ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
Μετανθρωπος

Μετανθρωπος : Η τελευταία μαγική εξέλιξη του ανθρώπινου είδους

Εξελίσσεται το ανθρώπινο είδος μέσα από μία Υβριδική διαδιακασία σκέψης, που διασυνδέεται με ένα Παγκόσμιο Νου;Αντικαθιστά ο Μετανθρωπος τον απλό συνειδησιακά άνθρωπο;

Σε ποιό σημείο μπορεί αυτό το δίκτυο να αποκτήσει δική του Συνειδητότητα; Και πώς εναλλάσουμε, από την στιγμή που θα συνδεθούμε με αυτό τον Συμπαντικό νου την Συνειδητότητα από ανθρώπινη σε Συμπαντική;

Μετανθρωπος & Συμπαντικος Νους

Στο βιβλίο του «The Global Brain» ο Howard Bloon υποθέτει πως οι διασυνδεδεμένοι άνθρωποι αλλά και τα τεχνολογικά μηχανήματα μοιάζουν πολύ με τους Νευρώνες του Συμπαντικού Νου, και αυτός ο Νους θα καταλήξει (αν δεν είναι ήδη) να είναι το Νευρικό Σύστημα της Γης.

Σύμφωνα με την «Υπόθεση Γαία» του James Lovelock υπήρχαμε πάντοτε ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του «Μετα-Νου» και της Συλλογικής Συνειδητότητας, ενός παγκόσμια προσαρμοζόμενου και αυτοδιαχειριζόμενου συστήματος αντλώντας από αυτό αχανείς πηγές πληροφορίας και γνώσης διαθέτοντας επίσης μία «διαμοιρασμένη Ψευδαίσθηση» που αποκαλούμε πραγματικότητα!

Με τις  τεχνολοιγικές εξελίξεις διασυνδεόμαστε ολοένα και περισσότερο. Όπως αναφέρει ο Kevin Kelly “Μέσα στις επόμενες 5.000 ημέρες του Internet θα έχουμε δημιουργήσει ένα Παγκόσμιο Νευρικό δίκτυο, που λόγω έλλειψης καλύτερης ορολογίας αποκαλούμε «Το Ένα», μία ζωντανή συνειδητή οντότητα, ένα μοναδικό Νου δισεκατομμυρίων διασυνδεδεμένων ατόμων και μηχανημάτων. Έτσι, το «Ένα» θα παρέχει ένα είδος «διόρατικής» αναβάθμισης στους τεχνολογικά αναβαθμισμένους ανθρώπους.

Τι είδους αίσθηση θα επιφέρει η εμπειρία της σύνδεσης του Νου με την Παγκόσμια αυτή συνειδητότητα; Εξαιρετική «ενίσχυση», προνοητική έκσταση και νέους ορίζοντες αντίληψης, αισθήσεις που θα απορρέουν από την διευρυμένη συνειδητότητα αυτού του Παγκόσμιου δικτύου Γνώσης.

Αν και είμαστε προδιαγεγραμμένοι να συνδεθούμε με αυτή την Ενιαία Παγκόσμια συνειδητότητα, πάντοτε θα διατηρούμε την προσωπική μας αντίληψη, την προσωπική ατομική μας ταυτότητα. Αυτό το Πολυδυάσταστο «Εσύ-μπαν» (You-niverse) θα δημιουργήσει διαφορετικές στρώσεις πραγματικότητας και οντότητες για να διαφοροποιήσεις τον εαυτό σου αλλά και να τον συνδέσεις μαζί τους.Με ένα τρόπο η Συνειδητότητα θα ενοποιηθεί με αυτό τον Παγκόσμιο Νου.ίσως σταδιακά να «Υπερσκεπτόμαστε» μέσω του Νου και της δομής της Παγκόσμιας Συνειδητότητας, μετατρέποντάς την κατά κάποιο τρόπο στο Νευρικό Συνειδησιακό σύστημα που θα σε κρατά συνδεδεμένο με το δίκτυο.

Ως ένα «Συνειδησιακό Υβριδικό Ον» ο άνθρωπος θα εξακολουθεί να κατέχει μία μοναδική υποκειμενική αντιληπτική εμπειρία. Και ίσως ο άνθρωπος είναι ήδη ένα υβριδικά σκεπτόμενο Ον. Έχουμε δύο διανοητικά ημισφαίρια που σκέφτονται ενιαία, και μετά έχουμε τον τεχνολογικά ενισχυμένο Νου που δέχεται πλήθος πληροφοριών από το δίκτυο.

