ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
d204daba3d25e95aab6c8a3a9eb782da

συμπαν & Ψηφιακος Πολυ-Θεισμος

Τι ειναι ο Ψηφιακος Πολυ-Θεισμος; Έχουμε εισχωρήσει στο συμπαν της Ψηφιακής Θεοποίησης; Πως η Ψηφιακή μαγεία μας μεταμορφώνει σιγά σιγά σε κάτι που δεν θα μοιάζει με την ανθρώπινη ύπαρξη όπως την γνωρίζουμε;

Κοιτώντας μέσα Από Bits & Bites

We place no reliance,On virgin or Pigeon

Our Method is science, Our Aim is Religion…

Aleister Crowley: The Equinox

 Information is more basic than matter and energy. Atoms, electrons, quarks consist of bits – Binary units of information. Like those processed in computer software, and in the brain. The behavior of these bits, and thus of the universe, is governed by a single programming rule… EdwardFredkin

Ψηφιακος Πολυ-Θεισμος: Η αρχη

Τα τεράστια ιστορικά επιτεύγματα του εικοστού Αιώνα συμπεριλάμβαναν την προσωποποίηση και την διάδοση της Κβαντικής φυσικής, της ψυχολογίας και της ανάπτυξης μιάς κοινωνίας του Κυβερνοχώρου! Αυτό το φιλοσοφικό επίτευγμα που κυρίευσε την Κουλτούρα του εικοστού αιώνα βασίστηκε σε μία ανακάλυψη των πυρηνικών και των Κβαντικών Επιστημόνων γύρω στο 1900, πως οι φανερές – χειροπιαστές πραγματικότητες είναι «γραμμένες» σε μία ψηφιακή γλώσσα συνδέσμων που ορθώς θα αποκαλούσαμε «Βασική»..

Και από’τι φαίνεται κατοικούμε ένα σύμπαν δομημένο από ένα μικρό αριθμό στοιχείων- σωματιδίων – bits τα οποία συγκροτούνται σε μία λογική γεωμετρική μα και προσωρινή διαμόρφωση… Το σύμπαν αυτό, σύμφωνα με τις θεωρήσεις των Nils Bohr και  Werner Heisenberg περιγράφεται καλύτερα ως μία ψηφιακή διαδικασία πληροφοριών, με υπό-προγράμματα και προσωρινές καταστάσεις που ορίζονται ως Rom, Γαλαξίες που περιγράφονται ως Megas, Άστρα που ονομάζονται ως Maxis, Πλανήτες που ορίζονται ως Minis, Οργανισμοί που αναγνωρίζονται ως Micros και μόρια/άτομα/σωματίδια που ονοματίζονται nanos… Και φαίνεται πως η μεγάλη πνευματική πρόκληση του 20ου αιώνα ήταν να γίνει αυτό το σύμπαν «φιλικό προς τον χρήστη» για να είναι σε θέση ο άνθρωπος να αποκωδικοποιήσει, ψηφιοποιήσει, αποθηκεύσει και επεξεργαστεί τα υπό-προγράμματα που θα δημιουργήσουν τις δικές του προσωπικές πραγματικότητες!

Η αλυσίδα των γεγονότων που μας ανήγαγαν στην νέα γενετική κατάσταση, αυτή του Homo Sapiens Cyberneticus ξεκίνησε περίπου με το τέλος του Αιώνα.

Οι Φυσικοί ασχολήθηκαν παραδοσιακά με την δόμηση της φύσης της πραγματικότητας. Και ήταν οι Κβαντικοί Φιλόσοφοι εκείνοι που συμπέραναν πως οι μονάδες της ενέργειας/ύλης είναι υποατομικά bits προγραμματισμένων πληροφοριών που συνεχώς μεταββάλονται στις σκάλες του παράδοξου..Όταν αυτή η θεωρία ξεκίνησε, κανείς δεν καταλάβαινε τι πραγματικά σήμαινε..

Ένα διαφορετικό συμπαν!

