ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Αστάνα: είναι η παράξενη πόλη πρωτεύουσα των Ιλλουμινάτι;

Γνωρίζατε πως όχι πολύ μακριά μας βρίσκεται μία πόλη που έχει θεωρηθεί ως η πρωτεύουσα των illuminati, της νέας τάξης πραγμάτων, της παγκόσμιας διακυβέρνησης και της πανθρησκείας; Αυτή η πόλη δεν είναι άλλη από την Αστάνα που προκαλεί πολλές συζητήσεις με τα παράξενα κτίσματα και τα σύμβολα που βρίσκονται παντού στην περιοχή. Ας ρίξουμε λίγο φως στα σκοτεινά μυστικά της Αστάνα, της πρωτεύουσας των Illuminati.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν στον δυτικό κόσμο γνωρίζουν λίγα πράγματα για το Καζακστάν. Αυτό προκαλεί έκπληξη γιατί η Ευρασιατική χώρα είναι το 9ο μεγαλύτερο έθνος του Πλανήτη. Στο καζακστάν όμως ζουν μόνο 17 εκατομμύρια άνθρωποι και πρόκειται για μία χώρα με παλιά ιστορία. Πρόσφατα βέβαια το Καζακστάν έχει γίνει το επίκεντρο των θεωριών συνωμοσίας κυρίως λόγω της πρωτευουσας του που ονομάζεται Αστάνα ή Νουρ-Σουλτάν.

Οι ιστορίες που κυκλοφορούν για την Αστάνα στο διαδίκτυο αλλά και αλλού είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. αφού μιλούν για μία πόλη που αποκαλύπτει μέσα από την παράξενη αρχιτεκτονική της, πως ίσως σχετίζεται με τον Τεκτονισμό, την Νέα τάξη πραγμάτων, την Πανθρησκία και την παγκόσμια διακυβέρνηση. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται μάλιστα πως η σύγχρονη και μυστηριώδης ανοικοδόμηση της Αστάνα χρηματοδοτήθηκε από τους Illuminati και μετατράπηκε σε πρωτεύουσά τους! Πόσο πιθανό είναι κάτι τέτοιο; Ποιά είναι τα παράξενα σύμβολα που βρίσκονται στα κτίρια και γιατί συνδέεται με τέτοιες τρομερές θεωρίες συνωμοσίας; Οι απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα βρίσκονται στα σύγχρονα κτίσματα της Αστάνα!

Ο λευκός τάφος

Η Αστάνα με την σύγχρονη μορφή και ονομασία της είναι μία από τις νεότερες πόλεις του κόσμου. Βέβαια μέχρι και το 1997 που ανανεώθηκε, η ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Κίνα ήταν γνωστή ώς Αλμάτι. Η πόλη ιδρύθηκε αρχικά το 1830 με το όνομα Ακμόλι και το 1992 μετατράπηκε σε Ακμόλα που σημαίνει “λευκός τάφος”. Το 1997-98 μετονομάστηκε σε Αστάνα.

svg%3E
Η εξέλιξη της Αστάνα

Η Αστάνα ανοικοδομήθηκε με αστραπιαίο ρυθμό μεταμορφώνοντας την παλιά ακμόλα σε μία παράξενη φουτουριστική μετρόπολη. Μάλιστα τα χρήματα ώστε να χτιστεί ήταν άφθονα και έτσι αρχιτέκτονες παγκόσμιας φήμης όπως ο βρετανός Sir Norman Foster και ο Ιάπωνας Kisho Kurokawa ανέλαβαν ένα project που θα στοίχιζε δισεκατομμύρια δολάρια. Σήμερα η πόλη παραμένει ημιτελής. Πολλές από τις ζώνες και τα κατασκευάσματα ολοκληρώθηκαν όμως μία μεγάλη έκταση κατοικήσιμων περιοχών αναπτύσσεται ακόμα και ως εκ τούτου η Αστάνα δεν έχει τον πληθυσμό που θα ήθελε. Και ακριβώς επειδή είναι αραιοκατοικημένη, πολλές φορές μοιάζει με πόλη φάντασμα.

Για τους συνωμοσιολόγους όμως τα κτίσματα και η δομή της πόλης συμπληρώνουν τον συμβολισμό που αποκαλύπτει πιθανή σχέση με την μασονία, την νέα τάξη πραγμάτων και μυστικές κοινότητες όπως οι Illuminati.

