ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Προσεγγιζοντας τις Δημιουργικες Δυναμεις του Νου

Έχουμε ακούσει και διαβάσει αρκετές φορές για το ότι δεν χρησιμοποιούμε όλες τις δυνατότητες του Μυαλού μας, παρά μονάχα ένα μικρό κομμάτι των Δυνάμεων του Νου που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή μας ζωή. Η Πλήρης ενεργοποίηση των δυνατοτήτων του Μυαλού θα προσέθεταν στην προσωπικότητά μας μία αστείρευτη δημιουργική δύναμη. Έτσι, εγείρεται η ερώτηση: Πως μπορούμε να προσεγγίσουμε τις κρυφές Δυναμεις του Νου μας;

Ο Εγκλωβισμός του Νου

Η Δημιουργική δύναμη του μυαλού είναι προσβάσιμη μονάχα στο παρόν, στο εδώ και τώρα. Πρέπει να ζούμε τον παρόντα χρόνο και να επικεντρώνουμε την ενέργεια στην στιγμή που ζούμε για να μπορέσουμε να ζήσουμε την ζωή μας στο έπακρο, να είμαστε πραγματικά παρόντες στα γεγονότα της ζωής μας και για να προσεγγίσουμε τις κρυφές δυνάμεις του Νου. Αν ο Νους μας είναι κολλημένος στα μονοπάτια του παρελθόντος αλλά και του Μέλλοντος, τότε αυτές οι δυνατότητες που μας ανοίγονται στο παρόν θα εξαλειφθούν και δεν θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις δυνάμεις αυτές. Αντίθετα θα βρεθούμε μέσα στον Εγκλωβισμό του Νου

Όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σε κατάσταση εγκλωβισμού του Νου σημαίνει πως είτε βρίσκεται εγκλωβισμένος στο Παρελθόν του , είτε ζει κάτω από το όραμα ενός φανταστικού Μέλλοντος. Αν στην πλειοψηφία των ημερών συνδεόμαστε με το Παρελθόν ή το Μέλλον δεν θα μπορούμε να δράσουμε στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο Μέλλον.

Στιες περισσότερες περιπτώσεις το Μυαλό βρίσκεται εγκλωβισμένο στην φυλακή του παρελθόντος από κάποι γεγονός που η κατάληξή του ήταν δυσάρεστη για το άτομο. Οι σκέψεις έτσι στρέφονται σε αυτό το παρελθοντικό γεγονός,σε μία νοητή απόπειρα να αλλάξει η πορεία των γεγονότων. Ένας άλλος τρόπος εγκλωβισμού του Νου είναι όταν το Μυαλό φαντάζεται ένα Μέλλον ή την εικόνα μίας ιδεατής Μελλοντικής Κατάστασης. Τότε ενεργοποιούνται όλες οι δυνάμεις για να πραγματοποιήσουν αυτές τις εικόνες,προσπερνώντας ίσως τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στο παρον. Ο χειρότερος τρόπος να εγκλωβίσουμε το Μυαλό μας όμως είναι ο μόνιμος φόβος για το τι μπορεί να μας συμβεί στο Μέλλον, Όταν τρέμουμε τις προοπτικές του Μέλλοντος το Μυαλό παράγει συνεχώς σενάρια που είναι καταστροφικά για εμάς. «Θα χάσουμε την Δουλειά μας, θα αρρωστήσουμε, κ.ο.κ»

Ένα χαρακτηριστικό του Εγκλωβισμού του Νου είναι πως το το Μυαλό τείνει να απορρίπτει τον παρόντα χρόνο. Έτσι ζώντας στην «Φυλακή του Νου» δεν ελέγχουμε την ζωή μας παρά απλώς προβάλλουμε ψευδαισθήσεις που παράγονται από το Μυαλό και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορούν να μας βοηθήσουν να δράσουμε στο παρόν.

Προσεγγιζοντας τις Δημιουργικες Δυναμεις του Νου

Ας δούμε μερικές απλές μεθόδουμς που ίσως μας επιτρέψουν να προσεγγίσουμε τις Δημιουργικές Δυναμεις του Νου και την ίδια ώρα να μας βοηθήσουν να απεμπλακούμε από τον Εγκλωβισμό:

1.Θα πρέπει να ξεπεράσουμε το παρελθόν. Κανείς δεν έχει καταφέρει να αλλάξει τα πεπραγμένα του παρελθόντος, οπότε όλη αυτή η ενέργεια που χρησιμοποιούμε για να επαναφέρουμε το παρελθόν είναι περιττή. Αντίθετα μπορούμε να επικεντρώσουμε αυτή την ενέργεια στο Παρόν, αποκτώντας εγρήγορση και συνειδητότητα σε σύνδεση με οτιδήποτε βιώνουμε στο σήμερα.

2.Δεν πρέπει να φοβόμαστε το Μέλλον, αφού το Μέλλον δεν είναι μία παγιωμένη πραγματικότητα. Είναι απλά μία προβολή του Νου. Μόνο το παρόν υπάρχει. Όταν δημιουργούμε κάτι όμορφο στο παρόν, τότε το πιθανότερο είναι πως το μέλλον που θα ακολουθήσει θα είναι εξίσου όμορφο.

3.Είναι δυνατόν να καταστρώσουμε τα μελλοντικά μας σχέδια και να τα πραγματοποιήσουμε μέσα από τις πράξεις που επιλέγουμε στο Παρόν και που θα επηρρεάσουν το Μέλλον. Ας είμαστε προσεκτικοί βέβαια ούτως ώστε να μην χαραμίσουμε τις ευκαιρίες που δίνονται στο παρών προς χάριν ενός φανταστικου Μέλλοντος ή μίας ιδεατής μελλοντικής κατάστασης. Αν είμαστε επικεντρωμένοι στο εδώ και τώρα και κατορθώσουμε παρά τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής να είμαστε ευτυχισμένοι, τότε το πιθανότερο είναι πως δεν θα έχουμε πρόβλημα στο μέλλον. Το μέλλον είναι απλά μία στιγμή του Παρόντος επίσης.

4.Ας αποδεχθούμε το παρόν όπως αυτό είναι και ας μην μαχόμαστε εναντίον του. Δεν βοηθά να βλέπουμε το παρόν ως εχθρό. Απλά βιώστε το με Εγρήγορση και συνειδητά, αποδεχόμενοι τα γεγονότα που έρχονται, προσπαθώντας παράλληλα να βελτιώσετε την στιγμή και το γεγονός που βιώνετε στο παρόν. Γιατί αυτό είναι το κλειδί για ένα δημιουργικό Μέλλον.

 Πηγή Άρθρου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
Θαυμαστός καινούργιος κόσμος
Θαυμαστός καινούργιος κόσμος : Το βιβλίο που προφήτευσε τα παντα;