ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
654400

διαλογισμός για αρχάριους: 28 τρόποι για να χαλαρώσετε

Πόσο εύκολος είναι ο διαλογισμός για αρχάριους; Παρουσιάζουμε τις καλύτερες τεχνικές διαλογισμού για να επιτύχετε την απόλυτη χαλάρωση!

διαλογισμός για αρχάριους : Σε ποιούς απευθύνεται;

Υπάρχουν πολλά είδη και τεχνικές διαλογισμού, και όλες μπορούν να είναι ευεργετικές για την πνευματική υγεία ενός ανθρώπου. Και φυσικά για την χαλάρωσή του μέσα σε μία δύσκολη και απαιτητική ημέρα. Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να αφιερώσει λίγο χρόνο για να διαλογιστεί.

Οι περισσότερες τεχνικές διαλογισμού είναι σχετικά απλές και ποικίλουν από απλές τεχνικές αναπνοής σε πιο περίπλοκους διαλογισμούς.

svg%3E

Δεν αναφερόμαστε μόνο σε απαιτητικές τεχνικές γιόγκα που θέλουν αρκετή εξάσκηση. Αλλά περισσότερο σε απλές τεχνικές διαλογισμού που μπορούν να πραγματοποιηθούν από όλους μας. Αυτό είναι εξάλλου και ο διαλογισμός για αρχάριους. Ένα σημέιο για να ξεκινήσει κάποιος το όμορφο ταξίδι στην χαλάρωση και την πνευματική ισορροπια.

διαλογισμός : οι ευεργετικές ιδιότητες

Ο διαλογισμός είναι μία προσωπική πρακτική γιατί μπορεί να χαλαρώνει έναν άνθρωπο αλλά να αποσυντονίζει κάποιον άλλο. Μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να “απενεργοποιήσουν” τις σκέψεις που τους βασανίζουν. Έτσι ο διαλογισμός είναι μία εξαιρετική τεχνική που θα χαλαρώσει το μυαλό σας.

Ο διαλογισμός είναι ένας ευχάριστος τρόπος για να απαλλαγούμε από το στρες και το άγχος. Αν δεν έχετε προσπαθήσει ποτέ στο παρελθόν όμως, ίσως η ιδέα αρχικά να σας τρομάξει. Ένας επιτυχημένος διαλογισμός όμως θα σας μεταφέρει σε ένα γαλήνιο μέρος. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να απαλύνετε τον εαυτό σας από τα συναισθηματικά βάρη και τις αρνητικές σκέψεις.

svg%3E

Αυτό γίνεται ακόμη πιο εύκολο αν κάποιος ακολουθήσει ένα προσωπικό πρόγραμμα διαλογισμού με σκοπό να δει με καλύτερο μάτι τη ζωή.

Οι 10 πιο συνηθισμένες τεχνικές διαλογισμού

Σκοπός του διαλογισμού είναι να χαλαρώσει το μυαλό και το σώμα μας. Δεν είναι μία πολύπλοκη διαδικασία, όμως απαιτούνται μερικά απλά βήματα για να ξεκινήσει κανείς. Αν μέχρι τώρα σας φαινόταν βουνό, είναι είτε γιατί δεν το προσπαθήσατε, είτε γιατί το προσπαθήσατε με υπερβολικό ζήλο χωρίς αποτέλεσμα.

Υπάρχουν πολλές πρακτικές για να ξεκινήσετε. Ας δούμε τις 10 πιο συνηθισμένες τεχνικές διαλογισμού.

Οι δέκα συνηθισμένες πρακτικές διαλογισμού περιλαμβάνουν:

 1. διαλογισμός αναπνοής
 2. διαλογισμός φροντίδας
 3. διαλογισμός συγκέντρωσης
 4. διαλογισμός κίνησης ή βαδίσματος
 5. διαλογισμός με μάντρα (Λέξεις δύναμης)
 6. Βουδιστικός διαλογισμός
 7. Χριστιανικός διαλογισμός / πνευματικός διαλογισμός
 8. διαλογισμός με καθοδήγηση
 9. Υπερβατικός διαλογισμός
 10. Διαλογισμός προοδευτικής χαλάρωσης

Η παραπάνω δεν αποτελεί μία αναλυτική λίστα. Είναι περισσότερο μία λίστα με κοινές πρακτικές, και δεν απευθύνονται όλες σε όλους. Για παράδειγμα ίσως βρείτε πολύπλοκο τον υπερβατικό διαλογισμό. Ίσως διαπιστώσετε πως σας ταιριάζει περισσότερο μία απλούστερη πρακτική όπως ο διαλογισμός με περπάτημα. Η επιλογή της κατάλληλης τεχνικής αφορά αποκλειστικά εσάς, τον χρόνο και τον στόχο που έχετε.

