ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Τι συμβαίνει πραγματικά στο Cern ; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Τι συμβαίνει μέσα στο κέντρο πυρηνικών ερευνών Cern; Ποιές είναι οι θεωρίες που αναφέρουν πως κάποια παράξενα πειράματα που γίνονται εκεί θα μεγαλώσουν τον κίνδυνο για την ύπαρξη της ανθρωπότητας;

To Cern Ξαναλειτουργεί

Στις 5 Ιουλίου και μετά από τρία χρόνια διακοπής της λειτουργίας του προκειμένου να συντηρηθεί και να αναβαθμιστεί, ο μεγάλος επιταχυντής αδρονίων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών (CERN), ο μεγαλύτερος του κόσμου και ισχυρότερος πια από κάθε άλλη φορά, ξεκίνησε επίσημα τη νέα περίοδο συλλογής δεδομένων από συγκρούσεις υποατομικών σωματιδίων.

svg%3E

Ο Επιταχυντής  θα λειτουργήσει χωρίς διακοπή για περίπου τέσσερα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων οι φυσικοί προσβλέπουν σε νέες σημαντικές ανακαλύψεις, πιθανώς παρόμοιου βεληνεκούς με την ανακάλυψη του σωματιδίου Χιγκς πριν δέκα χρόνια.

Η είδηση της λειτουργίας του επιταχυντή έφερε στην επιφάνεια τις πολλές θεωρίες συνωμοσίας που ακολουθούν το Cern από την στιγμή που δημιουργήθηκε.

Όμως τι συμβαίνει πραγματικά εκεί; Με αφορμή το χθεσινό επεισόδιο  που έκανα  για τα παράξενα φαινόμενα που μοιάζουν με πύλες και τις συζητήσεις για τις θεωρίες αυτές είπα να αφιερώσουμε μία εκπομπή σε όλα όσα ακούγονται για τον επιταχυντή στο Cern με σκοπό να το συζητήσουμε και να βγάλετε και εσείς τα δικά σας συμπεράσματα.

Πάντα σε τέτοια άρθρα – βίντεο σημειώνω πως απλά παρουσιάζω όσες θεωρίες ακούγονται όσο ακραίες και αν φαίνονται, και δεν σημαίνει ότι τις υιοθετώ ή τις προωθω. Σκοπός αυτών των άρθρων – βίντεο είναι να ενημερωθείτε σχετικά με το τι ακούγεται και ο κάθε ένας από εσάς να πιστέψει ή να απορρίψει ότι θέλει.

Και να αναφέρουμε πως για το θέμα έχουν μιλήσει ήδη και άλλοι όπως ο Βασίλης Μπαντίδης, οπότε να δείτε και τα δικά του βίντεο για να έχετε μία σφαιρική άποψη.  Επίσης αν ξεχάσω κάποια θεωρία σχετικά με το Σερν που γνωρίζετε εσείς, μοιραστείτε τη με την παρέα στα σχόλια του βίντεο. Προχωράμε λοιπόν στο Cern και τα παράξενα σενάρια που μιλούν για αυτό.

Το Cern ανοίγει πύλες για άλλες διαστάσεις; 

Ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων του Cern ξεκίνησε τα πειράματα με υποατομικά σωματίδια το 2010, σπέρνοντας ήδη από τις αρχές τον πανικό αφού πολλοί φοβήθηκαν πως θα έρθει η αποκάλυψη. Οι κριτικές για την λειτουργία του Σερν ανέφεραν πως τα πειράματα αυτά θα δημιουργούσαν κάποια μικρής κλίμακας μαύρη τρύπα που θα ρουφούσε τα πάντα γύρω της και τελικά θα κατάπινε ολόκληρο τον κόσμο.

