Αν και σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, ο Tomas Lynn Bradford χρησιμοποίησε στο Πείραμά του για την Μεταθανατια Ζωη το γκάζι.
Στις 6 Φεβρουαρίου του 1921 σφράγισε τις πόρτες και τα παράθυρα του δωματίου του στο Detroit, έσπασε τη βαλβίδα της κουζίνα του και άνοιξε το στόμιο.
Μεταθανατια Ζωη:Το Πείραμα Bradford
Είναι εύκολο για κάποιον να ανακαλύψει τι συμβαίνει μετά τον Θάνατο. Αυτό που είναι δύσκολο είναι να καταγράψει τις πληροφορίες από την εμπειρία. Για αυτό τον λόγο ο Bradford είχε τοποθετήσε εβδομάδες πριν το πείραμα μία αγγελία στις εφημερίδες αναζητώντας ένα πνευματιστή που θα τον βοηθούσε στην αναζήτησή του. Η Ruth Dorado ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του και όπως καταγράφηκε από τους New York Times συναντήθηκαν και συμφώνησαν πως υπήρχε μονάχα ένας τρόπος για να λυθεί το μυστήριο: Δύο πνεύματα θα έπρεπε να συντονιστούν τέλεια και το ένα από αυτά θα έπρεπε να εγκαταλείψει τον μάταιο κόσμο.
To Project ήταν προβληματικό σε σχέση με το αν ο μηχανικός που θα άφηνε τον κόσμο θα μπορούσε να απαντήσει μέσω του Πνευματικού Τηλέγραφου ή όχι. Η Κυρία Doran μπορούσε – για χάρη του Πνευματισμού ή της Δημοσιότητας – να αναφέρει πως είχε επαφή μαζί του όταν εκείνος έχασε την ζωή του. Όμως δεν μπήκε στον κόπο να πει ψέμματα.
Δυστυχώς ο Thomas Lynn Bradford απεβίωσε στις 6 Φεβρουαρίου και έγινε ο διασημότερος άνθρωπος που αυτοκτόνησε σε μία προσπάθεια να αποδείξει πως υπάρχει Μεταθανατια Ζωη.
Πείραμα Bradford v2: Το Μεταθανάτιο Πακέτο του Oliver Lodge
Μία ασφαλέστερη μετατροπή του πειράματος του Bradford επιχειρήθηκε από τον Φυσικό Oliver Lodge, Εφημέριου του Πανεπιστημίου του Birmingham, o οποίος πρίν τον θάνατό του το 1940 είχε οργανώσει το δικό του Μεταθανάτιο Τεστ. Ο Lodge είχε αφήσει ένα κρυμμένο μήνυμα και το είχε κλείσει μέσα σε ένα πακέτο (το Μεταθανατιο Πακέτο) έτσι ώστε μετά τον θάνατό του θα αποκαλυπτόταν στα Διάμεσα ( Τέσσερα τον αριθμό) και έτσι θα μπορούσε να πιστοποιηθεί η επιτυχία του πειράματος.
Το πακέτο ήταν καλλυμένο μέσα σε εφτά φάκελους. Κάθε ένας από αυτούς περιείχε μία ένδειξη που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα διάμεσα για να ενισχύσουν την μνήμη του Νεκρού, σε περίπτωση που είχε ξεχάσει το μυστικό. Τελικά αυτές οι ενδείξεις που ήταν εξαιρετικά μπερδεμένες εκνεύρισαν τα διάμεσα που εγκατέλειψαν το project. Το Μεταθανατιο Πακετο ανοίχτηκε αποκαλύπτοντας τίποτε παραπέρα από ένα χαρτί μέσα στο οποίο είχε καταγραφεί ένα άγνωστο μουσικό κομμάτι.
Το Πείραμα Thouless
Ακόμα και αν τα Διάμεσα του Lodge κατόρθωναν να διαβάσουν τις ενδείξεις δεν θα μπορούσαν να αποδείξουν πως δεν διάβασαν την καταγραφή του πακέτου παράτυπα εξαπατώντας τον κόσμο για την περίπτωσή του.
Για αυτό τον λόγο έξι χρόνια αργότερα ο Robert H. Thuless προσπάθησε μία άλλη εκδοχή του πειράματος Bradford. O Robert Henry Thuless (Ιούλιος 15, 1894 – Σεπτέμβριος 25, 1984) ήταν ένας Βρετανός Ψυχολόγος, Παραψυχολόγος και ερασιτέχνης Κρυπτογράφος.