Όλες οι τεχνικές διαλογισμού χρειάζονται διαφορετικές δεξιότητες και μόνο εσείς είστε σε θέση να γνωρίζετε ποιός θα καλύψει τις προσωπικές ανάγκες σας.

svg%3E

Ποιές τεχνικές είναι ιδανικές για αρχάριους;

Υπάρχουν πολλές κατάλληλες τεχνικές που αποτελούν αυτό που ονομάζουμε διαλογισμός για αρχάριους! Μερικές από αυτές είναι οι παρακάτω:

 • διαλογισμός αναπνοής
 • διαλογισμός φροντίδας
 • διαλογισμός συγκέντρωσης
 • διαλογισμός κίνησης ή βαδίσματος
 • Διαλογισμός χαλάρωσης μυών
 • διαλογισμός με μάντρα (Λέξεις δύναμης)

*tip: η σωστή μουσική και οι αντίστοιχοι ήχοι βοηθούν στο να καταφέρουμε να διαλογιστούμε σωστά και επιτυχημένα. Πριν ξεκινήσετε, πατήστε play στο παρακάτω βίντεο ή βρείτε εκείνο που θα ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες

1. διαλογισμός αναπνοής

Σύμφωνα με το Science Daily, ο διαλογισμός και οι ασκήσεις αναπνοής μπορούν ακόμη και να οξύνουν το μυαλό μας. Έρευνες αποκαλύπτουν πως υπάρχει σύνδεση μεταξύ διαλογισμού που βασίζεται στην αναπνοή με την υγεία του εγκεφάλου (Κολέγιο Trinity, Δουβλίνο 2018)

Ένας απλός διαλογισμός με αναπνοές παρέχει αρκετά προνόμια που ποικίλουν από την αυξημένη ικανότητα στο να συγκεντρωθούμε, στην ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων κ.ο.κ

Η τεχνική αυτή έχει ως επίκεντρο όπως θα φανταστήκατε την αναπνοή και είναι εξαιρετική για κάθε αρχάριο. Σας επιτρέπει να επικεντρωθείτε στην στιγμή της αναπνοής και αποσπά την σκέψη από οτιδήποτε αρνητικό.

svg%3E

Αρκετοί άνθρωποι αναπνέουν γρήγορα όταν αγχώνονται οπότε αν μάθουμε πως να ελέγχουμε την αναπνοή μας θα νιώθουμε σίγουρα πιο ήρεμοι και γαλήνιοι μέσα στην ημέρα.

Οι βαθιές αναπνοές είναι ένας εξίσου αποτελεσματικός τρόπος ώστε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης όταν είμαστε αγχωμένοι. Η Τεχνική 4-7-8 είναι μία καλή τεχνική γιατί δρα ως καταπραυντικό άγχους και ηρεμίας.

Η Τεχνική αναπνοής 4-7-8

Ξεκινήστε αδειάζοντας τους πνεύμονές σας

 1. Αναπνεύστε από την μύτη για περίπου 4 δευτερόλεπτα.
 2. Κρατήστε την αναπνοή σας για 7 δευτερόλεπτα.
 3. Εκπνεύστε από το στόμα με ημίκλειστα χείλη για 8 δευτερόλεπτα περίπου.
 4. Μπορείτε να επαναλάβετε την πρακτική μέχρι 4 φορές.

Αυτή η τεχνική αναπνοής αναζωογωνεί το νευρικό σύστημα. Αν όμως σας κάνει για οποιονδήποτε λόγο να ζαλιστείτε, μην επιχειρήσετε 3 ή 4 φορές. Προσαρμοστείτε στον οργανισμό σας και βοηθήστε τον να εισέλθει στην απόλυτη χαλάρωση.

