Παρά τις πάρα πολλές έρευνες που έχουν διεξαχθεί πάνω στα Ψυχικά Φαινόμενα, ο τομέας αυτός εξακολουθεί να παράγει αμφιλεγόμενα αποτελέσματα σχετικά με την πραγματική φύση των φαινομένων και της καταγραφής τους.
Τα Άρθρα που μπορεί να ανακαλύψει κάποιος σχετικά με τα Ψυχικά Φαινόμενα σε πηγές όπως η Wikipedia συχνά δημιουργούνται από αρθρογράφους που αντιμάχονται την υπερβατική θεώρηση για να παρουσιάσουν την οπτική τους. Για αυτό η online κοινότητα Society for Psychical Research δημιούργησε την Εγκυκλοπαίδεια Ψ, που στοχεύει στο να “παρέχει μία εκτενέστερη οπτική πάνω στην έρευνα που πραγματοποιείται ανά τον κόσμο σε σχέση με τα Ψυχικά Φαινόμενα”, με την αξιοπιστία που μπορούν να έχουν τα ευρήματα των πραγματικών ερευνητών του χώρου.
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι:
“Υπάρχει πλέον μία αχανής βάση ερευνητικής λογοτεχνίας που επιβεβαιώνει την ύπαρξη τέτοιων φαινομένων όπως τα Ψυχικά Φαινόμενα, ως μία σχεδόν ανώμαλη, ακατάληπτη πτυχή της ανθρώπινης εμπειρίας, της ανθρώπινης φύσης. Οι Ερευνητές Ψ πιστεύουν πως οι έρευνες αυτές έχουν παρουσιαστεί αρκετά και με διαφορετικές έννοιες, όμως ο τομέας των Ψυχικών Ερευνών παραμένει αντιφατικός, αφού τα Ψυχικά Φαινόμενα αντιμάχονται αρκετές επιστημονικές αρχές. Πιο συγκεκριμένα, οι αποδείξεις για τον συσχετισμό των Νοητικών εμπειριών με τις βιολογικές διεργασίες του Νου οδηγούν αρκετούς ερευνητές στην πεποίθηση πως ο Νους είναι η μοναδική πηγή Συνειδητότητας. Μερικοί Επιστήμονες είναι γνωστοί για την συμπάθειά τους στους Ερευνητές Ψ που χρησιμοποιούν εδραιωμένες στατιστικές μεθόδους για την εύρεση των αποτελεσμάτων: Η πιθανότητα της Ψυχικής εμπειρίας έχει αναλυθεί και θεωρηθεί μία σοβαρή πιθανότητα από ένα μεγάλο αριθμό κατόχων Βραβείου Νόμπελ αλλά και άλλων ιδιοφυών ανθρώπων. Όμως, μία μικρή μειοψηφία Σκεπτικιστών που συχνά δρουν μέσα από Οργανισμούς, βιβλία, άρθρα αλλά και το Διαδίκτυο για να επιτεθούν στην έρευνα πάνω στα Ψυχικά Φαινόμενα, την θεωρούν ψευδοεπιστήμη.
Τα τελευταία χρόνια αυτή η αντιπαράθεση έχει εξαπλωθεί στον Διαδικτυακό χώρο μέσα από την Wikipedia, οι αρθρογράφοι της οποίας αντιμάχονται την αντισυμβατική έρευνα και επεξεργάζονται άρθρα πάνω στην Έρευνα Ψ για να προωθήσουν την δική τους αντίληψη. Ως αποτέλεσμα τα άρθρα που γράφτηκαν από αξιόλογους ανθρώπους έχουν πια μετατραπεί σε άρθρα που μάχονται τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν, μέσα από ψεύτικα στοιχεία και ισχυρισμούς.
Η Εγκυκλοπαίδεια Ψ δημιουργείται από την κοινότητα Society for Psychical Research, και χρηματοδοτείται από ένα Κληρονόμο για να παρέχει μία αναλυτικότερη και ορθότερη οπτική πάνω στην έρευνα των Ψυχικών Φαινομένων ( Που αναφέρεται και συχνά ως Παραψυχολογία), μέσα από την οπτική των πραγματικών και αξιόπιστων Ερευνητών του χώρου. Το Project ξεκίνησε το 2014 και παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 παρέχοντας 110 καταγραφές ως τώρα από τρίτους και ειδικούς πάνω στον χώρο. Οι Αναγνώστες της Εγκυκλοπαίδειας καλούνται να έχουν στο νου πως πρόκειται για ένα Project που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα διαρκέσει πολλά χρόνια και σε αυτά θα έχουν την δυνατότητα να διαβάζουν όλες τις επερχόμενες καταγραφές, τις διαφοροποιήσεις στα πειράματα και τις βελτιώσεις.
Η Εγκυκλοπαίδια εξελίσσεται συνεχώς — Οποιοσδήποτε ειδικεύεται στα Ψυχικά φαινόμενα μπορεί να βοηθήσει