"Ο Τελευταίος Θεός" : Το βιβλίο που αποκαλύπτει όσα θα συμβούν στην ανθρωπότητα στα χρόνια που έρχονται! ΒΡΕΣ ΤΟ με ένα Click/Tap ΕΔΩ

Θεός, πίστη & ιερό: Η Θέση της Θρησκευτικότητας στη Σύγχρονη Ζωή

Μπορεί το ερώτημα για την ύπαρξη ή όχι του Θεού να είναι παλιό και πολυσυζητημένο, παραμένει ζωντανό όμως στη συνείδηση κάθε αναζητητή, έστω και αν η διατύπωση είναι λανθασμένη – διότι ο Θεός δεν υπάρχει, ο Θεός είναι! Ως έτσι, το ερώτημα αλλάζει και γίνεται ζήτημα οντολογικό δηλαδή υπαρξιακό. Πλέον, δεν έχει σημασία αν υπάρχει Θεός αλλά με ποιο τρόπο υπάρχει στη ζωή μας όπως επίσης, με ποιο τρόπο μετέχουμε εμείς στη χάρη Του. 

Στη νέα αυτή ομιλία, ο ψυχολόγος και συγγραφέας Γιώργος Ιωαννίδης εξετάζει την εξέλιξη της έννοιας του Θεού, αναλύει την διττή σημασία της πίστης, εξηγεί την ψυχοσωματική λειτουργία των θρησκευτικών τελετουργιών και αναδεικνύει τον μεταμορφωτικό ρόλο του ιερού σε αντιδιαστολή με την περατότητα της καθημερινής μας ύπαρξης. Διότι δεν υφίσταται Θεός αν η θρησκευτικότητα δεν αποτελεί πράξη, ενεργή δράση μετοχής όχι σε τύπους ηθικών αξιών αλλά στην ίδια την υπέρβαση της μερικότητας της συνείδησης στις αιώνιες αλήθειες τις οποίες πρεσβεύει ότι και αν είναι αυτό που στη θρησκευτική γλώσσα αποκαλούμε «Θεός».

Μην χάσετε τη νέα ομιλία του Γιώργου Ιωαννίδη με τίτλο : ΘΕΟΣ, ΠΙΣΤΗ & ΙΕΡΟ
Η Θέση της Θρησκευτικότητας στη Σύγχρονη Ζωή σήμερα 29/5 στις 19:00
Είσοδος Ελεύθερη | Σελίδα εκδήλωσης στο Facebook

Περισσότερα άρθρα
Όταν η αλήθεια…ΠΟΝΑΕΙ! [Video]