ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

«Κόκκινο Δέρμα» : Το σκοτεινό Ισλανδικό Εγχειρίδιο Μαγείας

To Rauðskinna, που ήταν γνωστό και ως Βιβλίο Δύναμης,  είναι ένα Θρυλικό Εγχειρίδιο Μαγείας που ήταν από τα πιο τρομακτικά βιβλία Μαύρης Μαγείας που δημιουργήθηκαν ποτέ.

Λέγεται πως ήταν τόσο σκοτεινό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως γράφτηκε από ένα Χριστιανό Επίσκοπο. Το κύριο αντικείμενό των περιεχομένων του ήταν η χρήση της Μαγείας για τον έλεγχο του ίδιου του Σατανά.

Το Βιβλίο Δύναμης Rauðskinna ( που είναι η Ισλανδική λέξη για το «Κόκκινο Δέρμα) πήρε το όνομά του από το κόκκινο εξώφυλλο που περιείχε τον Τίτλο γραμμένο με Χρυσούς Ρούνους. Επρόκειτο για μία συλλογή με τους σκοτεινότερους κανόνες και μαγικά τελετουργικά, που όπως έγινε γνωστό δημιουργήθηνα από ένα άνθρωπο που, επίσημα τουλάχιστον λάτρευε τον Χριστιανισμό. Όμως φαίνεται πως ο Συγγραφέας του Βιβλιου της Δύναμης ήθελε να αποκτήσει πολλά περισσότερα από το να λατρεύει απλά την Θρησκεία που υπηρετούσε. Τι ήθελε να πετύχει; Γιατί επέλεξε το πεδίο της σκοτεινής μαγείας για να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του;

Ο Επίσκοπος και το Εγχειρίδιο Μαγείας “Κόκκινο Δέρμα”

Ο Gottskalk Nikulausson  γεννήθηκε το 1469 στην Ισλανδία, και μεταξύ του 1496 και του θανάτου του στις 8 Δεκεμβρίου του 1520 ήταν Επίσκοπος της μικρής κοινότητας του Holar στην Ισλανδία. Φαίνεται όμως πως οι πράξεις του τον οδήγησαν μακρυά από τις αξίες που είχε αποκτήσει από την οικογένεια του, αλλά και τον επίσημο Εκκλησιαστικό ρόλο του.

Οι ιστορικές αναφορές τον παρουσιάζουν ως  χειριστικό, φιλόδοξο αλλά και βάναυσο άνθρωπο που ενδιαφερόταν περισσότερο για την προσωπική κατάσταση της ζωής του, παρά τον ρόλο του ως Επίσκοπος. Επίσης είχε ξεκινήσει να ερευνά τις σκοτεινές γνώσεις της Αρχαίας μαύρης μαγείας, μία ασχολία που μετατράπηκε στην μεγαλύτερη εμμονή του. Σαν τους Συγγραφείς της Βίβλου των Σκιών, ο Gottskalk επικεντρώθηκε στην Μαγεία και αφιέρωσε πολλά χρόνια στην συγγραφή του κειμένου που ονομάστηκε Βιβλίο Δύναμης ή Rauðskinna. Ο κύριος στόχος του βιβλίου ήταν η δημιουργία τελετουργικών που θα ήταν τόσο ισχυρά έτσι ώστε ο υπερ-φιλόδοξος επίσκοπος να ελέγξει τον ίδιο τον διάβολο έτσι ώστε να κυριαρχήσει. Δυστυχώς όμως για τον ίδιο, η τέχνη που αποτύπωσε μέσα στο Εγχειρίδιο Μαγείας  θάφτηκε μαζί του όταν πέθανε τον χειμώνα του 1520.

Ο Υπήκοος του «Μαύρου Μονοπατιού»

Η ιστορία του Gottskalk συνδέεται με εκείνη του Loftur, ενός άνδρα που αναζητούσε την κατάκτηση των ίδιων δυνάμεων. Δύο Αιώνες μετά τον θάνατο του Επίσκοπου ο Loftur κατέφτασε στην Καθεδρική Σχολή του Holar όπου ο Gottskalk ήταν Επίσκοπος και μελέτησε την Μαγεία. Όταν διδάχτηθε το Graskinna (Γκρι Δέρμα) που επίσης περιείχε δαιμονικά τελετουργικά, γνώριζε αρκετά για τη μαγεία ώστε να επιβληθεί των ανθρώπων της μικρής πόλης. Όταν βαρέθηκε αυτή την διαδικασία, ξεκίνησε την αναζήτηση του «Κόκκινου Δέρματος», θέλοντας να αποκτήσει την Γνώση που είχε αποτυπώσει ο Επίσκοπος στο Εγχειρίδιο Μαγείας . Έτσι μία ημέρα ζήτησε από ένα φίλο του να ξεθάψουν όλους τους Επίσκοπους που ήταν ενταφιασμένοι στον Καθεδρικό. Όταν εκείνος αρνήθηκε ο Loftur τον σκότωσε επί τόπου. Σύμφωνα με τον μύθο, εν τέλει έπεσε θύμα της ίδιας Μαγείας που τόσο επιθυμούσε να διδαχθεί, αφού σύμφωνα με τον θρύλο αφού προσπάθησε να επικαλεστεί τον Σατανά έτσι ώστε να του αποκαλυφθεί το Βιβλίο Δύναμης που δεν μπόρεσε να καπηλευτεί από το Μνήμα του Επίσκοπου, πέθανε με φρικτό τρόπο..

Κανείς δεν γνωρίζει τι συνέβη στον Τάφο του Επίσκοπου και το Βιβλίο Δύναμης που θάφτηκε μαζί του.. Μερικοί λένε πως καταστράφηκε κρυφά, ενώ άλλοι θεωρούν πως παραμένει θαμμένο στα χώματα της Ισλανδίας…

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
web1
Υπάρχουν υποσυνείδητα μηνύματα σε ταινίες;