ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
εξωγήινοι ιοί

Επιστήμονες: οι εξωγήινοι ιοί θα είναι ο επόμενος κίνδυνος για την ανθρωπότητα

Αν χρειαζόταν ποτέ να αντιμετωπίσουμε ένα εξωγήινο κόσμο γεμάτο από ζωή, τότε θα βλέπαμε πολλά περισσότερα από εξωγήινους. Ένα περιβάλλον που θα μπορούσε να αναπτύξει ζωή θα ήταν γεμάτο αναρίθμητα εξωγήινα μικρόβια. Έτσι ο Αστροβιολόγος και Κοσμολόγος Paul Davies προειδοποιεί πως ίσως οι εξωγήινοι ιοί αποτελέσουν ένα μελλοντικό κίνδυνο για την ανθρωπότητα.

εξωγήινοι ιοί θα πλήξουν την ανθρωπότητα;

O Davies ανέφερε στον Guardian “πως οι εξωγήινοι ιοί υπάρχουν αν υπάρχουν μικρόβια σε κάποιο άλλο πλανήτη με περιβάλλον ικανό για ανάπτυξη ζωής. Έτσι αν καταφέρουμε να εγκλωβίσουμε ένα τέτοιο ιό θα καταφέρουμε να ανταλλάξουμε γενετική πληροφορία”.

Ο Davies ισχυρίζεται πως αυτοί οι εξωγήινοι ιοί – που οι περισσότεροι Βιολόγοι θεωρούν πως βρίσκονται σε κατάσταση νέκρωσης – είναι ένα χρήσιμο κομμάτι του οικοσυστήματος, λόγω της δυνατότητάς τους να μεταφέρουν γενετικό υλοκό από ένα οργανισμό στον άλλο, προωθώντας την εξέλιξη.

εξωγήινοι ιοί

Οι εξωγήινοι ιοί ίσως αποτελέσουν μία τέλεια ιδέα για ταινίες τρόμου, όμως ο επιστήμονας επισήμανε πως ένας πραγματικά επικίνδυνος εξωγήινος ιός θα ήταν καταστροφικός για τους κατοίκους του πλανήτη του, παρά για τους ανθρώπους που ίσως τον επισκεφθούν. Αυτό κυρίως γιατί δεν θα είχε εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μολύνει τους ανθρώπους.

Βέβαια όλα τα παραπάνω παραμένουν υποθετικά, αφού μέχρι και σήμερα δεν έχει ανακαλυφθεί πλανήτης με ένα τόσο πολύπλοκο οικοσύστημα όπως αυτό της γης, ενώ δεν υπάρχουν καν ενδείξεις για ύπαρξη ζωής στο διάστημα. O Davies όμως προειδοποιεί πως εξωγήινοι ίσως βρίσκονται εκει έξω, και ίσως οι εξωγήινοι ιοί μεταφέρονται μαζί τους αποτελώντας ένα μελλοντικό κίνδυνο!

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
astynomia
Η αστυνομία της Αυστραλίας θα μπορεί να κατασχέτει λογαριασμούς σε Social media!