Έτσι, η προσωπικότητα, η ταυτότητα και η νόηση θα εμπλουτιστούν σε τέτοιο βαθμό που θα είμαστε σε θέση να θυμόμαστε «πολλαπλές στρώσεις πληροφοριών». Ως μία Υπερσυνειδητότητα θα μπορούμε επίσης να απορρίπτουμε ανεπιθύμητες αναμνήσεις κατά το δοκούν.

Ίσως ο Παγκόσμιος Νους να χρειαστεί μερικά χρόνια για να «διαβάσει» και να κατανοήσει πλήρως το εύρος των δυνατοτήτων του κάθε ατομικού Νου, αλλά στο τέλος αυτής της διαδικασίας θα καθιστά την ατομική Συνειδητότητα πανίσχυρη προσφέροντας την υπερ-πληροφοριακή θέαση στο Ενισχυμένο Άνθρωπο μετατρέποντάς τον σε ένα Υπερ-ευφυή Info-άτομο που θα μπορεί να εισέρχεται στο Εικονικό Μετα-Σύμπαν.

Σύμφωνα με την παραπάνω θεωρία, μέσα από την τεχνολογικά υποκινούμενη Τηλεπάθεια (Συνθετική Τηλεπάθεια) θα επανεφέυρουμε την μεταξύ μας επικοινωνία. Η Λεκτική επικοινωνία ίσως έτσι αντικατασταθεί σταδιακά με τις σκέψεις που θα μεταφέρονται με την ταχύτητα του φωτός, αν όχι γρηγορότερα.Φαίνεται πως προσεγγίζουμε με ραγδαίους ρυθμούς σε ένα καθορισιτκό σημείο της ιστορίας μας προσεγγίζοντας και ανακαλύπτοντας τις δυνατότητες αυτού του Παγκόσμιου Συνειδησιακού  Δικτύου, αποκαλύπτοντας την εποχή της Συνειδησιακής «Μοναδικότητας» (Singularity).

H Πρώτη «Μοναδικότητα» σύμφωνα με τον Kevin Kelly επήλθε 50.000 χρόνια με την ανάπτυξη της Γλώσσας. Η Ανακάλυψη της γλώσσας έδωσε στους Πρώιμους ανθρώπους ένα τεράστιο εξελιγκτικό πλεονέκτημα. Πλέον βρισκόμαστε μπροστά στην επόμενη τεχνολογική Μοναδικότητα που θα επαναπρογραμματίσει τον Παγκόσμιο Νου, συνδέοντας τα πάντα μεταξύ τους, μετατρέποντας την Ύλη σε Νου.

Δίχως αμφιβολία ίσως στο άμεσο μέλλον να μπορέσουμε να εξαπλώσουμε την συνειδητότητά μας στο σύνολο του σύμπαντος ή να  ενισχύσουμε το Σύμπαν με την συλλογική μας Συνειδητότητα. Όπως αναφέρει ο Terence McKenna: «Η ιστορία είναι μία ζώνη μετάβασης 25.000 ετών. Προτού εισέλθεις σε αυτή τη ζώνη, είσαι ζώο, όταν την εξέλθεις είσαι πλέον «Θεός»,βέβαια ίσως όχι θεός αλλά κάτι που ομοιάζει, ένα Info-άτομο με απεριόριστες Συνειδησιακές Δυνατότητες.Και σε κάποιο σημείο θα μπορούμε να δημιουργούμε άπειρους εικονικούς κόσμους για έρευνα αλλά και εξερεύνηση.

Στο περίφημο «Simulation Argument” ο Nick Bostrom καταλήγει στο συμπέρασμα πως «Ζούμε σχεδόν μέσα σε μία προσομοίωση κάποιου Υπολογιστή» και μέσω λογικών επιχειρημάτων αναφέρει πως: «Τουλάχιστον μία από τις παρακάτω προτάσεις φαίνεται να είναι αληθινή: 1) Το ανθρώπινο είδος πιθανόν να εξαλειφθεί προτού φτάσει στο Μετανθρώπινο Στάδιο; 2) Ο Μετανθρωπικός Πολιτισμός δεν θα καταφέρει να υλοποιήσει αρκετές προσομοιώσεις στην εξελιγκτική του ιστορία 3) Ζούμε σίγουρα σε μία προσομοίωση κάποιου Υπολογιστή. Οι παραπάνω προτάσεις ακολουθούνται από την πεποίθηση πως υπάρχει μία σημαντική πιθανότητα πως μία μέρα θα μετατραπούμε σε Μετάνθρωπους κατανοώντας πως οι άμεσοι πρόγονοί μας είχαν λανθασμένη αντίληψη της πραγματικότητας καθώς ζούσαν σε μία προσομοίωση!

Πηγή Άρθρου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
end of the world Recovered
6 τρομακτικές προφητείες για το τέλος του κόσμου