ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Οι Ταφόπλακες της ανθρωπότητας – Κατευθυντήριοι λίθοι

Από ποιόν και γιατί κατασκευάστηκαν οι περίφημοι κατευθυντήριοι Λίθοι της Georgia, που έγιναν γνωστοί και ως οι Ταφόπλακες της Ανθρωπότητας; Ας δούμε την ιστορία ενός μνημείου που είναι γεμάτο μυστήριο, μυστικές εταιρείες και θεωρίες συνωμοσίας για το μέλλον των ανθρώπων. 

(Αν δεν είσαι τύπος του διαβάσματος, απλά παρακολούθησε το βίντεο)

Οι Κατευθυντήριοι Λίθοι της Georgia

Οι πλάκες της Georgia, ή αλλιώς οι ταφόπλακες της ανθρωπότητας ξεπροβάλλουν στην κορυφή ενός λόφου στην Κομητεία Έλμπερτ, στην Τζώρτζια των ΗΠΑ,  φτιαγμένες απο ανθρώπινο χέρι και γεμάτες μυστήριο. Το παράξενο αυτό μνημείο έχει συνδεθεί με πολλά ουράνια φαινόμενα. Την ανατολή και την δύση του Ηλίου, τις Ισημερίες και τον Πολικό Αστέρα! Εκείνοι όμως  που σχεδίασαν και κατασκεύασαν τις Ταφόπλακες της ανθρωπότητας παραμένουν άγνωστοι! Έτσι μεγαλώνουν το μυστήριο όμως παράλληλα αποκαλύπτουν ίσως τους λόγους για τους οποίους τις έφτιαξαν.

svg%3E

Οι πλάκες της Georgia αν και θεωρήθηκαν το σύγχρονο στοουνχετζ, δεν είναι μία αρχαία κατασκευή. Δημιουργήθηκαν περίπου πριν τέσσερις δεκαετίες από μία ομάδα αρχιτεκτόνων από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έστω και αν γνωρίζουμε όμως την ιστορία της δημιουργίας τους, δεν ξέρουμε τον σκοπό της ύπαρξής τους. Και αυτό προσδίδει στο μνημείο ένα ακόμη πιο σκοτεινό μυστήριο… Γιατί είναι ένα κατασκεύασμα που αρκετοί πιστεύουν πως προτείνει τον αφανισμό εκατομμυρίων συνανθρώπων μας.

Ένας παράξενος κύριος!

Η ιστορία ξεκινάει με την άφιξη ενός καλοντυμένου κυρίου στην εταιρεία Elberton Granite τον ιούνιο του 1979. Συστήθηκε ως R.C Christian, και μιλούσε εκ μέρους “μιας μικρής ομάδας Αμερικανών που πιστεύουν στον θεό”.

svg%3E

Ο παράξενος κύριος ανέφερε πως ήθελε να δημιουργήσουν ένα μνημείο ώστε να αφήσουν ένα μήνυμα στις επόμενες γενιές. Το κατασκεύασμα θα λειτουργούσε ως πυξίδα, ημερολόγιο αλλά και ρολόι. Θα διέθετε επίσης αστρονομικές ευθυγραμμίσεις που θα κωδικοποιούσαν το πέρασμα του χρόνου.

Πάνω στις πλάκες, που έγιναν γνωστές ως κατευθυντήριοι Λίθοι θα υπήρχαν δέκα εντολές. Όλες γραμμενες στις μεγαλύτερες γλώσσες του κόσμου (εκτός από τα ελληνικά).

svg%3E

Ο Christian έδωσε τις διαστάσεις του μνημείου. Δεν προβληματίστηκε καθόλου μπροστά στο τεράστιο χρηματικό ποσό που θα έπρεπε να πληρώσει ώστε να δημιουργηθούν οι Ταφόπλακες της Ανθρωπότητας. Το μόνο που απαίτησε ήταν η πλήρης ανωνυμία του ίδιου αλλά και της “ομάδας” του!