2. διαλογισμός φροντίδας

Ο διαλογισμός φροντίδας μας προτρέπει να βρισκόναστε στο εδώ και το τώρα και να μην απασχολούμαστε με το παρελθόν ή το μέλλον. Αυτός ο διαλογισμός επικεντρώνεται στο τι νιώθουμε ή σκεφτόμαστε κάθε στιγμή. Χωρίς να προσπαθούμε να κριτικάρουμε συναισθήματα και πράξεις, και χωρίς να ερμηνεύουμε τίποτα.

svg%3E

Αυτή η πρακτική μπορεί να συμπεριλαμβάνει τεχνική αναπνοής, τεχνική ελεγχόμενου οραματισμού ή ακόμη και επικέντρωση στο σώμα μας ώστε να εναρμονιστούμε με αυτό. Ο διαλογισμός φροντίδας σημαίνει να κάνουμε κάτι με το 100% της προσοχής μας. οπότε μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί και με απλές καθημερινές δραστηριότητες όπως το πλύσιμο των πιάτων ή ένα χαλαρωτικό μπάνιο.

Στον κλασικό διαλογισμό φροντίδας μπορεί να πάρετε το χρόνο σας ώστε να αναπνεύσετε βαθιά ή να συγκεντρωθείτε στο σώμα σας ξεκινώντας από τα δάχτυλα των ποδιών με κατέυθυνση το κεφάλι. Ουσιαστικά οτιδήποτε κάνετε με όλη σας την προσοχή μπορεί να θεωρηθεί μία μορφή φροντίδας.

3. Διαλογισμός συγκέντρωσης

Ο διαλογισμός συγκέντρωσης περιλαμβάνει την εστίαση σε ένα αντικείμενο όπως ένα λουλούδι ή ένα κερί. Έτσι αφιερώνουμε χρόνο ώστε να το εξετάσουμε στην ολότητά του.

svg%3E

Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε αντικείμενο διεγείρει τις αισθήσεις σας. Αν για παράδειγμα επιλέξετε ένα κίτρινο τριαντάφυλλο, μπορείτε να το παρατηρήσετε και να οραματιστείτε πως το αγγίζετε νιώθοντας την υφή του λουλουδιού. Μπορείτε επίσης να επικεντρωθείτε στα μοτίβα που σχηματίζει το κάθε αντικείμενο ή στο χρώμα του.

Ο διαλογισμός συγκέντρωσεις αφορά την επικέντρωση της προσοχής μας στις λεπτομέρειες του αντικειμένου σε τέτοιο βαθμό, που θα μας κάνει να μην βλέπουμε τίποτε άλλο στο οπτικό μας πεδίο.

Μπορείτε να ξεκινήσετε αυτή την τεχνική επιλέγοντας για παράδειγμα ένα κερί και να καθίσετε άνετα μπροστά του. Καθώς εισπνέετε και επνέετε παρατηρήστε τις κινήσεις της φλόγας και τους χρωματισμούς της. Επικεντρωθείτε επίσης στις μυρωδιές, τους ήχους, και προσπαθήστε να βιώσετε πως είναι να ενσωματώνετε την απόλυτη προσοχή σας στο κερί.

svg%3E

Αυτού του είδους οι τεχνικές βοηθούν στο να εξελίξετε την προσοχή και τη νσυγκέντρωσή σας. Πρόκειται μάλιστα για μία πολύ αποτελεσματική μέθοδο διαλογισμού.

4. διαλογισμός κίνησης ή βαδίσματος

Ο διαλογισμός κίνησης ή βαδίσματος προέρχεται από το ζεν και τον Βουδισμό και είναι γνωστός ως Kinhin. Μία πρακτική κατά την οποία ο ενδιαφερόμενος περπατάει γύρω από το δωμάτιο κρατώντας τα χέρια του σε μία συγκεκριμένη στάση. Το ένα χέρι με σχηματισμένη γροθιά και το άλλο να τυλίγεται από πάνω του.

svg%3E

Κατά την διάρκεια του διαλογισμού κίνησης κάνουμε βήματα μετά από μία πλήρη εισπνοή.

Υπάρχουν βέβαια πολλές παραλλαγές στην συγκεκριμένη μέθοδο και είναι όλες πολύ αποτελεσματικές. Η ιδέα πίσω από το περπάτημα σε συνδυασμό με διαλογισμό μπορεί να είναι άκρως χαλαρωτικό. Με αυτή την τεχνική βαδίζουμε σε απόλυτη σιωπή και παρατηρούμε με προσοχή όλα όσα βρίσκονται γύρω μας.