Ο Μασονικός Ναός της Αστάνα

Το αστικό κέντρο της Αστάνα είναι γεμάτο σύμβολα οπουδήποτε και αν κοιτάξει κανείς. Ένας ασφαλτόστρωτος πεζόδρομος διασχίζει την κεντρική λεωφόρο ξεκινώντας από το απόκοσμο εμπορικό κέντρο Khan Satyr προς το ανατολικό προεδρικό παλάτι. Αυτός ο σχεδιασμός είναι σχεδόν πανομοιότυπος με την δομή ενός μασονικού ναού. Ένας βωμός που είναι τοποθετημένος στο κέντρο ο οποίος συνοδεύεται από δύο κύωνες, εκεί όπου ο Μέγας Μάγιστρος κάθεται στην θέση που κοιτάζει πάντα ανατολικά. Αυτός ο παραλληλισμός δείχνει αρκετά “ένοχος” και συσχετίζει την Αστάνα με τον Ελευθεροτεκτονισμό και τους illuminati στα μάτια των συνωμοσιολόγων.

svg%3E
Τα κτίρια με τον σχεδιασμό ιερού μασονικής στοάς

Πέρα από αυτή την πραγματικά εξωπραγματική ομοιότητα υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά που ξεσήκωσαν συζητήσεις για την σύνδεση της Αστάνα με την μασονία, την νέα τάξη πραγμάτων και την πανθρησκεία!

Για παράδειγμα ο διακοσμημένος πύργος Bayterek που βρίσκεται τοποθετημένος στην καρδιά της κεντρικής πλατείας της Αστάνα. Ο σχεδιασμός του υποτίθεται πως εξιστορεί ένα παλιό μύθο του καζακστάν, την ιστορία του Σαμρούκ “Του μαγικού πουλιού της ευτυχίας” που υπάρχει ως μύθος με διαφορετικά ονόματα στην βυζαντινή, την τουρκική, την αρμένικη και την περσική παράδοση. Ο πύργος σχεδιάστηκε για να συμβολίσει το χρυσό αυγό του πουλιού σε αρμονία με τα κλαδιά από το δέντρο της ζωής. 

Πολλοί όμως συνδέουν τον πύργο με ένα ηλιακό βωμό και ταυτόχρονα την λατρεία του ήλιου με εκείνη του εωσφώρου, “εκείνου δηλαδή που φέρει το φως”. Η θέση του πύργου επίσης έχει ξεσηκώσει διάφορες συζητήσεις που για κάποιους επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό της λατρείας του Εωσφόρου σε συνδυασμό με το όνομα της πόλης, και αυτό γιατί βρίσκεται εκεί όπου ο ήλιος δύει και το φως χάνεται από τον ορίζοντα.Πιο ακραίοι συνωμοσιολόγοι θεωρούν πως ο σχεδιασμός του ναού που φαίνεται σαν να είναι σε μεγέθυνση κλίμακας, ίσως επιτρέπει απόκρυφα τελετουργικά τεράστιας κλίμακας επίσης. Ένα στοιχείο που ίσως ενισχύει αυτή την πίστη είναι η μέρα της Αστάνα, η οποία ίσως διαθέτει εσωτερικό χαρακτήρα αφού οι συμμετέχοντες διασχίζουν τους δύο χρυσούς κίονες.

svg%3E
Αστάνα: Η παράξενη πόλη με τα μαγικά σύμβολα και το όνομα που αντίστροφα αποκαλύπτει την λέξη “Satana”

Η πυραμίδα με τον παντεπόπτη οφθαλμό

Το κτίσμα που έχει ξεσηκώσει την μεγαλύτερη συζήτηση στην Αστάνα δεν είναι άλλο από το “Παλάτι της Ειρήνης” που βρίσκεται απέναντι από το παλάτι Ak Orda στα όρια του κέντρου της πόλης. 

Αυτή η μεγάλη πυραμίδα αποτελεί χώρο συνάντησης για το κοινοβούλιο του Καζακστάν, ενώ κάτω υπάρχει συναυλιακός χώρος, στην μέση του κτίσματος ένας μεγάλο κυκλικό (που πολλοί παρομοιάζουν με ηλιακό) τραπέζι, εκεί όπου αποφασίζονται όλα. Και φυσικά στην κορυφή βρίσκεται μία μικρή γυάλινη πυραμίδα, ένα κατάστρωμα που παρέχει θέα 360 μοιρών σε όποιον ανέβει, παρομοιάζοντας με το “μάτι που τα βλέπει όλα”, τον παντεπόπτη οφθαλμό.

