ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Αποκρυπτογραφήθηκε μυστηριώδες κείμενο που έγραψε Δαιμονισμένη Μοναχή

Αποκρυπτογραφήθηκε έπειτα από 341 χρόνια ένα μυστηριώδες κείμενο  που σύμφωνα με τον θρύλο έγραψε μία Μοναχή δαιμονισμένη από τον διάβολο ! Οι Επιστήμονες κατόρθωσαν να κατανοήσουν την δυσνόητη γραφή με την χρήση ενός προγράμματος που “σπάει” κωδικούς που ανακάλυψαν στο Deep Web. Σύμφωνα με τους Times, η επιστολή αυτή είχε συνταχθεί από την Ιταλίδα Μοναχή Maria Crocifissa della Concezione κατά τον 17ο Αιώνα. Η Μοναχή είχε γεννηθεί με το όνομα Isabella Tomasi και αφιερώθηκε στον θεό όταν ήταν 15 ετών. Το Live Science ανέφερε πως η Μοναχή έγραψε αυτή την επιστολή στην ηλικά των 31 Χρόνων

Ο θρύλος που συνοδεύει αυτή την ιστορία αναφέρει πως έπειτα από μεγάλη μάχη μεταξύ του Σατανά και της Μοναχής, το γράμμα ανακαλύφθηκε στο χέρι της στις 11 Αυγούστου του 1676 όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της και ανακάλυψε πως το πρόσωπό της ήταν καλυμμένο με μελάνι. Αυτό το περιστατικό συνέβη στο Μοναστήρι Palma di Montechiaro στο Agrigento της Σικελίας. Φαίνεται πως η Μοναχή και οι “αδελφές” της δεν μπορούσαν με τίποτα να αποκρυπτογραφήσουν το κείμενο της επιστολής, όμως με το πέρασμα του χρόνου πείσθηκαν πως στο γράμμα ήταν αποτυπωμένα τα λόγια του Σατανά, που προσπαθούσε να πείσει την νεαρή μοναχή να διαφοροποιήσει την πίστη της Τα περιεχόμενα του κειμένου παρέμεναν ένα μυστήριο για αιώνες, και σύμφωνα με την La Stampa ένα μοναστήρι προσέφερε ακόμα και ένα μήνα δωρεάν διακοπές στο Agrigento σε εκείνο που θα κατόρθωνε να το αποκωδικοποιήσει κατά την δεκαετία του 1960. Όμως κανένας δεν μπορούσε να το κάνει μέχρι σήμερα..

Αποκωδικοποιήθηκε το Μυστηριώδες κείμενο;

Μία ομάδα από το κέντρο Επιστημών Ludum της Σικελίας χρησιμοποίησε ένα Αλγόριθμο που ανακάλυψαν στο Deep Web, ο οποίος “σπάει” κωδικοποιημένα μηνύματα για να αποκωδικοποιήσει το εν λόγω δαιμονικό κείμενο. Υποτίθεται μάλιστα πως το ίδιο πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε από μυστικές υπηρεσίες για παρόμοιους σκοπούς. Με την χρήση αυτού του προγράμματος, φαίνεται πως οι Επιστήμονες κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν και τις 14 γραμμές της επιστολής. Το πρόγραμμα χρησιμοποίησε τον Αλγόριθμο για να αναγνωρίσει κοινότυπους χαρακτήρες, τους οποίους συνέκρινε με παρόμοιους χαρακτήρες σε διάφορα Αλφάβητα των πολιτισμών του κόσμου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα φαίνεται πως ίσως η Μοναχή δημιούργησε ένα νέο  συντακτικό, χρησιμοποιώντας αρχαία Αλφάβητα που ίσως όμως να μην γνώριζε ποτέ. Η ομάδα ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο επαναλαμβάνονταν οι συλλαβές για να ανακαλύψουν παρόμοια φωνήεντα, και κατέληξαν με ένα εκλεπτυσμένο αλγόριθμο αποκρυπτογράφησης του εν λόγω δαιμονικού κειμένου!

Η επιστολή είναι ασύνδετη και μιλά για την αλληλεπίδραση του Θεού με τους Ανθρώπους και τον Σατανά, ενώ αναφέρει πως οι άνθρωποι δημιούργησαν τον Θεό και την Θρησκεία. Αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως το περιεχόμενο του κειμένου είναι τρομακτικό, αφού ίσως αποδεικνύει πως η Μοναχή Maria Crocifissa della Concezione δαιμονίστηκε από τον Σατανά. Άλλοι βέβαια είναι σίγουροι πως το μυστηριώδες κείμενο είναι αποκύημα της νοσηρής φαντασίας της Μοναχής.. Όπως και να έχει, έστω και αν αποκρυπτογραφήθηκαν τα περιεχόμενα της Δαιμονικής επιστολής, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι πραγματικά συνέβη..

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
Έπαυλη Μαυρομιχάλη
Έπαυλη Μαυρομιχάλη: Τι υπάρχει στο στοιχειωμένο αρχοντικό του Πειραιά;