Η ανέγερση των Κατευθυντήριων Λίθων

Μετά από 9 μήνες σκληρής δουλειάς, οι κατευθυντήριοι λίθοι της Georgia παρουσιάστηκαν σε πλήθος 400 ατόμων στις 22 Μαρτίου του 1980. Η κύρια δομή του μνημείου αποτελείται από τέσσερις τεράστιους γρανιτένιους μονόλιθους.

svg%3E

Ο κάθε ένας από αυτούς ζυγίζει είκοσι τόνους, ενώ υπάρχει και μία κεντρική στήλη 9 τόνων για να στηρίζει το κατασκεύασμα. Το ύψος του είναι γύρω στα έξι μέτρα. Η ιδέα για τις ταφόπλακες της ανθρωπότητας ίσως επηρεάστηκε από την στήλη της ροζέτας: Έτσι πάνω τους υπάρχουν σε κάθε πλάκα 4000 χαρακτήρες σε 8 γλώσσες που παρουσιάζουν τις εντολές. 

Ο κεντρικός πυλώνας αποτελεί το σημείο από το οποίο οι παρατηρητές μπορούν να δουν τις ευθυγραμμίσεις με τον ήλιο. Την στιγμή που ανατέλλει στις ισημερίες και τα ηλιοστάσια. Μία τρύπα που βρίσκεται στο κέντρο επιτρέπει στον παρατηρητή να δει τον Πολικό αστέρα. Μία ακόμα τρύπα στο καπάκι του μνημειου επιτρέπει στο φως του ήλιου να υποδείξει την μέρα του χρόνου πάνω στην κεντρική στήλη. Οι 8 γλώσσες που μεταφέρουν τις εντολές στην ανθρωπότητα είναι οι εξής. Αγγλικά, Κινέζικα, Ρώσικα, Ισπανικά, Σουαχίλι, Ινδικά, Εβραϊκά και Αραβικά.

Λείπει βέβαια η Ελληνική Γλώσσα, κάτι που μας κάνει να σκεφτόμαστε πως ίσως οι γλώσσες επιλέχθηκαν βάση πληθυσμού. Επέλεξαν να μεταφέρουν το μήνυμα σε όσο δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων. Είναι σημαντικό επίσης πως στο καπάκι του μνημείου υπάρχει η φράση “Ας είναι αυτοί οι κατευθυντήριοι λίθοι στην εποχή της Λογικής”. Η φράση είναι χαραγμένη στις πέντε  αρχαιότερες γλώσσες της ανθρωπότητας. Τα Αρχαία Ελληνικά, τα Αιγυπτιακά, τα Ιερογλυφικά, τα Βαβυλωνιακά και τα Σανσκριτικά.

Οι δέκα εντολές που παρουσιάζονται στις Ταφόπλακες της ανθρωπότητας είναι οι εξής:

  1. Διατηρήστε την Ανθρωπότητα κάτω από 500.000.000 σε ισορροπία με την φύση
  2. Αναπαραχθείτε με σύνεση και βελτιώστε την ευεξία και την ποικιλία
  3. Ενώστε την Ανθρωπότητα με μία νέα ζωντανή γλώσσα
  4. Ελέγξτε τα πάθη, την πίστη, την παράδοση και τα πάντα με μέτρο
  5. Προστατέψτε τους ανθρώπους και τα Έθνη με δίκαιους νόμους και δικαστήρια
  6. Αφήστε τα Κράτη να κυβερνήσουν εσωτερικά, επιλύοντας εξωτερικές διαμάχες σε ένα παγκόσμιο δικαστήριο
  7. Αποφύγετε μικροπρεπείς νόμους και άχρηστους αξιωματούχους
  8. Ισορροπήστε τα προσωπικά δικαιώματα με κοινωνικές υποχρεώσεις
  9. Εξυμνήστε την ομορφιά, την αγάπη και αναζητήστε την αρμονία
  10. Μην είστε Καρκίνος για την Γη – αφήστε χώρο για την φύση – αφήστε χώρο για την φύση

Ο Φόβος για τις Ταφόπλακες της Ανθρωπότητας.

