ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
DeepNostalgia

DeepNostalgia: H Εφαρμογή με που «ζωντανεύει» τους χαμένους συγγενείς σου!

Βασισμένος σε μία μόνο φωτογραφία ο ιστότοπος MyHeritage δημιουργεί κινούμενες εικόνες των αγαπημένων σου προσώπων- ακόμα και αν δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.

DeepNostalgia

Με ένα νέο εργαλείο που χρησιμοποιεί τεχνολογία deepfake, ο ιστότοπος γενεαλογίας MyHeritage επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν κινούμενες εικόνες αγαπημένων προσώπων- ακόμα και εκείνων που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς είναι να αναρτήσει μια φωτογραφία τους.

DeepNostalgia: Πως θα ζωντανέψεις τους νεκρούς συγγενείς σου!

Τα αποτελέσματα της εφαρμογής που έχει τίτλο «DeepNostalgia» είναι, όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι δημιουργοί της, «κάπως τρομακτικά» αλλά και «μαγικά».

Σύμφωνα με τους ίδιους η εφαρμογή DeepNostalgia δεν περιλαμβάνει φωνή θέλοντας να «αποφύγει την κατάχρηση και την δημιουργία deepfake βίντεο ατόμων που βρίσκονται εν ζωή».

Καθώς πρόκειται για μια σχετικά νέα τεχνολογία η νομοθεσία στις περισσότερες χώρες δεν περιλαμβάνει πρόβλεψη για τα deepfake ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό που έχει προταθεί είναι να απαγορεύεται η δημιουργία deepfake βίντεο αν δεν υπάρχει συγκατάθεση του εμφανιζόμενου προσώπου.

«Η εφαρμογή DeepNostalgia έχει στόχο να χρησιμοποιηθεί από όσους νοσταλγούν και θέλουν να φέρουν με έναν τρόπο πίσω στη ζωή τους προγόνους τους» αναφέρει το MyHeritage.

Τα deepfakes είναι βίντεο που δημιουργούνται από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με βάση υπάρχουσες φωτογραφίες.

Η τεχνολογία πίσω από το «Deep Nostalgia» αναπτύχθηκε από την ισραηλινή εταιρεία D-ID. Χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη και εκπαίδευσε τους αλγορίθμους της με υπάρχοντα βίντεο στα οποία ζωντανοί άνθρωποι φαίνονταν να κουνούν τα πρόσωπά τους και να χειρονομούν.

Στον ιστότοπο MyHeritage μπορεί κανείς να δει deepfakes ιστορικών προσώπων, όπως η βασίλισσα Βικτώρια και ο Αβραάμ Λίνκολν.

Πολλοί έχουν ήδη χρησιμοποιήσει το «Deep Nostalgia» και μοιράζονται τα βίντεο των αγαπημένων τους προσώπων στο Twitter με ανάμεικτα συναισθήματα. Μερικοί περιγράφουν τα αποτελέσματα ως «καταπληκτικά» και «συγκινητικά» ενώ άλλοι εκφράζουν την ανησυχία τους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
squid game
squid game: τα απόκρυφα σύμβολα της δημοφιλέστερης σειράς του Netflix