ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

6 τρομακτικές προφητείες για το τέλος του κόσμου

Ποιές είναι οι αληθινές προφητείες για το τέλος του κόσμου που ακόμα δεν έχουν γίνει πραγματικότητα;

Η ανθρωπότητα μέχρι και σήμερα έχει επιβιώσει από αρκετές προφητείες που είδαν το φως της δημοσιότητας και μιλούσαν για την επερχόμενη καταστροφή του ανθρώπινου πολιτισμού και άρα το τέλος του κόσμου μας. Η έννοια της αποκάλυψης φυσικά δεν είναι καινούργια. Έχει γίνει κυρίως γνωστή από τον Απόστολο Ιωάννη ενώ υπάρχουν θεωρίες που αναφέρουν πως ο ανθρώπινος πολιτισμός έχει ήδη γνωρίσει αρκετές τέτοιες καταστροφές.

προφητείες

Ακολούθησε το weirdo στο Google News πατώντας εδώ για να διαβάζεις πρώτος τα νέα άρθρα και τα νέα της σελίδας

Η Αποκάλυψη και το τέλος του κόσμου ως έννοιες έχουν υπάρξει για χιλιάδες χρόνια και έχουν παίξει κεντρικό ρόλο σε αρκετές θρησκευτικές και επιστημονικές προφητείες ανά τους αιώνες. Πριν από λίγο καιρό μάλιστα κυκλοφόρησε η είδηση πως ο Νεύτων σε ένα γράμα του προέβλεψε το τέλος του κόσμου σε μερικά χρόνια. Περισσότερες πληροφορίες για αυτό θα δείτε στο βίντεο στη συνέχεια του επεισοδίου αλλά και στο αναλυτικό άρθρο εδώ.

Φυσικά το τρομακτικό σε όλη αυτή την εκδοχή είναι πως οι προβλέψεις λένε πως τα αποκαλυπτικά γεγονότα και το επερχόμενο τέλος δεν θα έρθουν ήρεμα, αλλά με το απόλυτο χάος. Έτσι σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικές από τις πιο τρομακτικές προφητείες για το τέλος του κόσμου!

προφητείες για το τέλος του κόσμου: Η αποκάλυψη των Μάγια

Ο πρώτος γνωστός πολιτισμός των Μάγια χρονολογείται πέρα από το 2000 Π.Χ στην λεγόμενη αρχαϊκή περίοδο και διασκορπιζόταν στις περιοχές που σήμερα γνωρίζουμε ως Γουατεμάλα, Μεξικό, μέρος από τις Ονδούρες, και το Ελ Σαλβαδόρ. Οι Μάγια δημιούργησαν πολύπλοκες πυραμίδες και ναούς, αστρονομικούς χάρτες και ημερολόγια κατά την περίοδο της ακμής τους. Ένα από τα πιο ιστορικά κομμάτια των Μάγια είναι το ημερολόγιο που χρησιμοποιούσε ένα κύκλο 394 χρόνων.

svg%3E

Οι νεότεροι Ιστορικοί και συγγραφείς ανέλυσαν το ημερολόγιο και έβγαλαν την 21η Δεκεμβρίου 2012 ως την ημερομηνία της κοσμικής ειρήνης και κατανόησης σύμφωνα με τους Μάγια, που φαίνεται πως προέβλεψαν την εξάλειψη της ανθρωπότητας λόγω της αλλαγής του μαγνητικού πεδίου της Γης. Πολλοί το παρερμήνευσαν ως το τέλος του κόσμου αναφέροντας πως εκείνη την ημέρα θα ερθει ο Αρμαγεδων. Αυτή η ιδέα οδήγησε στην δημιουργία εκατοντάδων βιβλίων και ιστοσελίδων που ήταν αφιερωμένες στην ημέρα της κρίσης, ενώ δεν ξεχνάμε εξάλλου και την ταινία 2012 που βγήκε εκείνη την περίοδο στους κινηματογράφους.

svg%3E

Αρκετοί υποστηρίζουν πως η προφητεία των μάγια για την αποκάλυψη μας έδωσε την εικόνα ενός κόσμου που θα τελειώσει με τον πλανήτη Νιμπίρου. Άλλοι υποστήριξαν πως οι ηλιακές εκλάμψεις θα μετατοπίσουν τον άξονα της γης προκαλώντας καταστροφικές πλημμύρες. Μέσα από αυτά τα σενάρια επικράτησε σύγχυση και σε ορισμένες περιπτώσεις ιστερία αφού υπήρξαν άνθρωποι που προετοιμάστηκαν για το τέλος του κόσμου, χωρίς όμως αυτό να έρθει τουλάχιστον ως τώρα.

