ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
Νίκολα Τεσλα

Ελεύθερα τα έγγραφα που έκλεψε το FBI με τις χαμένες εφευρεύσεις του Νίκολα Τέσλα

Πάνω από 300 μυστικά έγγραφα που είχαν κατασχεθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ μετά τον θάνατο του Νίκολα Τέσλα είναι τώρα ελεύθερα για να τα κατεβάσει όποιος θέλει.

Δες τα μυστικά έγγραφα του Νίκολα Τέσλα που κατέσχεσε το FBI μετά τον Θάνατό του

Τα έγγραφα που είχαν κατασχεθεί από το FBI μετά τον θάνατο του Νίκολα Τέσλα ήταν για πολλά χρόνια επτασφράγιστο μυστικό της Αμερικανικής κυβέρνησης. Ο Τέσλα ήταν εκείνος που εφηύρε το εναλλασόμενο ρεύμα που χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα και πραγματοποίησε εκατοντάδες άλλες εφευρέσεις που αποκρύφτηκαν από τον κόσμο και παραμένει μέχρι και σήμερα ένας από τους πιο υποτιμημένους επιστήμονες στον πλανήτη.

Νίκολα  Τέσλα

Όπως έχουμε δει και σε προηγούμενα άρθρα ο Τέσλα είχε κάνει κάποιες εντυπωσιακές εφευρέσεις και μάλιστα λέγεται πως το 90% από αυτές χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα ή έχουν αναπτυχθεί αρκετές ιδέες του σε προιόντα.

Νέες αποκαλύψεις για τις εφευρέσεις του Νίκολα Τέσλα

Αυτό το αρχείο με τα έγγραφα έγιναν διαθέσιμα στο ευρύ κοινό πρόσφατα κυρίως λόγω του νόμου περί ελευθερίας και αποκαλύπτει το κυβερνητικό ενδιαφέρον στις εφευρέσεις του Νίκολα Τέσλα και κυριότερα στην γνωστή ακτίνα του θανάτου, το υπερόπλο που λέγεται πως είχε εφεύρει. Τα έγγραφα αυτά αποκαλύπτουν επίσης πως ο Νίκολα Τέσλα δεν πέθανε στις 7 Ιανουαρίου του 1943 όπως πιστεύαμε μέχρι και σήμερα, αλλά μία ημέρα μετά, δηλαδή στις 8 Ιανουαρίου.

Τα έγγραφα αυτά που είναι διαθέσιμα για κατέβασμα ή για προβολή απευθείας από την ιστοσελίδα του FBI αποκαλύπτουν μία πληθώρα από άγνωστες πληροφορίες που παρέμεναν μυστικές για πάνω από 75 χρόνια αφού τις είχε κατασχέσει η υπηρεσία γεμίζοντας περίπου δύο φορτηγά από χαρτιά και κείμενα που ανήκαν στον Νίκολα Τέσλα”

Το FBI τότε είχε αναφέρει πως “εκείνο το απόγευμα του Σαββάτου στις εννιά Ιανουαρίου οι Gorsuch και Fitzgerald της υπηρεσίας Alien Property Control επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο και κατέσχεσαν την περιουσία του Νίκολα Τέσλα, παίρνοντας υλικό που θα γέμιζε δύο φορτηγά με άρθρα και κείμενα τα οποία μεταφέρθηκαν στις Αποθήκες του Μανχάταν και της Νέας Υόρκης , όπου βρίσκονται ακόμα και σήμερα.

svg%3E

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τις μυστικές εφευρέσεις του Νίκολα Τέσλα με κυριότερη την Ακτίνα θανάτου, μία συσκευή που η συνωμοσία αναφέρει πως υπήρχε για δεκαετίες όμως ήταν ένα κοινό μυστικό.

Έτσι μετά τον θάνατό του η Αμερικανική κυβέρνηση έτρεξε να κατασχέσει τα αρχεία προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια των εχθρών της που ίσως αναδημιουργούσαν τις εφευρέσεις αυτές και έτσι θα είχαν το πάνω χέρι σε περίπτωση πολέμου.

Η ακτίνα Θανάτου του Νίκολα Τέσλα

Ανάμεσα στην πληθώρα των αρχείων, των πρόχειρων σχεδιαγραμμάτων και των εφευρέσεων μπορόυμε να διαβάσουμε και ένα γράμμα προς τον J. Edgar Hoover, τον πρώτο Διευθυντή του FBI. Το γράμμα αυτό αναδεικνύει την σημασία ενός άρθρου στο οποίο ο Νίκολα Τέσλα μιλάει για την ακτίνα θανάτου και την μεγάλη σημασία του για τις μελλοντικές διαμάχες. Αναφέρει ακόμα πως όποια χώρα διέθετε ένα τέτοιο όπλο θα είχε μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των εχθρών της.

Λόγω της περιγραφής που δίνεται για την ακτίνα θανάτου προτάθηκε ο Νίκολα Τέσλα να έχει προστασία για επιθέσεις από κατασκόπους που θα έδειχναν ζωηρό ενδιαφέρον για να αποκτήσουν “το μυστικό μίας τέτοιας καταστροφικής εφεύρεσης”.

Ποτέ άλλοτε δεν έχει υπάρξει η παραδοχή πως η ακτίνα θανάτου του Νίκολα Τέσλα υπάρχει ούτε και πως υπάρχουν ενδείξεις πως η Αμερικανική κυβέρνηση επεδίωξε να αποκτήσει αυτή την συσκευή. Τα έγγραφα που δημοσίευσε το FBI αναφέρουν επίσης τον τρόπο με τον οποίο ο Νίκολα Τέσλα ανέπτυξε μία τορπίλη που κανένα άλλο έθνος στην γη δεν κατείχε εκείνη την εποχή.

Τα κείμενα είναι διαθέσιμα για το κοινό και μπορείτε να τα κατεβάσετε πατώντας στους τρεις συνδέσμους παρακάτω. Βέβαια κανείς δεν γνωρίζει τι είδους λογοκρισία έχει υπάρξει, και πόσες εφευρέσεις ή μυστικά του Νίκολα Τέσλα παραμένουν αθέατα από το ευρύ κοινό. Όπως και να έχει όμως, αξίζει να υπάρχουν στην συλλογή σας και να τους ρίξετε μία προσεκτική ματιά.

Πρώτο μέρος | Δεύτερο μέρος | Τρίτο μέρος

Πηγή άρθρου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
άγιο δισκοπότηρο
άγιο δισκοπότηρο: Που βρίσκεται το πιο ιερό κειμήλιο;