληκτικά με την Greta Thunberg, και αμέσως ξέσπασαν οι φήμες πως η Γκρέτα είναι χρονοταξιδιώτρια από το παρελθόν που ήρθε στην εποχή μας για να εξυπηρετήσει τους δικούς της σκοτεινούς σκοπούς.

svg%3E
Αριστερά η Greta Thunberg – Δεξιά το κορίτσι που της μοιάζει

Εσείς τι πιστεύετε; Θα μπορούσαν να υπάρχουν αληθινοί χρονοταξιδιώτες; Πείτε μου την γνώμη σας στα σχόλια κάτω από το άρθρο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
συμβάν του Ρόσγουελ
συμβάν του Ρόσγουελ: Όταν ο Αινστάιν εξέτασε το UFO στο πιο διάσημο περιστατικό εξωγήινων