Μαζί με το μυστήριο που άπλωσε η τοποθέτηση ενός τέτοιου μνημείου, ξεκίνησε να απλώνεται και ο φόβος. Μία φοβία που ενισχύθηκε από τα περιεχόμενα των εντολών αλλά και το ομιχλώδες παρελθόν του κυρίου Christian. Οι πιστοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής φοβήθηκαν πως η μεγαλιθική κατασκευή θα μετατρεπόταν σε ένα ιερό τόπο για παγανιστές και αποκρυφιστές. 

svg%3E

Η ημερομηνία της αποκάλυψης του μνημείου στο κοινό ενίσχυσε αυτούς τους φόβους και έκανε τον κόσμο να πιστεύει πως ήταν ένα σατανικό κατασκεύασμα. Η 22η Μαρτίου σύμφωνα με εκείνους ήταν μία ημερομηνία που σχετιζόταν στο παρελθόν με αρχαία παγανιστικά έθιμα και μαγικά τελετουργικά wicca. Πίστευαν πως σηματοδοτούσε την Εαρινή Ισημερία, γιατί τότε συνέβαιναν διάφορα τελετουργικά και επίσης ήταν η κεντρική αστρονομική ευθυγράμμιση πάνω στο μνημείο.

Η φαινομενική παγανιστική φύση που είχαν οι λίθοι έφεραν ανησυχία, όμως οι εντολές που υπάρχουν πάνω τους έσπειραν ακόμη και τον τρόμο. Ειδικότερα η πρώτη εντολή ή οδηγία ανησύχησε πολύ κόσμο. Αυτό γιατί προέτρεπε στην διατήρηση του ανθρώπινου πληθυσμού στα 500 εκατομμύρια! Πολλοί σχολίασαν μάλιστα πως για να συμβεί κάτι τέτοιο θα έπρεπε να πεθάνουν τα 9/10 του παγκόσμιου πληθυσμού. 

Έκτοτε ξεκίνησαν έντονες διαμαρτυρίες για την καταστροφή του μνημείου που εξαιτίας της προτροπής αυτής έγινε διάσημο ως οι Ταφόπλακες της ανθρωπότητας. Ειδικότερα κάποιοι σκληροπυρηνικοί ήταν βέβαιοι πως το μνημείο είναι του Σατανά. Ισχυρίστηκαν μά λιστα πως ο Christian ήταν υψηλόβαθμο μέλος της μυστικής κοινότητας του Λουσιφεριανισμού. Τον κατηγόρησαν επίσης πως προωθούσε την επερχόμενη Νέα Τάξη πραγμάτων, και πως οι εντολές πάνω στις πλάκες ήταν οι οδηγίες για την εξάπλωσή αυτής της νέας τάξης στον πλανήτη!

Οι μυστικές κοινότητες και ο έλεγχος του ανθρώπου

Πόσο πραγματικοί ήταν οι φόβοι του κόσμου για τον σκοπό που εξυπηρετούσαν οι Ταφόπλακες της ανθρωπότητας; Το σίγουρο είναι ένα. Οι οδηγίες πάνω στους κατευθυντήριους λίθους της Georgia συμφωνούν με την φιλοσοφία που έχουν αρκετές μυστικές κοινότητες του 17ου και 18ου Αιώνα. Όπως ο Ελευθεροτεκτονισμός και οι Illuminati.

svg%3E

Αυτές οι μυστικές κοινότητες που πηγάζουν από τις παραδόσεις των Ροδόσταυρων, μοιράζονταν μία κεντρική ιδέα. Να εξελίξουν την ανθρωπότητα με τέτοιο τρόπο ώστε να μετατραπεί σε μία ενωμένη ανθρωπότητα που μόνο στόχο έχει την αναζήτηση της γνώσης. Πολλοί βέβαια πιστεύουν πως πίσω από αυτή την ιδέα κρύβεται ο απόλυτος έλεγχος του κόσμου.