Το σχετικό Σύμπαν που περιγράφεται από τον Αινστάιν και τους Πυρηνικούς Φυσικούς είναι απλά εξωγήινο και τρομακτικό. Η Κβαντική Φυσική είναι πραγματικά ένα άγριο, μπερδεμένο ταξίδι.. The relativistic universe described by Einstein and the nuclear physicists IS alien and terrifying. Quantum physics is quite literally a wild, confusing psyberdelic trip. Περιγράφει ένα Σύμπαν παρόμοιο με εκείνο της Αλίκης στην Χώρα των θαυμάτων μέσα στο οποίο τα πάντα αλλάζουν,διαφοροποιούνται… Όπως ανέφερε ο Heisenberg: Τίποτα δεν είναι βέβαιο πέρα από την Αβεβαιότητα. Η Ύλη είναι ενέργεια. Η Ενέργεια και η ύλη είναι προσωρινές πτυχές Πληροφοριών, παγιωμένες σε διάφορες μορφές επιτάχυνσης.. Αυτό το Ψηφιακό σύμπαν δεν είναι φιλικό προς τον χρήστη όταν προσεγγίζεται από ένα Νευτώνιο Νου. Τώρα μόλις ξεκινάμε την αποκωδικοποίηση του νου και του σύμπαντος, ως ψηφιακούς γαλαξίες με απίθανες ομοιότητες.

Οι άνθρωποι που ζούσαν στο στέρεο μηχανικό κόσμο του 1901 δεν θα μπορούσαν με τίποτα να καταλάβουν ή να βιώσουν ένα Κβαντικό Σύμπαν. Ο Αινστάιν, που δεν μπορούσε ούτε τις ίδιες του τις ανησυχητικές εξισώσεις να δεχθεί ανακηρύχθηκε ως Δαιμόνιος και ανήθικος από τους Καθολικούς και τους Θεολόγους που διασθάνθηκαν πόσο επαναστατικές θα μπορούσαν να είναι αυτές οι ιδέες…

Οι Μοντέρνοι Αλχημιστές..

Οι τωρινές γενιές μεγάλωσαν μέσα σε έναν Ηλεκτρονικό κόσμο Τηλεόρασης και στις Οθόνες των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Οι Cyberpunks προσφέρουν τελετουργικά, life style για την κατανόηση του σύμπαντος της πληροφορίας. Όλο και περισσότεροι από εμάς γίνονται Ηλεκτρό- Σαμάνοι, Μοντέρνοι Αλχημιστές…

Οι Αλχημιστές του Μεσαίωνα περιέγραφαν την δημιουργία μαγικών συσκευών για την θέαση μελλοντικών γεγονότων, ή για την επικοινωνία με τους Νεκρούς. Σήμερα, οι Ψηφιακοί Αλχημιστές έχουν εργαλεία υπέρτερης δύναμης και ακρίβειας από εκείνα των προκατόχων τους. Οι οθόνες των Υπολογιστών ΕΙΝΑΙ μαγικοί καθρέπτες, που παρουσιάζουν εναλλακτικές πραγματικότητες διαφόρων βαθμών αφαιρετικότητας. Ο Άλιστερ Κρόουλι καθόριζε τον όρο μαγεία ως : « η τέχνη που θα προκαλέσει την αλλαγή σύμφωνα με την ίδια μας την θέληση», και για αυτό και οι υπολογιστές είναι πλέον η Υπέρτατη συμπαντική αρχή.

Οι παραλληλισμοί ανάμεσα στην κουλτούρα των αλχημιστών και εκείνη των ειδικευμένων στους υπολογιστές είναι αναπόφευκτοι. Και οι δύο χρησιμοποιούν μια απόκρυφη γνώση, άγνωστη στους πολλούς, με μυστικά σύμβολα και λέξεις δύναμης. Τα μυστικά σύμβολα είναι εν προκειμένω οι γλώσσες των υπολογιστών και οι λέξεις δύναμης είναι τα διαχειριστικά συστήματα…Όταν γνωρίζεις το ακριβές κωδικό όνομα ενος ψηφιακού προγράμματος έχεις την δυνατότητα να το «καλέσεις» στην πραγματικότητα…