svg%3E

Αποδεδειγμένα αυτή η θεωρία πήγε περίπατο αφού δώδεκα χρόνια αργότερα, μπορεί να φαίνεται σαν να ζούμε στην κόλαση, αλλά ακόμα δεν μας έχει καταπιεί κάποια μαύρη τρύπα. Τουλάχιστον για την ώρα. Ο επιταχυντής λειτουργούσε για χρόνια αυξάνοντας λοιπόν αυτές τις θεωρίες, ώσπου έκλεισε για συντήρηση και αναβάθμιση το 2018. Μέχρι να κλείσει όμως είχαν προλάβει να πραγματοποιηθούν πολλές συνεργασίες επιστημόνων και πειράματα που οδήγησαν στην ανακάλυψη του σωματιδίου του θεού, που είναι γνωστό και ως μποζόνιο χιγκς, ή σωματίδιο χιγκς.

svg%3E

Τώρα μετά την επαναλειτουργία του οι σκοτεινές θεωρίες αναδύθηκαν για ακόμη μία φορά, αφού ο επιταχυντής μπαίνει σε νέα φάση πειραμάτων στα οποία θα γίνονται συγκρούσεις σωματιδίων σε επίπεδα ενέργειας που δεν έχουν δοκιμαστεί ποτέ ξανά. Αυτή τη φορά λοιπόν οι θεωρίες δεν μένουν μόνο στην δημιουργία κάποιας μαύρης τρύπας που θα ρουφήξει τον πλανήτη: υπάρχουν άνθρωποι που εκφράζουν τις ανησυχίες τους στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναφέρουν πως θα ανοίξουν πύλες για άλλες διαστάσεις και το πολυσύμπαν, ή ακόμα και οι πύλες για την κόλαση. Παρακάτω θα δούμε περισσότερα για τις θεωρίες αυτές, όμως πρώτα ας δούμε τι είναι στην ουσία ο επιταχυντής. 

Ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων του Cern 

Ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων του Cern κατασκευάστηκε μεταξύ του 1998 και του 2008 και αποτελεί τον μεγαλύτερο επιταχυντή σωματιδίων του κόσμου. Βρίσκεται σε ένα τούνελ με περιφέρεια 27,5 χιλιόμετρα περίπου και 175 μέτρα κάτω από την γη κοντά στην Γενεύη. Βασική του λειτουργία είναι να επιταχύνει ακτίνες σωματιδίων υψηλής ενέργειας με ταχύτητες που προσεγγίζουν εκείνη του φωτός. Τα σωματίδια στην συνέχεια συγκρούονται σε τέσσερα σημεία. Ο επίσημος σκοπός της λειτουργίας του είναι να βρεθούν περισσότερες απαντήσεις σχετικά με τον χρόνο και το σύμπαν.

Όπως αναφέραμε ήδη, κατά καιρούς οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν με φόβο το Cern και το βλέπουν ως κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια, θεωρώντας πως οι παρενέργειες από αυτή την τεχνολογία θα είναι απρόβλεπτες για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Τα δύο βασικά σημεία του φόβου είναι οι μαύρες τρύπες και μία παράξενη ύλη που θα αναλύσουμε στη συνέχεια. Ο φόβος για τις μαύρες τρύπες είναι προφανής, αφού ένας από τους στόχους του επιταχυντή είναι να προσομοιάσει μικροσκοπικές μαύρες τρύπες που μπορεί να περιέχουν στοιχεία για το Big Bang, την Μεγάλη Έκρηξη. Αυτά τα πειράματα δεν ακούστηκαν ως καλή ιδέα σε πολλούς που δεν γνωρίζουν τις λεπτομέρειες των πειραμάτων.

svg%3E

Η παράξενη ύλη που αναφέραμε πριν βασίζεται στην ιδέα πως τα πειράματα τεράστιας ενέργειας του επιταχυντή θα μπορούσαν να παράξουν στραγγαλισμό ένα υποθετικό σωματίδιο που αποτελείται από μια παράξενη ύλη που θα μπορούσε να “μολύνει” την ύλη από την οποία αποτελείται η  γη και όλα όσα γνωρίζουμε. Το σημαντικό όμως είναι πως αυτή η παράξενη ύλη είναι εντελώς υποθετική και δεν έχει παρατηρηθεί ακόμα στο σύμπαν μας.

