ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
Βιονικό μάτι

Εμφυτεύεται το πρώτο βιονικό μάτι;

Φαίνεται πως οι Γιατροί ετοιμάζονται να εμφυτεύσουν το 1ο βιονικό μάτι! Οι αναφορές μάλιστα υποστηρίζουν πως το ίδιο βιονικό εμφύτευμα θα μπορούσε ακόμα και να θεραπεύσει την παράλυση…

Μία ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο Monash στην Μελβούρνη της Αυστραλίας κατάφερε να δημιουργήσει μία βιονική συσκευή που (όπως υποστηρίζουν) θα μπορέσει να αποκαταστήσει την όραση σε τυφλούς, μέσα από ένα εμφύτευμα στον εγκέφαλο.

Μάλιστα ετοιμάζονται για τις πρώτες κλινικές δοκιμές στον κόσμο για το βιονικό μάτι και ζητούν έξτρα χρηματοδότηση ώστε να προχωρήσουν τις εμφυτεύσεις σε παγκόσμια κλίμακα.

Το Βιονικό σύστημα όρασης “Gennaris” είναι στην ουσία ένα σύστημα που χρησιμοποιούν τα smartphones αλλά ενισχυμένο με μικροηλεκτρόδια τα οποία θα εμφυτεύονται στον εγκέφαλο. Το πρόγραμμα “τρέχει” εδώ και περίπου μία δεκαετία και παρακάπτει τους κατεστραμμένους οπτικούς νευρώνες ώστε να επιτρέψει στο σήμα να μεταδοθεί από τον αμφιβληστροειδή στο κέντρο όρασης του εγκεφάλου!

Το σύστημα αποτελείται από μία συσκευή που περιλαμβάνει κάμερα και ασύρματο αναμεταδότη. Μία μονάδα επεξεργασίας αναλαμβάνει την μεταφορά των δεδομένων, ενώ τα μικροηλεκτρόδια που θα βρίσκονται στον εγκέφαλο θα παρέχουν το σήμα.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
μαζική υστερία
μαζική υστερία: Σκοτεινές και παράξενες περιπτώσεις υστερίας στην ιστορία