ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
Fantasmagoria

Fantasmagoria: Το Φεστιβάλ του Φανταστικού στην Θεσσαλονίκη

Ανακοινώθηκε η διεξαγωγή του 1ου Φεστιβάλ του Φανταστικού στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το Fantasmagoria!

Το Φεστιβάλ Φανταστικού Fantasmagoria αποτελεί έναν πυρήνα έκφρασης όπου όλοι μπορούν να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τη λειτουργία της Φαντασίας στην τέχνη και κατ’ επέκταση στην κοινωνία, με επίκεντρο τη Λογοτεχνία του Φανταστικού. Φυσικά το Mindhack.gr δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο διήμερο event, αφού θα συμμετέχει ως Χορηγός Επικοινωνίας του Φεστιβάλ.

Fantasmagoria

Λίγα Λόγια για το Φεστιβάλ Fantasmagoria

Μπαίνοντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Fantasmagoria που μπορείτε να δείτε εδώ διαβάζουμε τα παρακάτω:

Εδώ και χρόνια, αντίστοιχα φεστιβάλ του εξωτερικού προβάλλουν τους καλλιτέχνες τους και προάγουν τη δημιουργική έκφραση της φαντασίας, που πλέον, ειδικά στη λογοτεχνία, έχει διαμορφώσει το δικό της ξεχωριστό είδος. Η Λογοτεχνία του Φανταστικού αποτελεί -κυρίως από τα τέλη του 19ου αιώνα και έπειτα- ένα δυνατό ξεχωριστό είδος λογοτεχνίας με σπουδαίους εκφραστές και σταδιακά αυξανόμενη απήχηση στο παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό. Τα τελευταία χρόνια η λογοτεχνία του φανταστικού ανθεί και στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας πληθώρα νέων συγγραφέων που έχουν να επιδείξουν αξιόλογο έργο. Άλλες μορφές έκφρασης της συγκεκριμένης τάσης είναι τα RPG (Role Playing Games), το κόμικ, η ζωγραφική κ.ά.

Οι εκδηλώσεις και δράσεις του Φεστιβάλ Φανταστικού, προάγουν τη λογοτεχνία, τη φιλαναγνωσία και κάθε μορφή τέχνης που έχει πυρήνα της τη δημιουργική φαντασία του δημιουργού, ως μια προσπάθεια απόδρασης από τη δύσκολη καθημερινότητα ή ενίσχυσης του πνεύματος στην υλιστική εποχή που διανύουμε.Δίνουν βήμα και ευκαιρία σε όλους τους καλλιτέχνες, από τους χώρους της λογοτεχνίας, ποίησης, χορού, γλυπτικής, αφήγησης, ζωγραφικής κ.ά., να προάγουν τον πολιτισμό, ώστε η Θεσσαλονίκη μας να αναδείξει και αυτό το πρόσωπό της: τον σύγχρονο τρόπο έκφρασης της φαντασίας των νέων καλλιτεχνών. Οι εκδηλώσεις απευθύνονται τόσο σε μεγάλους όσο και σε παιδιά. Προσφέρουν την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει το έργο αξιόλογων καλλιτεχνών τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

Ειδικά στην εποχή μας, η καλλιτεχνική έκφραση της φαντασίας προσφέρει μια ουσιαστική και ευνοϊκή διέξοδο στα προβλήματα της καθημερινότητας και της οικονομικής κρίσης. Κάθε είδους πολιτιστικός θεσμός, ανανεώνει με μια νότα χαράς κι αισιοδοξίας την κοινωνία και τη ζωή, καθώς προάγει την κοινωνικοποίηση, την επικοινωνία και την καλλιέργεια του πνεύματος.

Διαγωνισμός Διηγήματος  Φανταστικής Λογοτεχνίας

Πέρα από τις πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα μαζί με το πλήρες πρόγραμμα από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στον Διαγωνισμό Διηγήματος  Φανταστικής Λογοτεχνίας που διοργανώνεται από τo Φεστιβάλ σε συνεργασία με τις Εκδόσεις iWrite.

Μετά από μία σειρά διαγωνισμών διηγήματος σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και τον άκρως επιτυχημένο διαγωνισμό «Ζόμπι στην Ελλάδα», η δημιουργική ομάδα του iWrite δέχθηκε την πρόταση της συντονιστικής ομάδας του «Fantasmagoria 2017 – 1ο Φεστιβάλ Φαντασίας στη Θεσσαλονίκη» και από κοινού προκηρύσσουν νέο διαγωνισμό διηγήματος!

Οι διοργανωτές προσκαλούν λοιπόν όλους τους συγγραφείς, ανεξαρτήτως ηλικίας, να μας στείλουν ένα διήγημα φανταστικής λογοτεχνίας (έκτασης 1.500 με 2.500 λέξεις) με κεντρική ιδέα το «αδιέξοδο»… μία λέξη αμείλικτα σκληρή που φανερώνει ότι η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει έχει ξεφύγει από τα χέρια μας, ότι η τελική της έκβαση θα είναι οδυνηρή· ή μήπως όχι;

Διάβασε περισσότερες πληροφορίες για τον Διαγωνισμό Διηγήματος Φανταστικής Λογοτεχνίας εδώ

Εν αναμονή των Επίσημων Ανακοινώσεων

Ώσπου να ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες του πολυαναμενόμενου event της συμπρωτεύουσαν, αλούμε, όλους τους λάτρεις του Φανταστικού σε οποιαδήποτε έκφρασή του, να συμμετάσχουν στην πρώτη αυτή μεγάλη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί 1 και 2 Απριλίου 2017, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης!

Βιβλία, κόμικς, καλλιτέχνες, συγγραφείς, παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, εργαστήρια και σεμινάρια, εκδηλώσεις για τα παιδιά, αλλά και μια ξεχωριστή ανθολογία φανταστικού διηγήματος (με την στήριξη του εκδοτικού οίκου iWrite.gr), στην οποία καλείστε όλοι να συμμετέχετε, ετοιμάζονται ήδη πυρετωδώς για το φανταστικό μας διήμερο.

Παρακολουθείτε τη Σελίδα του Φεστιβάλ Fantasmagoria στο Facebook για συνεχή ενημέρωση και σχετικές ανακοινώσεις. Το Fantasmagoria, έρχεται… πετώντας!

Συντονιστική ομάδα του φεστιβάλ: Γιώργος Δάμτσιος, Μάριος Δημητριάδης, Ευαγγελία Παπανίκου, Ευλαμπία Τσιρέλη

Που;
Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Πότε;
1-2 Απριλίου 2017

Τι θα δω; 
Βιβλιοπαρουσιάσεις
Σεμινάρια
Παιδικές εκδηλώσεις
Ομιλίες
Cosplay
Επιτραπέζια Φαντασίας
Βιβλία Φαντασίας
Διαδραστικά events
& πολλές εκπλήξεις!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
εξωγήινοι ιοί
Επιστήμονες: οι εξωγήινοι ιοί θα είναι ο επόμενος κίνδυνος για την ανθρωπότητα