WeirdoWeirdo
  • Εκπομπες
  • Άρθρα/Ειδήσεις
    Άρθρα/ΕιδήσειςΦόρτωση περισσότερων άρθρων
    σσα
    Τα σύμβολα των Μασόνων: Τι κρύβεται από πίσω;
    10/10/2025
    Ανταρκτική
    Μυστήρια κάτω από τον πάγο: Τα μυστικά που κρύβει η Ανταρκτική:
    ubaid
    Τα Αινιγματικά Αγαλματίδια των “Ερπετόμορφων” ubaid : Ένα από τα πιο παράξενα άλυτα μυστήρια της αρχαιότητας
    30/08/2025
    5HopDJVcKu9P4Qkwi74jCU
    «Εχθρικό» εξωγήινο διαστημόπλοιο μπορεί να επιτεθεί στον πλανήτη μας τον Νοέμβριο
    30/07/2025
    ooDKSxPaqMw HD
    Mike Marcum: O Άνθρωπος που έφτιαξε χρονομηχανή και τον “εξαφάνισαν”
    28/07/2025
  • Σχετικά με το Weirdo
    • Βιογραφικό – Αποστόλης Χειρδάρης
    • Νέα/Συνεντεύξεις
    • Επικοινωνία
    • Πολιτική Απορρήτου
Διαβάζεις: “Εφυγε” στις 19 Φεβρουαρίου ο Ουμπερτο Εκο
Κοινοποίηση
Ειδοποίηση Φόρτωση περισσότερων άρθρων
Font ResizerΑα
Font ResizerΑα
WeirdoWeirdo
Αναζήτηση
  • Εκπομπες
  • Άρθρα/Ειδήσεις
  • Σχετικά με το Weirdo
    • Βιογραφικό – Αποστόλης Χειρδάρης
    • Νέα/Συνεντεύξεις
    • Επικοινωνία
    • Πολιτική Απορρήτου
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε
Ακολουθήστε το Weirdo
@2022 | Weirdo.gr
Άρθρα του Ανεξήγητου/ Ειδήσεις

“Εφυγε” στις 19 Φεβρουαρίου ο Ουμπερτο Εκο

Weird News
από Weird News
553 Προβολές
Κοινοποίηση
4 λεπτά ανάγνωση
Ουμπερτο Εκο
Κοινοποίηση

Στις δέκα και μισή το βράδυ της Παρασκευής απεβίωσε ο διάσημος Ιταλός συγγραφέας Ουμπερτο Εκο.

Η ζωή του Ουμπερτο Εκο

Είχε γεννηθεί το 1932 και καταγράφηκε ακαδημαϊκά στην ιστορία ως ένας από τους σημαντικότερους σημειωτιστές και στην κοινή γνώμη ως σπουδαίος φιλόσοφος, κριτικός λογοτεχνίας, δοκιμιογράφος και μυθιστοριογράφος.

Άρχισε την ενασχόλησή του με τη δημοσιογραφία και, παράλληλα, δέχθηκε την θέση του διευθυντή Πολιτιστικού Προγράμματος στην Κρατική Ιταλική Τηλεόραση (RAI). Αυτό του έδωσε την ευκαιρία να δει την κοινωνία μέσα από τα μάτια των ΜΜΕ, που τότε μονοπωλούνταν και ελέγχονταν από την κυβέρνηση.

Ουμπερτο Εκο

Με τα ακαδημαϊκά γραπτά του ο Έκο εστιάζει στη σημειολογία και στις επιπτώσεις της στην κοινωνία. Μελέτησε σε βάθος τις κοινωνίες από τον Μεσαίωνα ως σήμερα και τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στις γλώσσες, στα σύμβολα και στην κοινωνική ανάπτυξη. Από τότε ως σήμερα έχει γράψει δεκάδες δοκίμια («Πώς γίνεται μια διπλωματική εργασία», «Μεταξύ ψεύδους και ειρωνείας», «Κήνσορες και θεράποντες» (πρωτότυπος τίτλος στα ιταλικά “apocalittici e integrati), «Ο υπεράνθρωπος των μαζών», «Θεωρία της σημειωτικής», «Η Αποκάλυψη του Ιωάννη», «Πέντε ηθικά κείμενα», «Δεύτερο ελάχιστο ημερολόγιο», «Η ποιητική του Τζέιμς Τζόις», «Τι πιστεύει αυτός που δεν πιστεύει» κ.ά.), ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με πολλές εφημερίδες.

Από το 1962 ως το τέλος του 1970 ο Έκο ανέπτυξε τη δική του θεωρία στη Σημειολογία. Το 1965 εξελέγη καθηγητής Οπτικών Επικοινωνιών στη Φλωρεντία και το 1966 μετακόμισε στο Μιλάνο, όπου και έγινε καθηγητής της Σημειολογίας στο εκεί πολυτεχνείο. Το ακαδημαϊκό του ενδιαφέρον άρχισε να στρέφεται σε πολιτιστικές μελέτες και αρχίζει να ερευνά τον ρόλο της γλώσσας και της λογοτεχνίας στην κοινωνία, καθώς και την επίδραση της κοινωνίας στη λογοτεχνία και στη γλώσσα. Το 1971 το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια του προσέφερε τη θέση του τακτικού καθηγητή της Σημειολογίας και το 1974 ο Έκο οργάνωσε τον Διεθνή Σύνδεσμο Σημειολογικών Μελετών.

