ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
2a2526d62d262e3095b7b2b315667510

To Ναγουαλ και Ο Τοτεμικος Εαυτος του ανθρώπου

Πως μπορούμε να Ανακαλύψουμε τον Αστρικό Τοτεμικό εαυτό μας και να ανοίξουμε την όρασή μας σε νέες παράλληλες πραγματικότητες Μέσα από την Συνειδησιακή Εναλλαγή ζωικών αστρικών μορφών; Τι είναι  ο Ναγουαλ κρύβεται μέσα μας, και πως μπορούμε να εξασκηθούμε με τις κατάλληλες πρακτικές να εμποτιστούμε με νέες Ενεργειακές Δυνατότητες που θα βοηθήσουν στις αστρικές μας περιπλανήσεις;

Ναγουαλ & Τοτεμικος Εαυτος

Ο Όρος Ναγουάλ έχει διάφορες ερμηνείες. Όμως μία απο τις σημαντικότερες είναι εκείνη που περιγράφει τη δυνατότητα της μετάλλαξης μορφών σε αστρικό επίπεδο και συνθήκες παράληλλης πραγματικότητας (συνειδησιακής μετάλλαξης στην υπάρχουσα γεωγραφία του χώρου) και προέρχεται από τις αρχαίες και ευρέως διαδεδομένες πεποιθήσεις και υποστηρίζουν πως ένα μέρος της ψυχής του ατόμου αποκαλύπτεται με τις ιδιότητες ενός ζώου πνευματικής φύσης. Η πεποίθηση αυτή εξακολουθεί και έχει οπαδούς σε σημεία της Μεσης Αμερικής.

Η Εναλλαγή μορφών μπορεί να θεωρηθεί ως μία αλλαγή στο πνευματικό υπόβαθρο του ατόμου στο Τοτεμικό του Στοιχείο,το αστρικό του Ζώο που του αποκαλύπτει όλες εκείνες τις αστρικές αισθήσεις που είναι απαραίτητες για τις περιπλανήσεις σε άλλα ενεργειακά πεδία και αναφέρεται στην συνειδησιακή μεταμόρφωση.

Η συνειδησιακή Εναλλαγή Μορφών (ShapeShifting) είναι μία πραγματικότητα και πραγματοποιείται μέσω  του οραματισμού των δυνάμεων και των δυνατοτήτων που έχει ένα ζώο ότα θα φανούν απαραίτητες στον ερευνητή. Αντλώντας το Κουράγιο ενός Λιονταριού σε ενεργειακές αντιξοότητες είναι ένα καλό παράδειγμα χρησιμοποίησης μίας ζωικής πνευματικής δυνατότητας με τρόπο που θα φανεί αρκετά χρήσιμος. Αυτή η γνώση επιτρέπει επίσης στον ερευνητή των αστρικών πεδίων να μεταμορφώνει το αστρικό του σώμα (όχημα) στην μορφή του ζώου που έχει εξοικειώσει όταν πραγματοποιεί σαμανικά ή αστρικά ταξίδια.

Για να εξασκηθεί κάποιος πάνω στην Συνειδησιακή εναλλαγή μορφών θα πρέπει να βρίσκεται σε κάποιο μέρος όπου θα μπορεί να διαλογιστεί, μα να έχει στην διάθεσή του και αρκετό χώρο ούτως ώστε να μπορεί να κινείται. Με άνετη ενδυμασία που να επιτρέπει την κίνηση. Αφού χαλαρώσει, μπορεί να διαλογιστεί το ζώο που θέλει να οικειοποιηθεί,να το καλέσει κ να το χαιρετήσει. Ο Ερευνητής θα πρέπει να αφήσει στο στάδιο του διαλογισμού τον εαυτό του ελεύθερο να ασπαστεί όλα τα στοιχεία του ζώου. Τον τρόπο με τον οποίο βλέπει, ακούει, γεύεται,αγγίζει και οσφρίζεται. Να αναλογιστεί τον τρόπο με τον οποίο το ζώο βιώνει τον Κόσμο. Έτσι, αφού εξασκηθεί με τις ζωικές δυνατότητες για όσο χρόνο επιθυμεί, μπορεί να χαιρετήσει το ζώο που τον βοήθησε και του αποκάλυψε τα ενεργειακά μυστικά του και να επιστρέψει σταδιακά στο προσωπικό του σώμα.

Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όσα ζώα επιθυμεί ο ερευνητής, εξοικειώνοντας το ενεργειακό του σώμα με τις διαφορετικές μορφές και δυνατότητες, έτσι ώστε αν χρειαστεί να μπορεί σε επείγουσα κατάσταση να εναλλάσει τις ενεργειακές ζωικές μορφές κατά το δοκούν και να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του εκάστοτε ζώου.

Βέβαια ο ερευνητής καλό θα είναι να μην «μετασχηματίζεται» σε μία συγκεκριμένη μορφή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι αλλαγές στις ικανότητες θα έλθουν με την πάροδο του χρόνου, όχι δηατηρώντας τις δυνατότητες ενός αστρικού ζώου συνεχώς. Είναι σημαντικό να μην βασίζεται αποκλειστικά στο ίδιο το ζώο γιατί τότε ο κίνδυνος της εξάλειψης του πραγματικού αστρικού σώματος είναι άμεσα ορατός.

Ο Κάρλος Καστανέντα χρησιμοποίησε τον Όρο Ναγουάλ στα Βιβλία του για να απεικονίσει τον άνθρωπο που έχει τις δυνατότητες να οδηγήσει άλλα άτομα σε νένα επίπεδα συνειδητότητας και εναλλακτικές πραγματικότητες που είναι εξίσου πραγματικές με την δική μου. Ο Δον Χουάν Ματους, ο Σαμάνος δάσκαλος του Καστανέντα ονόμαζε τον εαυτό του Ναγουάλ όταν μιλούσε στους μαθητές του.ο Δον χουάν περιγράφει το Ναγουάλ σε ένα από τα βιβλία του Καστανέντα ως: «…Η μετατροπή όλων των πραγμάτων σε αυτό που πραγματικά είναι: Το αφηρημένο, το Πνεύμα, Ο Ναγουάλ.» Είναι μία έννοια που είναι δύσκολο να περιγραφεί με σαφήνεια. Δεν μπορεί να γίνει απολύτως κατανοητή μέσα από την χρήση των λέξεων, πρέπει να γίνει βίωμα για να αποκαλυφθεί η Πλήρης αλήθεια του Ναγουάλ.

Ναγουάλ ονομάζουμε επίσης μία κατάσταση εγρήγορσης της Γνώσης, μέσα από την οποία βιώνουμε μία εναλλακτική διάσταση της καθημερινής Πραγματικότητας. Κάποιοι λένε πως το Ναγουάλ είναι η Ολότητα που συγκεντρωνεται σε ένα και μοναδικό σχήμα γνωστό ως Τονάλ, ή η δεύτερη κατάσταση κατά την οποία βιώνουμε το Ναγουάλ.

Το Ναγουαλ στο σύστημα του Κάρλος Καστανεντα μεταλαμπαδεύει την γνώση στους μαθητές βοηθώντας τους να αποκτήσουν αυτό που αποκαλεί «υπέρτατη Ελευθερία». Ο Στόχος των μαθητώ του είναι να εισχωρήσουν σε αυτή τη δεύτερη κατάσταση ή Την Συνειδητότητα Ναγουαλ. Σε μερικές παραδόσεις τα Ψυχοτρόπα Φυτά χρησιμοποιούταν για να επιφέρουν αυτή την συνειδητότα καθώς και άλλες. Όταν επιτυγχάνεται αυτή η συνειδητότητα, το άτομο λογίζεται ως «Παρατηρητής».

Οι σύγχρονες πεποιθήσεις που βασίστηκαν στην δουλειά του Καστανέντα αντιμετωπίζουν την Πραγματικότητα ως Πολυ-διαστατική και φαίνεται πως εκείνοι που εξασκούνται πάνω στα ζητήματα της συνειδησιακής εναλλαγής μορφών και της επίτευξης της Συνειδητότητας Τοναλ μπορούν να ρίξουν κλεφτές ματιές σε αυτή την Πολυ-διαστατική πραγματικότητα με κάθε τους εξάσκηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
Θαυμαστός καινούργιος κόσμος
Θαυμαστός καινούργιος κόσμος : Το βιβλίο που προφήτευσε τα παντα;