ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Γιατί το Stranger Things είναι η καλύτερη σειρά της χρονιάς

Εντάξει, είμαστε σίγουροι πως έχεις ήδη παρακολουθήσει το Stranger Things του Netflix, όμως αν δεν  το έχεις κάνει, τρέξε να το δεις. Γιατί είναι η καλύτερη σειρά της χρονιάς, και απέχει πολύ από τους ανταγωνιστές της.

Το Netflix μας έχει παρουσιάσει ορισμένες καταπληκτικές σειρές, όμως πέφτουν στην παγίδα των “fillers” ή επαναπαύονται στις δάφνες της επιτυχίας τους. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με το Stranger Things, που μοιάζει τέλειο από κάθε άποψη, τουλάχιστον για την ώρα.Ας δούμε παρακάτω με τα λιγότερα δυνατά Spoiler τους λόγους για τους οποίους η σειρά αξίζει να την παρακολουθήσεις.

1. Stranger Things: H Σειρά έχει μόνο 8 Επεισόδια.

Το Stranger Things γνώριζε πόση διάρκεια ήθελε να έχει, και δεν παρέκκλινε καθόλου από αυτή. Η Πρώτη σεζόν είχε αρχή, μέση και τέλος, και η ιστορία ξετυλίγεται ξεκάθαρα με την κατάλληλη ροή και ίση κατανομή χρόνου στους χαρακτήρες που την απαρτίζουν. Αρκετά συχνά οι τηλεοπτικές σειρές πέφτουν στην παγίδα της ποσότητας ενάντια στην ποιότητα, και πλατειάζουν, όμως στο Stranger Things δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θυμίζοντας την πρώτη σεζόν του True Detective. Η οικονομία στην εξιστόρηση είναι τέλεια και στις δύο αυτές σειρές.

2. Επικρατεί η τρομερή αίσθηση του Μυστηρίου.

Το Stranger Things περιέχει μέσα του άπειρο μυστήριο. Ακόμα και όταν πέφτουν οι τίτλοι τέλους , οι απαντήσεις δεν θα είναι ξεκάθαρες μέσα στο μυαλό σου, αν και θα διαθέτεις αρκετές πληροφορίες για να καταλήξεις σε κάποιο ικανοποιητικό συμπέρασμα. Παραπέμπει με αρκετούς τρόπους στην δομή που ίσως το X-Files να χρειαζόταν για να γίνει ακόμη καλύτερο, ξετυλίγοντας μία ξεκάθαρη και περιεκτική ιστορία και εν τέλει να συνθέσει όλα τα κομμάτια της δίνοντας αρκετές απαντήσεις έτσι ώστε οι θεατές να αισθανθούν ικανοποιημένοι, διατηρώντας όμως μερικά ερωτηματικά έτσι ώστε να υπάρχει το σασπένς.

3. Το αίσθημα της Νοσταλγίας 

Το Stranger Things επαναφέρει αυτή την αίσθηση νοσταλγίας για τις σειρές, τις ταινίες αλλά και γενικότερα την εποχή του 80, υιοθετώντας στοιχεία από ταινίες όπως τα goonies, E.T, Heathers και αρκετές άλλες, διατηρώντας όμως τα δικά του στοιχεία μέσα από την δική του αυθεντική ιστορία και πλοκή. Ναι, η νοσταλγία για την εποχή εκείνη είναι έκδηλη, όμως η σειρά περνάει εξ’ολοκλήρου το δικό της αποτύπωμα.

4. Οι Ηθοποιοί που απαρτίζουν το Cast .

Το Cast του  Stranger Things είναι απλά εκπληκτικό — αφού ακόμα και η  Winona Ryder, παίζει ένα ρόλο που δεν έχει ξαναπαίξει ποτέ στην κινηματογραφική της καριέρα. Αυτό το στοιχείο συνδέεται με το στοιχείο της νοσταλγίας σε ένα βαθμό αφού το Cast σε αυτές τις ταινίες αλλά και το Stranger Things, και ειδικότερα τα παιδιά ήταν σχεδόν τέλεια.

5. Ο Συνδυασμός Χιούμορ και Τρόμου.

Αυτός ο συνδυασμός είναι το συνδετικό στοιχείο που ίσως ενώνει τα πάντα και συνθέτει την σειρά, αφού και τα δύο συνυπάρχουν εξαιρετικά στο Stranger Things. Τα γεγονότα που περιβάλλουν το μυστήριο της σειράς είναι τρομερά, άκρως τρομακτικά και συχνά θλιβερά, όμως θα υπάρξουν στιγμές που θα γελάσεις με την ψυχή σου με τους ήρωες. Υπάρχουν στιγμές που γίνεται τρομερό, όμως θα υπάρξουν και στιγμές θριάμβου και αρκετού γέλιου..

Θα  υπάρξει ανάλογη συνέχεια;

Ίσως και το Stranger Things, όπως το True Detective δεν καταφέρει με τον ίδιο τρόπο να μας δώσει μία εξίσου καταπληκτική δεύτερη σεζόν. Όμως η πρώτη χρονιά μας έδωσε αρκετά μυστήρια στο τέλος της, και άρα πρέπει να τα λύσει στην σεζόν που επανέρχεται όσο συντομότερα γίνεται. Ίσως το τέλος της να ήταν λίγο πιο αδύναμο από τα υπόλοιπα επεισόδια, αλλά αυτό ήταν σχεδόν αναμενόμενο, αφού όταν το ταξίδι είναι τόσο ενδιαφέρον, φτάνοντας στον προορισμό μπορείς να αισθανθείς το κενό που σου αφήνει αυτό το τέλος.

Συνολικά όμως η σειρά ήταν ότι καλύτερο παρακολουθήσαμε την χρονιά που μας πέρασε, αφού το Stranger Things διαθέτει κάτι το ιδιαίτερο που δεν διαθέτουν αρκετές πρωτοκλασάτες σειρές.

Αν δεν το έχεις δει, σου προτείνουμε να το κάνεις, αφού είναι τόσο καλό όσο λένε όλοι… Είναι μία ιστορία που ξετυλίγεται για όλους, και αξίζει όλοι να την παρακολουθήσουμε.. ελπίζοντας σε μία συναρπαστική δεύτερη σεζόν!

Πηγή Άρθρου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
αδερφές Fox
αδερφές Fox: τα κορίτσια που μιλούσαν με τα πνεύματα