Για παράδειγμα μπορείτε να παρατηρήσετε τα φύλλα των δέντρων αν εξασκείστε σε εξωτερικό χώρο, να νιώσετε την ζεστασιά του ήλιου ή να επικεντρωθείτε στους ήχουν από τα βήματά σας. Αυτή η πρακτική είναι ιδανική μάλιστα για ανθρώπους που δυσκολεύονται να μένουν ακίνητοι για πάνω από μερικά δευτερόλεπτα σε μία κλασική στάση διαλογισμού.

5. Διαλογισμός χαλάρωσης μυών

Ο Διαλογισμός χαλάρωσης μυών είναι μία κλασική μορφή διαλογισμού που περιλαμβάνει την απόλυτη απελευθέρωση των μυών του σώματός μας.

Μπορείτε να εξασκήσετε αυτή την τεχνική πιέζοντας και απελευθερώνοντας τους μεγάλους μύες του σώματος, είτε ξεκινώντας από το κεφάλι είτε από τα πόδια. Αυτή η μορφή διαλογισμού είναι ευεργετική κυρίως στην χαλάρωση πριν τον ύπνο και είναι μία απλή πρακτική που μπορεί να κάνει ο κάθε άνθρωπος.

6. διαλογισμός με μάντρα (Λέξεις δύναμης)

Ο διαλογισμός με μάντρα (Λέξεις δύναμης) αφορά την επανάληψη μίας λέξης ή μίας φράσης που είναι γνωστή ως mantra ώστε να επιτύχουμε την μέγιστη προσοχή και συγκέντρωση. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μία απλή λέξη όμως ειρήνη και αγάπη.

Μπορείτε να επαναλάβετε το μάντρουμ φωναχτά ή σιωπηλά (από μέσα σας). Οι λέξεις δύναμης υπάρχουν σε πολλούς πολιτισμούς και πνευματικά συστήματα, με τον Βουδισμό να είναι ένα από τα μεγαλύτερα.

svg%3E

Τα μάντρα είναι ήχοι – λέξεις ή σύμβολα που αντιπροσωπεύουν μία πνευματική δύναμη ή θεότητα. Φυσικά και ο Χριστιανισμός διαθέτει πολλές αντίστοιχες λέξεις ή φράσεις. Υπάρχουν πολλοί τύποι μάντρα, ενώ σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και ο διάσημος ήχος ΟΜ της Γιόγκα.

Συνήθως ένα μάντρουμ επαναλαμβάνεται για μία περίοδο 40 ημερών όμως αυτό δεν είναι απαραίτητο για την πρακτική ενός αρχάριου.

Αν θέλετε να εξασκηθήτε στον διαλογισμό με μάντρα, απλά καθίστε κάπου ήσυχα και άνετα και επικεντρωθείτε στην επανάληψη του ήχου-λέξης για 108 φορές.

O Υπερβατικός διαλογισμός

Ο Υπερβατικός διαλογισμός είναι μία πιο εξειδικευμένη τεχνική που αφορά επίσης τα μάντρα. Όσοι εξασκούν τον υπερβατικό διαλογισμό επιχειρούν να παράξουν συγκεκριμένες δονήσεις μέσα από ήχο και συνήθως αυτό πραγματοποιείται με καθοδήγηση από “δάσκαλο”.

Αυτή η μορφή διαλογισμού έχει περιγραφεί ως μία τέταρτη κατάσταση συνειδητότητας. Οι πρώτες τρεις είναι η αφύπνιση, η ονειρική κατάσταση και ο βαθύς ύπνος χωρίς όνειρα. Αυτός ο διαλογισμός στοχεύει στην βαθιά συνειδητότητα και αφύπνιση του ατόμου!

Τι είναι ο διαλογισμός Ζεν

Το Ζεν είναι μία σχολή Βουδισμού που προέρχεται από την Κίνα του 6ου Αιώνα. Ο διαλογισμός Ζεν πηγάζει από τον όρο Zazen και η πρακτική του στοχεύει στην αναζήτηση του εσωτερικού εαυτού και την παύση της κριτικής και της σκέψης.

svg%3E

Ο σκοπός του διαλογισμού Zen είναι να αφήσουμε τις λέξεις, τις ιδέες και τις εικόνες να περάσουν από το μυαλό μας χωρίς να εμπλακούμε μαζί τους. Όμως είναι μια τεχνική που δεν είναι τόσο απλή όσο ακούγεται.