Η ημέρα της κρίσης του Νεύτωνα

Όλοι γνωρίζουμε τον Ισαάκ Νεύτων λόγω της τεράστιας συνεισφοράς του στην επιστήμη. Λίγοι γνώριζαν όμως πως είχε προφητεύσει το τέλος του κόσμου, όσο δύσκολο και αν είναι να προβλέψει κανείς κάτι τέτοιο. Πέρα από την αφοσίωσή του στις επιστήμες, ο Νεύτων μελέτησε Θεολογία, διαβάζοντας τα κείμενα εκτενώς. Όταν διάβασε τις προφητείες της Βίβλου θεώρησε πως ήταν συμβολικές και πως χρειαζόταν ένας Λόγιος για να τις ερμηνεύσει.

svg%3E

Οι προφητείες του Νεύτωνα για την αποκάλυψη βγήκαν στο φώς της επιφάνειας το 2003, και η ημερομηνία για το τέλος του κόσμου που αποκαλύφθηκε σε ένα γράμμα από την προσωπική του αλληλογραφία ήταν η χρονιά 2060. Μένει να δούμε τι θα συμβεί εκείνη την χρονιά και ως τότε, αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για την προφητεία του Νεύτωνα μπορείτε να βρείτε το άρθρο πατώντας εδώ.

Το “αληθινό μονοπάτι” προφητεύει το τέλος

Το “Αληθινό μονοπάτι”, “ ο αληθινός δρόμος” ή αλλιώς Chen Tao ήταν μία σέκτα που δημιουργήθηκε από τον Ταϊλανδό Hon Ming Chen. Αυτή η θρησκευτική αίρεση είχε συνδυάσει πεποιθήσεις από τον Βουδισμό, τον Χριστιανισμό και τις θεωρίες για τους εξωγήινους και τα UFO. Όλα αυτά μαζί με δικές του προφητείες, αφού ο Hon Ming Chen που μέχρι πρότινος ήταν Άθεος, προέβλεψε πως στις 31 Μαρτίου του 1998 και ακριβώς στις 12.01 το βράδυ όλοι οι άνθρωποι θα έβλεπαν τον θεό στις τηλεοράσεις τους πριν έρθει το τέλος του κόσμου.

svg%3E

Προφανώς η προφητεία δεν επαληθεύτηκε ποτέ και ο Ηγέτης Hon Ming Chen μετέθεσε την αποκάλυψη σε μία επόμενη ημερομηνία του επόμενου έτους. Πρφήτευσε πως η καταστροφή θα ερχόταν από τεράστιες πλημμύρες και δαιμονικά πνεύματα, ενώ ζήτησε από τους ακόλουθούς του να εξαγοράσουν τη σωτηρία τους πληρώνοντας ώστε διαστημόπλοια να έρθουν να τους σώσουν από τον αφανισμό. Αυτή η προφητεία που επίσης δεν επαληθεύτηκε οδήγησε μόνο στο τέλος της αίρεσης και όχι ολόκληρου του κόσμου.

Ο Κομήτης του Χάλεϋ φέρνει την καταστροφή;

Αν πιστεύεις πως υπάρχει ζωή έστω σε κάποια μορφή σε άλλους πλανήτες, τότε ίσως να γνωρίζεις την προφητεία για το τέλος του κόσμου που προκάλεσε ο Κομήτης του Χάλεϋ! Ο κομήτης του Χάλεϋ είναι ένας περιοδικός κομήτης που κάνει την εμφάνισή του στην περιοχή της Γης κάθε 75 με 76 χρόνια και είναι ο μόνος κομήτης που μπορεί να παρατηρηθεί με γυμνό μάτι και δύο φορές κατά την διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου.

svg%3E

Όταν οι Αστρονόμοι ανακοίνωσαν πως ο κομήτης θα ήταν ορατός στη Γη το 1910, οδήγησε πάρα πολλούς ανθρώπους στον φόβο και την σύγχυση. Υπήρξαν άνθρωποι που υποστήριξαν πως η ουρά του κομήτη περιείχε το τοξικό αέριο Δικυάνιο που θα προκαλούσε την καταστροφή της ανθρωπότητας.

