ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Το μυστηριώδες Σκαλιστό κρανίο της Βιέννης

Ειδικοί από διάφορους οργανισμούς εξετάζουν ένα πολύπλοκα Σκαλιστό κρανίο που ανακαλύφθηκε σε μία Αντικερί στην Βιέννη το 2011. Το Σκαλιστό κρανίο πιστεύεται πως είναι 300 ετών και είναι καλυμμένο με περιγράμματα και σύμβολα θρησκευτικής σημασίας. Όμως κανείς ακόμη δεν έχει κατορθώσει να ανακαλύψει την σημασία τους, εκείνον που το σκάλισε ή την ταυτότητα του ανθρώπου στον οποίο άνηκε το κεφάλι.

Ο Καταστηματάρχης είχε αναφέρει πως αγόρασε το κρανίο από ένα άνδρα που υποστήριξε πως το κληρονόμησε από τους προγόνους του, και ειδικότερα ένα γιατρό που ταξίδευε ολόκληρη την Ασία. Μάλιστα σύμφωνα με τις αναφορές είχε καταφέρει  να παρέχει ιατρική βοήθεια σε ένα Ηγούμενο σε κάποιο Βουδιστικό Μοναστήρι στο Θιβέτ, και εκείνος ως ένδειξη ευγνωμοσύνης του έδωσε μερικά φυλακτά μαζί με το Σκαλιστό κρανίο.

Τα σχέδια που βρίσκονται στο Σκαλιστό κρανίο

Δυστυχώς όμως δεν βρέθηκαν περισσότερες πληροφορίες για τις πρακτικές των δύο αντρών σχετικά με το κρανίο. Τα γράμματα που είναι σκαλισμένα στο κρανίο, σύμφωνα με κάποιους, ίσως είναι από το Δεβαναγαρικό αλφάβητο, ενώ άλλοι πιστεύουν πως προέρχονται από το αρχαίο Αλφάβητο που ονομάζεται lant’sa και πηγάζει από το ινδικό ranja του 7ου Αιώνα. Όμως χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευση του κρανίου είναι απίθανο να κατορθώσει κάποιος να μεταφράσει τα γράμματα.

Οι εικόνες που βρίσκονται σκαλισμένες πάνω του παρέχουν περισσότερες πληροφορίες. Οι δύο φιγούρες που βρίσκονται στην κορυφή του κρανίου απεικονίζουν τα Citipati, που είναι προστατευτικές θεότητες σε μερικές Βουδιστικές παραδόσεις. Συνήθως η μία είναι θηλυκή και η άλλη αρσενική, όμως κάτι τέτοιο δεν είναι βέβαιο στην περίπτωση του κρανίου. Τα Citipati είναι άρχοντες του κάτω κόσμου και παραδοσιακά απεικονίζονται να χορεύουν ξέφρεαν τον αιώνιο χορό του θανάτου.

Μία άλλη φιγούρα που μοιάζει με πτηνό στην μία πλευρά του κρανίου θεωρείται πως είναι ο Garuda, Θεότητα των Ινδουιστικών και Βουδιστικών παραδόσεων. O Garuda απεικονίζεται συνήθως ως μισός άνθρωπος και μισός αετός, και είναι ο ορκισμένος εχθρός των Νάγκα, των Ερπετοειδών Δαιμόνων. Στο Σκαλιστό κρανίο υπάρχουν διάφορες γραμμές που θα μπορούσαν να απεικονίζουν αυτούς τους ερπετοειδείς δαίμονες. Από την άλλη πλευρά βρίσκεται η φιγούρα του Vajrapani, ενός αρχαίου προστάτη που λέγεται πως συντρόφευε τον Βούδα Gautama. Ο Vajrapani είναι ένας από 3 προστάτες, που δεν εμφανίζονται στα σκαλίσματα του κρανίου. Οι άλλοι δύο είναι ο Avalokitesvara που αντιπροσωπεύει την αέναη συμπάθεια από όλους τους Βούδες, και ο Manjusri που αντιπροσωπεύει την υπέρτατη Σοφία τους. Ο Vajrapani αντιππροσωπεύει την δύναμη που διαθέτουν οι Βούδες. Στο κρανίο υπάρχει άλλη μία θηλυκή φιγούρα που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη. Όπως μπορούμε να καταλάβουμε, γνωρίζουμε πολύ λίγα για την προέλευση αυτού του παράξενου κρανίου, και δυστυχώς το γεγονός πως ανήκει σε ιδιώτη περιορίζει την δυνατότητα των Ακαδημαϊκών να το μελετήσουν περισσότερο.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
μετασύμπαν
Ψυχομηχανές: εταιρεία δημιουργεί ψηφιακούς ανθρώπους υπηρέτες για το μετασύμπαν