svg%3E
Η Πυραμίδα

Το ύψος ολόκληρης της πυραμίδας είναι 77 μέτρα και ως σχέδιο δεν θα πρέπει να θεωρείται παράξενο γιατί υπάρχουν αρκετές ακόμη σύγχρονες πυραμίδες στον κόσμο όπως εκείνη στο λούβρο στο παρίσι. Όμως οι θεωρίες αναφέρουν πως εκτός από το συμβολικό σχήμα του που όντως μοιάζει με την πυραμίδα του παντεπόπτη οφθαλμού, παίζει ρόλο και το γεγονός πως ο ήλιος σχηματίζει παράξενα μοτίβα πάνω στην πυραμίδα της κορυφής αντιπροσωπεύοντας τον σατανά και μία επιφανειακή ειρήνη του πλανήτη κάτω από την νέα τάξη πραγμάτων, μία παγκόσμια διακυβέρνηση, ένα κοινό νόμισμα, ή ακόμη και μία θρησκεία για όλους, που ονομάζεται πανθρησκεία.

Απέναντι από την Πυραμίδα βρίσκεται ένα άλλο παράξενο δημιούργημα: η αναπαράσταση του Δέντρου της Ζωής με μια χρυσή σφαίρα στο κεντρικό του τμήμα. Στο γυάλινο εσωτερικό της εκτός από τη μαγευτική θέα, ο επισκέπτης συναντά και δυο περίεργα αντικείμενα: ένα χρυσό αποτύπωμα της παλάμης του Προέδρου της χώρας, που κάποιοι θεωρούν πώς είναι αποκρυφιστικό σύμβολο) και παραδίπλα η αναπαράσταση της σφαίρας της Γης, με δεκαεπτά ακτίνες να εκπορεύονται από αυτή, πάνω στις οποίες βρίσκονται υπογραφές των ηγετών των 17 κύριων θρησκειών του πλανήτη.

Τελικά τι συμβαίνει στην Αστάνα; Θα μπορούσε αυτή η παράξενη και φουτουριστική πρωτεύουσα με τα απόκρυφα κτίρια να είναι η πρωτεύουσα των Illuminati και της νέας παγκόσμιας θρησκείας;

Είναι δύσκολο να αποδεχθούμε το γεγονός πως διάσημοι αρχιτέκτονες δεν κατάλαβαν τον παραλληλισμό και την ομοιότητα των κτιρίων που βρίσκονται στο κέντρο της Αστάνα με κάθε μασονικό ναό που υπάρχει! Άρα θα μπορούσαμε να υποθέσουμε πως τα κτίρια σχεδιάστηκαν επίτηδες έτσι και εξυπηρετούν κάποιο σκοπό. Ίσως όμως να μην αποτελεί κάποια απόκρυφη σύνδεση, αν και τα στοιχεία είναι όντως αρκετά, αλλά μία ωδή στην κλασική μορφή αρχιτεκτονικής αλλά με ένα πιο σύγχρονο και φουτουριστικό τρόπο. Όσοι επισκέφθηκαν την Αστάνα και γνωρίζουν βασικές λεπτομέρειες της αρχιτεκτονικής, αναφέρουν πως υπάρχουν ιδέες από την αρχαία Ελληνική, την Αιγυπτιακή, την Αραβική και την Περσική παράδοση.

Έτσι, πολλοί υποπτεύονται πως υπάρχει φανερή σύνδεση με την Μασονία, την Νέα τάξη πραγμάτων και διάφορες μυστικές κοινότητες, ενώ άλλοι αντιμετωπίζουν την Αστάνα ως μία σύγχρονη Μητρόπολη που σχεδιάστηκε για να εντυπωσιάζει με τα παράξενα κτίριά της. Αυτά όμως πάντα θα προκαλούν τις θεωρίες που είναι λογικό να αναρωτιούνται για ποιό λόγο μοιάζουν τόσο πολύ με απόκρυφα σύμβολα που συναντάμε στον αποκρυφισμό και τον εσωτερισμό. Ότι και αν συμβαίνει με την Αστάνα, ένα είναι το σίγουρο. Πως όσο αναπτύσσεται και δημιουργεί νέα κτίρια, τόσο θα ξεσηκώνει νέες θεωρίες σχετικά με το λόγο που υπάρχει.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
Έπαυλη Μαυρομιχάλη
Έπαυλη Μαυρομιχάλη: Τι υπάρχει στο στοιχειωμένο αρχοντικό του Πειραιά;