ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Ετοιμάζεται η Asgardia, το πρώτο Διαστημικό “Έθνος”

Εσύ θα γινόσουν πολίτης της Asgardia, του πρώτου Διαστημικού κράτους; Ποιά είναι η θεωρία συνωμοσίας που ακολουθεί την πρώτη προσπάθεια της ανθρωπότητας να κατοικήσει το Διάστημα;

Η πρόταση για την δημιουργία του πρώτου Κράτους στο Διάστημα αποκαλύφθηκε από μία ομάδα επιστημόνων και Νομικών που αναφέρουν πως μία τέτοια προοπτική θα διευρύνει την πρόσβαση στις Διαστημικές Τεχνολογίες και θα παρέχουν περαιτέρω προστασία στους ανθρώπους.

Η Ονομασία Asgardia προέρχεται από τους Μυθικούς κόσμους που κατοικούσαν οι Σκανδιναβικοί θεοί. Σύμφωνα με το Website του εγχειρήματος, το Διαστημικό Κράτος θα βρίσκεται συνεχώς σε τροχιά και η προσπάθεια θα ξεκινήσει από ένα Δορυφόρο που θα εκτοξευθεί τον επόμενο χρόνο. Οι επικεφαλείς του Project αναφέρουν πως ο κάθε πολίτης της Γης μπορεί να γίνει ένας πολίτης της Asgardia, αναμένοντας τον αριθμό των αιτήσεων να φτάσει τις 100.000 έτσι ώστε να αιτηθούν στα Ηνωμένα Έθνη την ίδρυση του Νέου «Εξωγήινου» Κράτους. Το εγχείρημα πραγματοποιείται από μία διεθνή ομάδα που εκπροσωπείτα από τον Timothy Wild ( που έχει την υποστήριιξη μεγάλων Επιστημόνων και επιχειρηματιών που επιθυμούν την ανωνυμία τους). Η προοπτική μίας Διαστημικής αποικίας όπως η Asgardia αποκαλύφθηκε σε ένα άρθρο του Business Insider, και στοχεύει στην πιθανότητα «στρατολόγησης» των πιο ιδιοφυών ανθρώπων στον κόσμο.

Έτσι αν αναλογιστούμε την λατρεία του κοινού για την Επιστημονική Φαντασία, μία τέτοια αποικία θα μπορούσε να επιφέρει εκατομμύρια αιτήσεων από ανθρώπους που θα θελήσουν να κατοικήσουν την Asgardia, το νέο Διαστημικό Έθνος. Για εκείνους όμως που ασχολούνται με την πιθανότητα εξωγήινης ζωής, τα Α.Τ.Ι.Α και την αποκαλούμενη Αστροναυτική Συνωμοσια, υπάρχει κάτι βαθύτερο κρυμμένο πίσω από την ιδέα του Διαστημικού κράτους Asgardia: Η ύπαρξη ενός αυτόνομου πολιτισμού που ήδη έχει εδραιωθεί στο Διάστημα και επεκτείνεται μέσα στο Ηλιακό Σύστημα και παραπέρα.

Η Συνωμοσία των «Πολιτισμών Διαφυγής»

Αρκετοί είναι οι Συνωμοσιολόγοι που υποστηρίζουν πως οι Σκιώδεις Κυβερνήσεις έχουν επεκτείνει συγκεκριμένα διαστημικά προγράμματα που λειτουργούν κάτω από την κυβερνητική μυστικότητα για δεκαετίες και πιστεύουν πως ένας τέτοιος πολιτισμός υπάρχει ταυτόχρονα με τις δικές μας κοινωνίες εδώ και πολλά χρόνια. Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτοί οι πολιτισμοί αφορούν μυστικές ομάδες σε ένα έθνος ή μία κοινότητα που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα τεχνολογικά επιτεύγματα της εποχής μας ξεφεύγοντας από τον υπόλοιπο πολιτισμό. Υπάρχουν όμως αποδείξεις που θα επιβεβαιώσουν μία τέτοια θεωρία;

Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της θεωρίας ναι, αφού θεωρούν πως η Αμερικανική Κυβέρνηση μαζί με αρκετές κρυφές ομάδες που οργανώθηκαν από πολυεθνικές Εταιρείες κατόρθωσαν να ξεφύγουν από τον τωρινό ανθρώπινο πολιτισμό, αναπτύσσοντας τεχνολογίες που δεν υπάρχουν ούτε στην φαντασία του μέσου ανθρώπου. Θεωρούν επίσης πως η αλήθεια βρίσκεται κρυμμένη σε κοινή θέα, και αποκαλύπτει τις παραφυάδες της μέσα από την Επιστημονική Φαντασία και το Φανταστικό.

Το Πρόγραμμα Brain Drain και η παλιότερη προσπάθεια «διαφυγής»

Στα τέλη των δεκαετιών 50 και 60, το Πρόγραμμα Brain Drain  ήταν υπεύθυνο για την διασπορά των μεγαλύτερων επιστημόνων της Μεταπολεμικής Ευρώπης στην Αμερική και την Ρωσία για την ανάπτυξη τεχνολογιών που θα εξυπηρετούσαν τον Ψυχρό πόλεμο. Για την αμερική η Επιχείρηση “Paperclip” εισήγαγε πρών υψηλόβαθμους Ναζί στις Στρατιωτικές- Εργαστηριακές έρευνες που ανέπτυξαν το Διαστημικό πρόγραμμα της NASA.

Σύμφωνα με τους Συνωμοσιολόγους όμως το πρόγραμμα λειτουργούσε ως βιτρίνα για ένα βαθύτερο και κρυφό Διαστημικό πρόγραμμα που ανέπτυσσε ένα «Πολιτισμό Διαφυγής». Το Brain Drain υποτιθέμενα «στρατολόγησε» εκατομμύρια ανθρώπους και έστειλε χιλιάδες άτομα στο Διάστημα έτσι ώστε να αποικήσουν την Σελήνη, τον Άρη κλπ. Φυσικά αυτή η θεωρία είναι τραβηγμένη και μάλλον κινείται στα όρια της φαντασίας των ανθρώπων που λατρεύουν τέτοιες θεωρίες Συνωμοσίας.

Βέβαια η προσπάθεια της αποικείας Asgardia να «στρατολογήσει» Επιστήμονες, Μηχανικούς και άλλα ταλέντα» θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα δεύτερο Brain Drain, που θα μετέφερε χιλιάδες ανθρώπων στο Διάστημα για πάντα, δημιουργώντας ένα πολιτισμό που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα «Πολιτισμό Διαφυγής». Οι περισσότεροι από εμάς λογικά σκεφτόμαστε πως αυτή η σύνδεση μεταξύ της νέας προσπάθειας δημιουργίας ενός «Εξωγήινου» Πολιτισμού σαν την  Asgardia, και των Μυστικών προγραμμάτων που αποίκησαν τους πλανήτες δεν είναι τίποτε άλλο παρά συνωμοσιολογικές υποθέσεις.

Όμως το γεγονός πως έχουμε φτάσει ως Ανθρωπότητα στο σημείο να διαθέτουμε την ικανότητα να κατοικήσουμε στο Διάστημα, φανερώνει τις άπειρες πιθανότητες «διαφυγής» της Ανθρωπότητας από τον Πλανήτη Γη, αργά η γρήγορα. Εξάλλου η τεχνολογία αναπτύσσεται τόσο ραγδαία, που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πια ποιό ακριβώς θα είναι το μέλλον του Πολιτισμού μας, ανεξάρτητα αν λατρεύει τις θεωρίες συνωμοσίας  ή όχι.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
μέτρα για ανεμβολίαστους
Δεν θα σου ανήκει τίποτα: Ο διχασμός μετά τα νέα μέτρα για ανεμβολίαστους