Οι μεγάλες αλλαγές που έφερε η δεκαετία του 1970 στην ιταλική κοινωνία επηρέασαν και τα γραπτά του Ουμπερτο Εκο. Άρχισε, λοιπόν, να γράφει μυθιστορήματα (Το όνομα του Ρόδου – 1980, Το Εκκρεμές του Φουκώ – 1988, Το νησί της προηγούμενης μέρας – 1994, Μπαουντολίνο – 2001, Η μυστηριώδης φλόγα της βασίλισσας Λοάνα – 2006, Το κοιμητήριο της Πράγας – 2010, Το φύλλο μηδέν- 2015). Όταν έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα «Το όνομα του Ρόδου», οι εκδότες του υπολόγιζαν τις πωλήσεις γύρω στα 30.000 αντίτυπα. Και, φυσικά, δεν φαντάζονταν ποτέ τα 9.000.000 αντίτυπα που πώλησε τελικά το βιβλίο, σε διεθνές επίπεδο, το οποίο έκανε τον συγγραφέα γνωστό στον εξωακαδημαϊκό κόσμο.

Ο Έκο γνώριζε άπταιστα πέντε γλώσσες, μεταξύ των οποίων αρχαία ελληνικά και λατινικά, που χρησιμοποιούσε πολύ συχνά στα βιβλία του, επιστημονικά και λογοτεχνικά. Από την αρχή της καριέρας του έως τον θάνατό του κέρδισε πολλές τιμητικές διακρίσεις και έκανε δεκάδες εκδοτικές επιτυχίες. Περνούσε τον καιρό του με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους ανάμεσα στο σπίτι του στο Μιλάνο (ένα διαμέρισμα-λαβύρινθο με μια βιβλιοθήκη 30.000 βιβλίων και στο εξοχικό του στο Ρίμινι (ένα τεράστιο κτήμα του 17ου αιώνα, στο οποίο παλιά στεγαζόταν ένα σχολείο Ιησουιτών).

Ο Ουμπερτο Εκο έπασχε από καρκίνο.

Πηγή  Άρθρου

ΕΤΙΚΕΤΕΣOccult GreeceΠαράξενα Νέα
Κοινοποιήστε το Άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Κοινοποίηση
Χωρίς Σχόλια Χωρίς Σχόλια

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Πιο πρόσφατο βίντεο

https://youtu.be/TjmcXYEqzKI

Ακολουθήστε το Weirdo

6kLike
11.6kFollow
175kSubscribe
78.6kFollow

Δημοφιλή άρθρα

bacrooms
backrooms : Η πιο τρομακτική θεωρία του διαδικτύου
Όλα τα Βίντεο
HAARP
HAARP: Το μυστικό όπλο της νέας τάξης πραγμάτων που ελέγχει τον καιρό
Όλα τα Βίντεο
αστροπύλες
αστροπύλες των Ανουνάκι: Τι παράξενο συμβαίνει στον Πόλεμο Ισραήλ – Παλαιστίνης ;
Άρθρα του Ανεξήγητου/ Ειδήσεις
μυστικα αρχεια βατικανου
μυστικα αρχεια βατικανου : Τι υπάρχει πραγματικά στην “κρυφή Βιβλιοθήκη”;
Άρθρα του Ανεξήγητου/ Ειδήσεις

Μπορεί να σας αρέσουν και τα παρακάτω

ζωντανό δερμα για ρομποτ
Άρθρα του Ανεξήγητου/ Ειδήσεις

ζωντανό δερμα για ρομποτ έφτιαξαν Ιάπωνες Επιστήμονες

Weird News
Weird News
16/06/2022
νερο στο συμπαν
Άρθρα του Ανεξήγητου/ Ειδήσεις

νερο στο συμπαν: Επιστήμονες εντόπισαν νερό σε ένα πολύ μακρινό γαλαξία

Weird News
Weird News
08/11/2021
προφητειες παισιος
Άρθρα του Ανεξήγητου/ Ειδήσεις

Οι προφητείες από τον Άγιο Παΐσιο Από τα Φάρασα στον Ουρανό

Weird News
Weird News
25/04/2025
πύλες
Άρθρα του Ανεξήγητου/ Ειδήσεις

Το Βατικανό ετοιμάζεται να ανοίξει “πύλες”;

Αποστόλης Χειρδάρης
Αποστόλης Χειρδάρης
13/12/2024
UAP
Άρθρα του Ανεξήγητου/ ΕιδήσειςΌλα τα Βίντεο

UAP προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Manchester (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Weird News
Weird News
02/12/2024
ξωτικό
Άρθρα του Ανεξήγητου/ Ειδήσεις

Μεξικό: Ο πρόεδρος της χώρας ανέβασε φωτογραφία που λέει ότι δείχνει… μυθολογικό ξωτικό των Μάγια

Weird News
Weird News
28/02/2023
Προηγούμενο Επόμενο
WeirdoWeirdo
Ακολουθήστε το Weirdo
@Copyright 2006-2025 | Weirdo.gr
Go to mobile version
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?