Τα μέσα της εποχής βοήθησαν στην ανάπτυξη αυτού του πανικού δημοσιεύοντας τίτλους για την ημέρα της κρίσης που θα έρθει από την ουρά ενός κομήτη. Άνθρωποι σταμάτησαν την εργασία τους και αναζήτησαν καταφύγιο στα σπίτια τους και καθώς η μέρα της κρίσης πλησίαζε, κάλυψαν τα παράθυρα, τις πόρτες και τις κλειδαρότρυπες με πετσέτες και χαρτιά ώστε να αποτρέψουν το τοξικό αέριο από το να εισχωρήσει στον χώρο. Οι σκεπτικιστές που δεν πίστεψαν την προφητεία παρακολούθησαν σιωπηλά την νύχτα να περνάει ενώ πραγματοποιήθηκαν και πάρτι σε ταράτσες προς τιμήν της έλευσης του κομήτη.

Οι προφητείες του Shoko Asahara

Αν είσαι καταστροφολόγος, τότε το πιο άμεσο πράγμα από το να περιμένεις την αποκάλυψη, είναι να την δημιουργήσεις μόνος σου. Αυτό έκανε ο Shoko Asahara το 1995. Ο ίδιος ήταν ένας Ιάπωνας αυτοαποκαλούμενος προφήτης της αποκάλυψης που έγινε Ηγέτης μίας αιρεσης πριν συλληφθεί επειδή πουλούσε ψεύτικες Κινέζικες θεραπείες. Ο Ashahara άρχισε να έχει κοινό μετά την ίδρυση ενός στούντιο γιόγκα το 1984, υποστηρίζοντας πως μπορεί να αιωρηθεί και πως είχε φτάσει στην ολοκληρωτική πνευματική αφύπνιση. Έτσι δημιούργησε την θρησκεία Aum Shinrikyo που σημαίνει “η υπέρτατη αλήθεια”. Το κοινό έφτανε περίπου τις 10.000 στην Ιαπωνία και πάνω από 40.000 στην Ρωσία και η θρησκεία του μεγάλωνε αρκετά αφού υπήρξαν μέλη της αίρεσης που συμμετείχαν στις Ιαπωνικές εκλογές του 1990.

svg%3E

Καθώς μεγάλωνε η δημοτικότητά του, μαζί μεγάλωναν το αίσθημα της ανωτερότητας και το σύνδρομο του θεού. Ο Asahara ενθάρρυνε τους ακόλουθούς του να πίνουν αίμα για να σωθούν από το τέλος της ανθρωπότητας, και είχε προβλέψει πως αυτή θα έρθει μεταξύ του 1997 και του 2000 μέσα από μαζικές δηλητηριάσεις. Οπότε μερικά μέλη της αίρεσης θέλησαν να δημιουργήσουν τη δική τους αποκάλυψη. Στις 20 Μαρτίου του 1995 τα μέλη επιβιβάστηκαν σε πέντε τρένα και απελευθέρωσαν το αέριο σαρίν, οδηγώντας 12 ανθρώπους στον θάνατο και προκαλώντας ζημιές σε τουλάχιστον 5.500 άτομα. Ο Asahara συνελήφθη από τις Ιαπωνικές αρχές και καταδικάστηκε σε θάνατο τον Φεβρουάριο του 2004.