Ο Στόχος αυτός έγινε αρχικά γνωστός στα Ροδοσταυρικά μανιφέστο που κυκλοφόρησαν στις αρχές του 17ου Αιώνα. Έτσι έπεισαν αρκετούς λόγιους ώστε να ενταχθούν στον σκοπό αυτό. Μετά ακολούθησε το New Atlantis του Francis Bacon το 1627. Με την ιστορία του για μία μικρή ομάδα ιερέων – επιστημόνων που αναζήτησαν όλες τις τέχνες και τις επιστήμες για να βοηθήσουν την ανθρωπότητα.

Κάπως έτσι οι κατευθυντήριοι λίθο και οι οδηγίες τους συσχετίστηκαν άρρηκτα στις συνειδήσεις των ανθρώπων με μυστικές κοινότητες που θέλουν απλά τον αφανισμό τους. Πιστεύουν πως θέλουν να τους εξαφανίσουν. Μόνο έτσι θα κατέχουν όλα τα αγαθά, και τον απόλυτο έλεγχο όσων παρέμειναν στην ζωή.

Η Ανθρωπότητα κινδυνεύει

Οκ, οι κατευθυντήριοι λίθοι της Georgia είναι ένα παράξενο μνημείο που εύλογα συνδέθηκε με καταστροφολογικές θεωρίες. Όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως τελικά δεν περιέχουν ένα καταστροφικό μήνυμα. Παρά μόνο οδηγίες για την διάσωσή μας όταν πλησιάσει ο κίνδυνος για την απόλυτη καταστροφή!

svg%3E

Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν πως οι εντολές αυτές δεν αφορούν την Νέα τάξη πραγμάτων που έχει βαλθεί να εξοντώσει το 90% της ανθρωπότητας, αλλά δίνουν οδηγίες στο πως θα πρέπει να πορευτούν οι επιζήσαντες μίας τραγικής καταστροφής στον κόσμο μας. Κανείς δεν γνωρίζει ποιά είναι η καταστροφή που θεωρούσε η μικρή ομάδα πως έρχεται ώστε να φτιάξει ένα τέτοιο μνημείο. Η εποχή όμως στην οποία δημιουργήθηκε δίνει την εντύπωση πως φοβήθηκαν ίσως το ενδεχόμενο ενός παγκόσμιου πυρηνικού πολέμου που θα μας εξόντωνε σχεδόν ολοκληρωτικά. Στην πραγματικότητα το πραγματικό ζήτημα που εμφανίζουν οι Ταφόπλακες της ανθρωπότητας δεν είναι η πρόταση για 500 εκατομμύρια παγκόσμιου πληθυσμου. 

Η πιο ανησυχητική προτροπή εμφανίζεται στην φράση “διατήρηση του πληθυσμού”. Αυτό συνέβη γιατί την δεκαετία του 1980 που τοποθετήθηκε το μνημείο, η κοινωνία προβληματιζόταν για την  ραγδαία αύξηση των ανθρώπων πάνω στη γη. Κάτι που έκανε πολλούς να πιστεύουν πως οι πόροι σύντομα δεν θα επαρκούν για όλους μας, κάτι που θα σημάνει την έναρξη ενός ανυπολόγιστου πολέμου!

svg%3E

Κανείς δεν γνωρίζει τον πραγματικό σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκαν οι Ταφόπλακες της ανθρωπότητας. Μπορεί όντως να είναι ένα μήνυμα για τον κίνδυνο που διαθέτουν αρκετοί άνθρωποι μπροστά στην απληστία των μυστικών εταιρειών. Ίσως όμως να είναι όντως ένα μήνυμα για όσους απομείνουν ζωντανοί μετά από μία σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή του πολιτισμού μας, τουλάχιστον όπως τον γνωρίζουμε. Αυτό όμως είναι κάτι που θα αποδείξει μονάχα το μέλλον που έρχεται, και που ας ελπίσουμε πως δεν θα είναι τόσο δυσοίωνο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
αντικείμενα στο σύμπαν
700 εκατομμύρια άγνωστα αντικείμενα στο σύμπαν ανακαλύφθηκαν από επιστήμονες!