Οι θεωρίες συνωμοσίας για το Cern

Οι θεωρίες δεν μένουν εκεί, αφού η είδηση για την επαναλειτουργία θύμισε πως έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλά σενάρια για τον επιταχυντή. Στο παρελθόν κυρίως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φόρουμ και άλλα σάιτ το Cern και ο επιταχυντής έχουν συνδεθεί με μυστικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, την ανακάλυψη της ατλαντίδας, το Big Pharma ή ακόμα και τον σατανισμό.

Αυτές οι θεωρίες εμπλουτίστηκαν τις τελευταίες ημέρες αφού επικρατεί η άποψη πως το Cern θα ανοίξει μία πολυδιαστατική πύλη χρησιμοποιώντας αντιύλη. Έτσι πολλοί είναι οι χρήστες που αναφέρονται στις πύλες αυτές και τις συσχετίζουν με ευθυγραμμίσεις αστερισμών και άλλα πράγματα.

Μία άλλη θεωρία που κυκλοφορεί είναι πως τα πειράματα αυτά θα ανοίξουν τις πύλες για την κόλαση και το στηρίζουν στο γεγονός πως το Cern θα πειραματιστεί με το σωματίδιο του Θεού και άρα θα απελευθερώσει δαίμονες και πνεύματα που μπορούν να δαιμονίσουν τους ανθρώπους.

svg%3E

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν επίσης πως τα πειράματα του Cern θα μετατοπίσουν τον πλανήτη σε μία παράλληλη πραγματικότητα, και αυτή είναι μία θεωρία που αναδύθηκε τον Απρίλιο του  2016. Τότε σύμφωνα με την θεωρία αναγκάστηκαν να απενεργοποιήσουν τον επιταχυντή για αρκετές μέρες, αφού ένα κουνάβι παγιδεύτηκε σε κάποιο μετατροπέα υψηλής τάσης και ψήθηκε. Πολλοί λοιπόν πίστεψαν πως αυτό το γεγονός προκάλεσε μία σειρά από αλυσιδωτές αντιδράσεις που καταδίκασαν τον ανθρώπινο πολιτισμό μεταφέροντάς τον σε παράλληλη πραγματικότητα όπου συμβαίνουν γεγονότα που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα συνέβαιναν.

Το Cern θέλει..ψυχραιμία

Όπως είπαμε και στην αρχή του άρθρου, ο άνθρωπος τείνει πολλές φορές να δαιμονοποιεί αυτό που δεν καταλαβαίνει. Από την άλλη οι καιροί είναι παράξενοι και συμβαίνουν πράγματα που κάνουν τον κόσμο να υποψιάζεται πως άλλα του ανακοινώνουν και άλλα σχεδιάζουν. Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το Cern και τον επιταχυντή είναι πολλές και εστιάζουν σε πύλες που ανοίγουν, όπως αυτή που έκανα θέμα χτες.

Όπως και να έχει, πάντα θέλει φίλτρο σε όσα πιστεύουμε ή δεν πιστεύουμε, και είναι στην κρίση του κάθε ένα από εμάς είτε να αντιμετωπίσει κάθε νέα ανακάλυψη με λογική, ακούγοντας όμως τους φυσιολογικούς προβληματισμούς, είτε να βουτήξει στον αχανή κόσμο των θεωριών, πιστεύοντας τα πάντα χωρις κανένα φίλτρο για όσα μπορεί όντως να κρύβουν πίσω από δημοφιλείς θεωρίες που χρησιμεύουν ως καμουφλάζ. Η απόφαση είναι όπως πάντα δική σας.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
βαμπίρ στην μυθοπλασία
Βαμπιρικές διαδρομές : Τα βαμπίρ στην μυθοπλασία