Οι Ναοί Zen ή τα μοναστήρια χρησιμοποιούνται για αυτή την τεχνική διαλογισμού, και όσοι την εξασκούν, το κάνουν ομαδικά. Η τεχνική του Zazen διδάσκεται με τρεις τρόπους: Αυτοσυγκέντρωση, ενδοσκόπηση και παύση σκέψης. Η συγκέντρωση επιτυγχάνεται μέσω της αναπνοής. Η ενδοσκόπηση όταν επικεντρωνόμαστε στην παρούσα στιγμή, κάτι που βιηθάει στην διατήρηση της συγκέντρωσης και την αποφυγή αρνητικών σκέψεων.

διαλογισμός με καθοδήγηση

Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες τεχνικές διαλογισμού με καθοδήγηση. Αυτές οι τεχνικές συμπεριλαμβάνουν εικόνες και οραματισμό και είναι χρήσιμες για όσους δυσκολεύονται στην εξάσκηση συμβατικών τεχνικών διαλογισμού.

Μέσα από αυτές τις τεχνικές μπορείτε να “επισκεφθείτε” μέρη που υπάρχουν στην φαντασία σας και χρησιμεύουν για την προσωπική ανάπτυξη και την πνευματική ίαση, σαν την υπνοθεραπεία.

Μπορείτε να εξασκηθείτε στον διαλογισμό με καθοδήγηση αν καθίσετε ήσυχα και φανταστείτε πως περπατάτε στην παραλία, ή ακούσετε μία συλλογή από ήχους του Youtube.

οραματισμός : απλές τεχνικές για όλους

Ο οραματισμός δεν είναι τίποτα άλλο παρά η δημιουργία εικόνων το μυαλό μας. Μέσα από την φαντασία δημιουργούμε εικόνες, όπως κάναμε όταν ήμασταν παιδιά.

Για πολλούς είναι πιο εύκολο να οραματιστούν με τα μάτια κλειστά. Ξεκινήστε δοκιμάζοντας να οραματιστείτε μία απλή εικόνα ή σκηνή στο μυαλό σας και προχωρήστε με πιο πολύπλοκες εικόνες. Μερικές απλές τεχνικές όπως οι παρακάτω θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε

You may find it easier to visualize with your eyes closed. Start by visualizing a simple scene or picture in your mind, and work up to bigger things. One great exercise to practice is the beach visualization.

1. Περπάτημα στην παραλία

Το περπάτημα στην παραλία είναι κάτι που μπορεί να οραματιστεί ο κάθε ένας από εμάς. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε όλες τις αισθήσεις όταν οραματίζεστε. Νίωστε πως θα ήταν να ακούτε, να βλέπετε και να αγγίζετε το περιβάλλον.

svg%3E

Για παράδειγμα, όταν οραματίζεστε πως περπατάτε, μπορείτε να φανταστείτε πως θαυμάζετε τα όμορφα χρώματα ενός ηλιοβασιλέματος ή τα καταγάλανα νερά μίας ήρεμης παραλίας. Μπορείτε να νιώσετε την άμμο στα πόδια ή τα χέρια σας.

Οι ήχοι της θάλασσας είναι επίσης πολύ χαλαρωτικοί. Προσπαθήστε να οραματιστείτε τους ήχους των κυμάτων που σκάνε στην ακτή. Όσο περισσότερο επικεντρωθείτε σε τέτοιες χαλαρωτικές σκηνές, τόσο πιο απελευθερωμένοι θα αισθανθείτε.

2. Το δάσος

Αυτός ο οραματισμός είναι εξίσου χαλαρωτικός. Οραματιστείτε πως περπατάτε σε κάποιο μονοπάτι μέσα στο δάσος. Προσπαθήστε να μυρίσετε τις οσμές του δάσους και των δέντρων και φανταστείτε πως τα αγγίζετε.

Ενσωματώστε την φαντασία σας μέσα στο περιβάλλον και σκεφτείτε πως κάθεστε ήρεμοι μέσα του.

3. Το καθαρό δωμάτιο

Το να κάθεστε σε ενα καθαρό και καλά οργανωμένο χώρο μπορεί να είναι εξίσου χαλαρωτικό. Μερικές φορές ένα παραφορτωμένο μέρος του σπιτιού μπορεί να επιφέρει σύγχυση και αντιπερισπασμό στην ηρεμία μας. Φανταστείτε πως κάθεστε σε ένα καθαρό, ήσυχο χώρο και παρατηρήστε πως σας κάνει να αισθάνεστε το ενδεχόμενο.