Κωδικοποίησε δύο προτάσεις σε ένα κώδικα που ήταν σίγουρο πως κανείς δεν θα μπορούσε να αποκρυπτογραφήσει,και κάλεσε πνευματιστές και διάμεσα ούτως ώστε να προσπαθήσουν να έρθουν σε επαφή μαζί του μετά τον θάνα τού του για να τους αποκαλύψει το κλειδί της αποκρυπτογράφησης του κώδικα.
Ο Thouless πέθανε το 1989 όπως η κωδικοποιημένη πρότασή του παραμένει ένα μυστήριο αν και περίπου 100 άνθρωποι έχουν βρεί κατά την γνώμη τους το κλειδί της αποκρυπτογράφησης. Κάποιος μάλιστα επέμενε κάποτε πως είχε επαφή με τον Thouless μέσα από 8 διαφορετικά διάμεσα και πως δυστυχώς ο Ψυχολόγος είχε ξεχάσει το κλειδί του κώδικά του.
Το Πείραμα των Ζωντανών Ανθρώπων.
Οι προσπάθειες των νεκρών ερευνητών που πίστευαν στην Μεταθανατια Ζωη δεν οδήγησαν σε κάποιο αποτέλεσμα, και έτσι ίσως θα ήταν πιο σωστή προσέγγιση η προσπάθεια εκείνων που δεν έχουν πεθάνει αλλά έχουν πάρει μία μικρή γεύση από τον θάνατο μέσα από την Επιθανάτια εμπειρία. Αν κάποιος μπορούσε να αποδείξει πως το φαινόμενο είναι μία πραγματικότητα και πως πρόκειται όντως για ένα ταξίδι επιστροφής από μία άλλη διάσταση και όχι κάποια ψευδαίσθηση ή οφθαλμαπάτη, τότε ίσως να υπήρχαν και κάποια αποτελέσματα.
Για αυτό τον λόγο στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, σε κάποιο Χειρουργείο υπάρχει ένα laptop με την οθόνη να κοιτάζει την οροφή,σε τέτοια γωνία ώστε το περιεχόμενο της οθόνης να είναι ορατό μονάχα στην κορυφή της οροφής, κάτι που θα ήταν πιθανό μονάχα αν οι ασθενείς κατά την χειρουργική επέμβαση «φύγουν» από το σώμα τους και παρακολουθήσουν τα πάντα από την οροφή του δωματιου.
Το Laptop είναι προγραμματισμένο να προβάλλει μόνο μία ( από δώδεκα εικόνες) κάθε φορά και κατά την διάρκεια μίας χειρουργικής επέμβασης. Η Εικόνα επιλέγεται τυχαία από τον υπολογιστή και ακόμη και οι ερευνητές δεν γνωρίζουν τι είναι αυτό που απεικονίζεται.
Όταν οι ασθενείς επανέρχονται από την αναισθησία ο Ψυχολόγος Bruce Grayson τους ρωτά αν θυμούνται κάτι από την παραμονή τους στο Χειρουργικό τραπέζι δίχως να υπάρχουν εκπλήξεις στις απαντήσεις τους ως αυτή την στιγμή..
Το πείραμα Duncan MacDougall
Ο Duncan MackDougall 1866 – 1920, ήταν φυσικός του Haverhill της Μασαχουσέτης. Κατέγραψε μία θεωρία απώλειας ύλης από το σώμα καθώς η ψυχή αποχωριζόταν το σώμα όταν επέρχεται ο θάνατος.
Για να υποστηρίξει την θεωρία του, το 1901 και ενώ ερευνούσε σε ένα σανατόριο Φυματίωσης ξεκίνησε να ζυγίζει τους ασθενείς με μία σκάλα μέτρησης που χρησιμοποιουταν για το μετάξι, την οποία είχε τροποποιήσει μερικώς. Ζύγισε έξι ανθρώπους την ώρα του θανάτου τους και καθώς έγραψε μία σειρά από άρθρα στο American Medicine ανακάλυψε πως η βελόνα της ζυγαριάς όντως κατέβαινε.
Παρ’ολα αυτά μόνο ένα από τα πειράματά του διεξήχθησαν χωρίς μπελάδες. Οι αρχές εισέβαλλαν δύο φορές στο δωμάτιο και προσπάθησαν να σταματήσουν την διαδικασία.
Έτσι, αν και έδωσε ενδείξεις για την ύπαρξη της Ψυχής μέσα από την απώλεια βάρους με τον θάνατο,η θεωρία του για τα 21 Γραμμάρια παραμένει ανεπιβεβαίωτη.