ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
παράξενες φιγούρες

Οι παράξενες φιγούρες 17.000 ετών ενός άγνωστου πολιτισμού που ανακαλύφθηκαν στην Αφρική!

Οι αρχαίες ανακαλύψεις είναι πάντα συναρπαστικές, όμως λίγες είναι εκείνες που αποτελούν κομβικό σημείο στην ανθρώπινη ιστορία. Οι αινιγματικές και παράξενες φιγούρες Nomoli είναι μία τέτοια ανακάλυψη. αυτές οι παράξενες φιγούρες 40-70 εκατοστών ανακαλύφθηκαν στην Σιέρα Λεόνε και έχουν προκαλέσει αντιπαραθέσεις μεταξύ των Αρχαιολόγων.

Αρχικά υπήρξε η εντύπωση πως απεικόνιζαν αρχαίους πολεμιστές, όμως δεν άργησαν να βγουν στην επιφάνεια ερπετοειδείς παράξενες φιγούρες που μπέρδεψαν τους ειδικούς.

παράξενες φιγούρες

Η Σιέρα Λεόνε ήταν παραδοσιακά μία χώρα γεμάτη διαμάντια, έτσι κατά την διάρκεια του 1980 και του 1990 εξειδικεύτηκε στην εξαγωγή τους. Μία ομάδα από εργάτες λοιπόν με έκπληξη ξέθαψε τις παράξενες φιγούρες κατά την διάρκεια μίας ανασκαφής σε ένα από τα αναρίθμητα ορυχεία της χώρας.

Επρόκειτο για αρχαιολογικά διαμάντια, τα οποία αποτελούν αντικείμενο συζήτησης, μία συλλογή από παράξενες φιγούρες αρχαίων πολεμιστών ή κατι διαφορετικό..

Μερικές από τις φιγούρες απεικόνιζαν αρχαίες φυλές ενώ άλλες είχαν προφανή ερπετοειδή χαρακτηριστικά. Αυτά τα γλυπτά ανακαλύφθηκαν σε βάθος 50 μέτρων σε ένα γεωλογικό σημείο που χρονολογείται από το 12.000 έως το 17.000 Π.Χ κάτι που ίσως αναδεικνύει έναν πανάρχαιο πολιτισμό. Όμως δεν υπάρχει καμία επιπλέον ένδειξη ύπαρξης του πολιτισμού αυτού, όπως ο τρόπος ζωής ή οι δραστηριότητες, αφού τίποτα τέτοιο δεν έχει ανακαλυφθεί.

Οι παράξενες φιγούρες και τα απόκοσμα χαρακτηριστικά τους

Η απόκοσμη μορφή τους, έκανε τους εργάτες να αναζητήσουν την επαγγελματική βοήθεια των Αρχαιολόγων ώστε να τα ερευνήσουν. Η εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά τους ίσως ήταν μία ένδειξη πως δεν απεικόνιζαν ανθρώπινες φιγούρες.

svg%3E

Αρκετοί επιστήμονες και μελετητές έχουν υποθέσει πως αποτελούν υβρίδια ανθρώπων και ενός παράξενου εξωγήινου αμφίβιου είδους, ή ερπετών. Όμως υπήρχαν και άλλες απορίες σχετικά με τις παράξενες φιγούρες και την ανακάλυψή τους.

Σε ποιό μέρος δημιουργήθηκαν και σε ποιο πολιτισμό ανήκουν; Τα στοιχεία αυτά παραμένουν άγνωστα ακόμα και σήμερα.

Τα υλικά από τα οποία αποτελούνται οι παράξενες φιγούρες ποικίλουν: μερικά είναι φτιαγμένα από στεατίτη ενώ άλλα είναι από γρανίτη ή ελεφαντοστό. Οι φιγούρες δεν είναι ίδιες σε μέγεθος, αφού άλλες είναι 40 εκατοστά και άλλες 70.

Οι παράξενες φιγούρες Nomoli δημιουργήθηκαν στην ίδια περιοχή όπου ανακαλύφθηκαν, σύμφωνα με μερικούς αρχαιολόγους, και δεν μεταφέρθηκαν από άλλα σημεία της χώρας.

svg%3E

Οι παράξενες φιγούρες Nomoli και το αίνιγμα μέσα στο αίνιγμα

Παρά το γεγονός πως οι πληροφορίες προβληματίζουν, υπάρχει μία συγκεκριμένη που είναι αινιγματική: Μία συλλογή από παράξενες μεταλλικές και πέτρινες σφαίρες που ανακαλύφθηκαν σε μία τρύπα που υπήρχε στις φιγούρες. Στην περιοχή δεν υπήρχε επεξεργασία μετάλλου παρά μόνο αρκετές χιλιάδες χρόνια αφού δημιουργήθηκαν οι φιγούρες. Ως αποτέλεσμα αυτές οι μικρές σφαίρες δεν θα μπορούσαν να παραχθούν εκείνη την περίοδο.

Αυτό το στοιχείο ίσως αποτελεί ένδειξη πως ένας εκλεπτυσμένος πολιτισμός υπήρχε χιλιάδες χρόνια πριν την γνωστή Αφρική. Έτσι μετά και από χημικές αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν και αποκάλυψαν ύπαρξη ατσαλιού, ίσως είναι πιθανό οι σφαίρες αυτές να σχηματίστηκαν από κάποιο μετεωρίτη ή κάποιο εξωγήινο υλικό.

svg%3E

Οι θρύλοι σχετικά με τις παράξενες φιγούρες Nomoli

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο όρος “Nomoli” μοιάζει με την λέξη Nommo. Οι Dogon του Mali ονόμαζαν έτσι τα αρχαία πλάσματα που σύμφωνα με τον θρύλο ήρθαν από τον Σείριο, και άρα ίσως οι παράξενες φιγούρες να έχουν προέλευση ανάλογα με τον θρύλο αυτό.

Άλλοι πιστεύουν πως είναι μία διαφορετική απεικόνιση της ιστορίας των έκπτωτων αγγέλων, που έχει διαμοιραστεί σε αρκετούς πολιτισμούς του κόσμου. Έτσι μερικές τοπικές κοινότητες θεωρούν πως οι παράξενες φιγούρες Nomoli είναι οι απεικονίσεις αυτών των εξοστρακισμένων όντων.

svg%3E

Το σίγουρο είναι πως οι παράξενες φιγούρες Nomoli αποτελούν ένα αίνιγμα ακόμα και σήμερα, που ίσως να μην καταφέρουμε ποτέ να λύσουμε και που περιέχει μέσα του πολλά αναπάντητα ερωτήματα: Ποιός τις δημιούργησε; Από που προήλθαν και γιατί περιέχουν υλικά που κάποτε ήταν αδύνατο να επεξεργαστούν οι άνθρωποι; Η απάντηση ίσως να μην δωθεί ποτέ, και έτσι οι παράξενες φιγούρες Nomoli θα αποτελούν ένα σύγχρονο μυστήριο της Αφρικής.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
χρονοπύλη
Άνοιξε..χρονοπυλη στην Νέα Ζηλανδία; παράξενο φαινόμενο του γαλάζιου σπιράλ