Η Αποκάλυψη της “Πύλης του Παραδείσου”

Ο Marshall Applewhite επιχείρησε να κάνει καριέρα στην εκπαίδευση, από την οποία όμως παραιτήθηκε μετά τον χαμό του πατέρα του, που τον οδήγησε σε βαριά κατάθλιψη. Μερικά χρόνια αργότερα ο Applewhite γνωρίστηκε με την Bonnie Nettles, μία νοσοκόμα που τον μύησε στον εσωτερισμό. Μαζί δημιούργησαν την θρησκευτική αίρεση με όνομα “Heaven’s Gate”, δηλαδή η πύλη του παραδείσου, αφού πίστευαν πως ήταν θεικοί αγγελιοφόροι με μοναδική αποστολή να παραδώσουν το μήνυμα της καταστροφής στους ανθρώπους.

svg%3E

Μετά από μία σύλληψή του ο Applewhite είχε την ευκαιρία να διδάξει το ευαγγέλιό του στην φυλακή. Ο λόγος της σύλληψής του ήταν η καθυστέρηση επιστροφής ενός νοικιασμένου αυτοκινήτου. Μετά από έξι μήνες στη φυλακή είχε ήδη ένα μικρό κοινό που τον ακολουθούσε. Όταν αποφυλακίστηκε οι δυό τους ταξίδεψαν στο Όρεγκον και την Καλιφόρνια όπου έπεισαν αρκετούς ανθρώπους να τους ακολουθησουν. Στην συνέχεια ο Applewhite άρχισε να κηρύττει για εξωγήινους που θα αναδυθούν με τα διαστημικά τους σκάφη και έτσι οι άνθρωποι θα βιώσουν μεταλλάξεις στο σώμα τους.

svg%3E

Οι θεωρίες του για την συντέλεια έγιναν πιο δημοφιλείς όταν κατά την δεκαετία του 90 το κοινό του έμαθε για το πέρασμα του κομήτη Χέιλ-Μποπ. Ο ηγέτης αμέσως άλλαξε το κήρυγμα λέγοντας πως ο κομήτης ήταν το δοχείο που περίμεναν να μεταφέρει τις ψυχές τους. Ο Applewhite και αρκετοί ακόλουθοί του προετοίμασαν την επιβίβασή τους στο διαστημόπλοιο, οργανώνοντας μαζική αυτοκτονία για το ταξίδι της μεταμόρφωσης. Στις 26 Μαρτίου του 1997 έφυγαν από αυτό τον κόσμο καταναλώνοντας ουσίες και αλκοόλ, αλλά και μέσω της ασφυξίας από πλαστικές σακούλες.

Οι αρχές ανακάλυψαν 39 ανθρώπους που ανήκαν στην αίρεση “Πύλη του παραδείσου”. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των συνεπειών που μπορεί να έχει ο θρησκευτικός εξτρεμισμός και η αποτυχημένη προφητεία για το τέλος του κόσμου.

Ο Ήλιος θα γίνει κόκκινος γίγαντας

Ίσως τέτοιες προβλέψεις για το τέλος της ανθρωπότητας να μην αναπτύσσονται πια λόγω των αποτυχημένων προφητειών όμως φαίνεται πως το θέμα της συντέλειας αφορά την ανθρωπότητα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Μία ακόμα προφητεία αναφέρει πως σε έξι δις χρόνια ο Ήλιος θα μετατραπεί σε ένα κόκκινο γίγαντα αφού μετατρέψει όλο το υδρογόνο που διαθέτει σε Ήλιο. Αυτή η μετατροπή θα κάνει τον ήλιο να ακτινοβολεί τρεις χιλιάδες φορές πιο έντονα και να επεκταθεί 20 φορές σε μέγεθος.

svg%3E

Αυτή η ακτινοβολία θα επηρεάσει αρκετούς πλανήτες και αν η Γη παραμείνει στην ίδια τροχιά δεν θα μπορέσει να την αντέξει. Όπως και να έχει η συντέλεια παρουσιάζεται συχνά ως ένα γιγάντιο αστρονομικό και βιβλικό γεγονός που μας γεμίζει τρόμο. Όπως και να έχει φαίνεται πως δεν θα μάθουμε ποτέ αν θα έρθει η συντέλεια, και ίσως να πρέπει να ζούμε τη ζωή μας με θετική σκέψη και όχι σκεπτόμενοι συνεχώς κάποια επερχόμενη καταστροφή.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
bacrooms
backrooms : Η πιο τρομακτική θεωρία του διαδικτύου