Μπορείτε να προσθέσετε μερικά κεριά και μαξιλάρια στο δωμάτιο για να κάνετε το δωμάτιο του διαλογισμού ακόμη πιο χαλαρωτικό για εσάς. Προσαρμόστε το ώσπου να νιώσετε πως είναι το ιδανικό σημείο για να χαλαρώσετε και να αποβάλετε το άγχος της ημέρας.

Τεχνικές διαλογισμού για το άγχος και την κατάθλιψη

Σύμφωνα με την Ιατρική σχολή του Harvard o διαλογισμός φροντίδας μπορεί να μειώσει τα επίπεδα στρες και άγχους στην καθημερινότητά μας. Ερευνητές του πανεπιστημίου John Hopkins εξέτασαν πάνω από 19.000 έρευνες που βοήθησαν σε περιπτώσεις ψυχολογικού στρες.

svg%3E

Μία ακόμα τεχνική που είναι ευεργετική για τα επίπεδα του άγχους είναι η ήρεμη αναπνοή. Αυτή η τεχνική περιλαμβάνει βαθιές ανάσες ως το διάφραγμα, οι οποίες πραγματοποιούνται με σταθερό ρυθμό. Ο απόλυτος σκοπός της πρακτικής είναι να κατευνάσουμε την γρήγορη αναπνοή και να εισπνεύσουμε περισσότερο οξυγόνο μειώνοντας την χρήση των μυών και την ανάπτυξη αδρεναλίνης.

Μία άλλη μελέτη του Harvard υπέδειξε πως ο διαλογισμός φροντίδας μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της κατάθλιψης. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως ο ασθενής θα πρέπει να βασιστεί αποκλειστικά στον διαλογισμό.

Εξυπακούεται πως η τεχνική είναι συνοδευτική στις συμβουλές που θα ακολουθήσει από ειδικούς ψυχολόγους που θα εξετάσουν την εκάστοτε περίπτωση.

Γρήγορες τεχνικές διαλογισμού για κάθε ημέρα

Υπάρχουν κάποιες γρήγορες τεχνικές διαλογισμού για εκείνους που δεν έχουν πολύ χρόνο στην διάθεσή του. Πολλοί έτσι έχουν ως δικαιολογία την έλλειψη χρόνου ώστε να μην εξασκήσουν την χαλάρωση του σώματος, του μυαλού και του πνεύματός τους.

Ένα γρήγορο μασάζ στους μεγάλους μύες του σώματος σε συνδυασμό με τεχνικές βαθιάς αναπνοής μπορεί να είναι πολύ ευεργετικό. Μπορείτε να εξασκήσετε αυτή τη γρήγορη πρακτική αν αναπνεύσετε βαθιά και φανταστείτε ένα ζεστό φως να πλημμυρίζει το σώμα σας. Όταν οραματίζεστε το φως μπορείτε να κάνετε μασάζ στο σώμα σας απελευθερώνοντας την συσσωρευμένη ένταση!

svg%3E

Ένας πεντάλεπτος ή δεκάλεπτος περίπατος μπορεί να είναι κάτι πολύ θετικό στην καθημερινότητά σας. Όταν αισθανθήτε ξανά αγχωμένοι προσπαθήστε να περπατήσετε και να επικεντρωθείτε στις φυσικές αισθήσεις του περιβάλλοντος.

Ένα μπάνιο επίσης μπορεί να είναι μία ευκαιρία για γρήγορο διαλογισμό. Αυτό πραγματοποιείται αν βυθίσετε τον εαυτό σας στην διαδικασία. Για παράδειγμα μπορείτε να επικεντρωθείτε στο άρωμα του αφρόλουτρου, να νίωσετε με όλες σας τις αισθήσεις το νερό να κυλάει στο σώμα σας, αφαιρώντας την συσσωρευμένη ένταση της ημέρας.

Τι μενει τελικά;

Ο καθημερινός διαλογισμος είναι μία φανταστική πρακτική και ένας εξαιρετικ΄ςο τρόπος για να μειώσουμε το άγχος και το στρες στην καθημερινότητά μας. Και μέσα από αυτό το άρθρο δείξαμε πως ακόμα και αν δεν έχετε πολύ χρόνο στην διάθεσή σας, μερικά λεπτά είναι αρκετά για να ενσωματώσετε τον διαλογισμό που ταιριάζει σε εσάς και θα σας κάνει να αισθάνεστε χαλαροί και ευδιάθετοι σε καθημερινή βάση.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
μεγάλη επαναφορά
μεγάλη επαναφορά και ατζέντα 2030 : Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το σχέδιό τους