ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

backrooms : Η πιο τρομακτική θεωρία του διαδικτύου

“Αν δεν είσαι προσεκτικός και βρεθείς στις λάθος περιοχές και έξω από την πραγματικότητα, θα βρεθείς στα backrooms, εκεί όπου δεν υπάρχει τίποτα άλλο από την βρώμα των παλιών μουχλιασμένων χαλιών, την παράνοια του κίτρινου χρώματος, τον ατελείωτο ηλεκτρικό ήχο που κάνουν οι λάμπες, και εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα από διαδρόμους και άδεια δωμάτια για να παγιδευτείς. Και τότε θα παρακαλάς να σωθείς αν ακούσεις κάτι να περιπλανιέται κοντά, γιατί τότε σίγουρα η κόλαση σε έχει ακούσει”

Τι παίζει με τα backrooms;

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τα backrooms, ίσως την πιο τρομακτική θεωρία που κυκλοφορεί online τον τελευταίο καιρό και για την οποία μιλάνε όλοι! Στα βίντεο που κυκλοφορούν στο youtube αλλα και αλλού υπάρχουν διάφορες αντιδράσεις και φόβος για το φαινόμενο των backrooms, οπότε εμείς θα δούμε αυτά τα βίντεο και στην συνέχεια θα αναλύσουμε την θεωρία των Backrooms και πως ξεκίνησαν. 

H αρχή έγινε με την εισαγωγή του άρθρου. Αυτό το τρομακτικό περιγραφικό κείμενο γράφτηκε από ένα χρήστη όταν είδε την πρώτη αναφορά στα backrooms πίσω στις 12 Μαΐου του 2019. Εκείνη την ημέρα κάποιος ανώνυμος ξεκίνησε στο 4chan μία συζήτηση προσκαλώντας άλλους χρήστες να δημοσιεύσουν εικόνες που δεν μοιάζουν να ανήκουν σε αυτό τον κόσμο.

backrooms

Ο ίδιος χρήστης δημοσίευσε την εικόνα ενός κίτρινου δωματίου από μία παράξενη γωνία.. Αυτή ήταν η αρχή που πυροδότησε μία ατελείωτη μανία από κίτρινους διαδρόμους με άπειρα δωμάτια, που όμως δεν έχουν καμία διαφυγή και που μέσα τους κρύβονται αλλόκοτα φαινόμενα και απόκοσμα πλάσματα.

Όπως είπαμε η αρχή έγινε στις 12 Μαΐου 2019 στο 4chan. Την αρχική δημοσίευση με το κίτρινο δωμάτιο ακολούθησε μία ακόμα ενός άλλου χρήστη που συνδύασε την αρχική εικόνα με το κείμενο αναφέροντας πως είναι πιο τρομακτικό από οποιοδήποτε άλλο creepypasta και στις 18 Μαίου ο redditor yourdndguy δημοσίευσε τελικά μία ιστορία creepypasta εμπνευσμένη από την φωτογραφία.

svg%3E

Το φαινόμενο των Backrooms πήρε φωτιά όταν ο χρήστης του twitter GearboxGunman δημοσίευσε ένα animation που δείχνει το περπάτημα στους αχανείς και ατελείωτους κίτρινους διαδρόμους. Στην συνέχεια ακολούθησαν πολλές δημοσιεύεσεις στο Tiktok, η δημιουργία ενός video game και τέλος, η σειρά βίντεο σαν εκείνο που παρακολουθήσαμε.

Αυτά τα βίντεο που ονομάστηκαν Backrooms (Found Footage) παρουσιάζουν αναλογικά κλιπ τρόμου που υποτίθεται βρέθηκαν από κάποιον και το περιεχόμενό τους που βασίστηκε στην creepypasta ιστορία δείχνει ανθρώπους να βιώνουν παράξενα φαινόμενα και να εξαφανίζονται όταν εξερευνούν την περιοχή, αλλά και άλλους ανθρώπους που μελετούν τον κίτρινο λαβύρινθο. Το πρώτο βίντεο που είδαμε δημοσιεύθηκε στις αρχές του Ιανουαρίου του 2022 από το κανάλι Kane Pixels που ανέβασε ακόμη δύο βίντεο της σειράς εκείνο το μήνα.

svg%3E

Αυτά τα βίντεο θα τα βρείτε στην περιγραφή και φυσικά είναι μία μίξη από animation και cgi που εμπνεύστηκαν απλά από την ιστορία και έγιναν viral χωρίς να είναι πραγματικά. από τότε εχουν κυκλοφορήσει αρκετά βίντεο από άλλους δημιουργούς και με αναφορές σε πραγματικές τοποθεσίες όπως ο τάφος  KV31 που βρίσκεται στην κοιλάδα των Βασιλέων στην Αίγυπτο που έχει μέσα της πάνω από 50 τάφους φαραώ.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
vat2
σκοτεινά μυστικά του Βατικανού που…δεν θέλουν να ξέρεις!