Μαγικές συγκρίσεις…

Οι αλχημιστές του Μεσαίωνα πίστευαν ορθά πως ο Κόσμος αποτελείται από τέσσερα στοιχεία: Γη, Αέρας, Φωτιά και Νερό. Έστω και αν σήμερα οι Περιοδικοί Πίνακες αναφέρουν περισσότερα από 100 χημικά στοιχεία, τα τέσσερα συμπαντικά στοιχεία αναγνωρίζονται ως  τα συστατικά που αφορούν κάποιες διαδικασίες στην εξωτερική πραγματικότητα, μα και στον εσωτερικό ψυχολογικό κόσμο της ανθρωπότητας.. Κάθε ένα από αυτά τα τέσσερα στοιχεία είναι αρχέτυπο και μεταφορά, ένα κατάλληλο όνομα για μία συμπαντική αναγνωρίσιμη αξία. Τα τέσσερα αυτά στοιχεία αναγνωρίζονται στα τέσσερα αρχικά εργαλεία εκείνου που ασχολείται με την Πρακτική Μαγεία… Το ραβδί του Μάγου αντιπροσωπεύει την  Φαλική Αρσενική δημιουργική δύναμη, την φωτιά. Το κύπελλο είναι η Θηλυκή δεκτική δύναμη ,και σχετίζεται με το νερό. Το ξιφίδιο είναι η διεισδυτική διάννοια, που διαχωρίζει τον Αέρα με την κίνηση που έχει.. Τέλος, ο δίσκος είναι η στέρεη γη (το μαγνητικό υλικό),οι αποθηκευμένοι αλγόριθμοι.

Τα ίδια κλασικά εργαλεία της Μαγείας υπάρχουν και στην σύγχρονι Ψηφιακή Τεχνολογία.. Το mouse ή η πένα της ταμπλέτας είναι το ραβδί, που ελέγχει την Φωτιά, και κατευθύνει την δημιουργική δύναμη..Οι σκληροί δίσκοι είναι τα πεντάγραμμα,περιγράφονται με περίεργα σύμβολα, ο δυναμικός αιθερικός ηλεκτρισμός του επεξεργαστή ο αέρας, και τα τσιπάκια Ραμ είναι το νερό, το στοιχείο που μονάχα δέχεται εντυπώσεις και τις αναμεταδίδει/αντικατοπτρίζει.. Οι λεπτομερείς βάσεις δεδομένων είναι τα ακασικά του Αρχεία σε μικροσκοπικό επίπεδο. Σε μακροσκοπικό επίπεδο, αυτό είναι το Κοσμικό δίκτυο, το Υπερ-κείμενο των πληροφοριών.

Η Συμπαντικότητα του 0 και του 1 μέσα από την μαγεία και την Θρησκεία. Το Yin και το Yang, το κύπελλο και το ραβδί εμφανίζονται σήμερα μέσα από ψηφιακά σήματα, τα δύο bits που ενέχονται μέσα σε όλα τα ψηφιακά προγράματα..Στον κόσμο μας, τα μυαλά μας, στα λειτουργικά μας συστήματα…

Οι τελευταίες ανθρώπινες γενιές;

Through science and technology we will meet the aliens,
and they will be us.
Norman
Spinrad, The Neuromantics

Τα πλάσματα της πληροφορίας του Μέλλοντος μπορεί να είναι υγρά. Η Ανθρώπινη κοινότητα έχει πλέον φτάσει σε ένα σημείο καμπής στην χρήση των ψηφιακών προγραμμάτων εξέλιξης, ένα σημείο στο οποίο τα επόμενα εξελιγκτικά βήματα των ειδών θα είναι πλέον φανερά στα μάτια μας. Η πιό σωστά, όσο τα εξελιγκτικά προγράμματα «τρέχουν», τα επόμενα στάδια θα ξεπεταχθούν σε παράλληλες, συνεχόμενες εκρήξεις απρόσμενης ποικιλίας. Η Έννοια άνθρωπος συνεχόμενα μεταβάλλεται. Για παράδειγμα, δεν είμαστε πλέον τόσο εξαρτημένοι στην φυσική κατάσταση για να επιβιώσουμε. Οι μηχανικές μας συσκευές μπορούν να παρέχουν τις άμυνες που χρειαζόμαστε..

Στο άμεσο μέλλον, οι μέθοδοι της τεχνολογίας των πληροφοριών, η βιοτεχνολογία, η νανοτεχνολογία και η κβαντική – Ψηφιακή προγραμματοποίηση θα μπορούσαν να κάνουν την ανθρώπινη μορφή μία ύλη που καθορίζεται απόλυτα από την ατομική ιδιορυθμία, το στυλ και τις επιλογές μας. Βλέπουμε την εξέλιξη της ανθρώπινης φύσης στο μέλλον, ένα υβρίδιο βιο/υπολογιστικό οποιασδήποτε μορφής, και ένα διόλου βιολογικό: Μία ηλεκτρονική οντότητα, στο ψηφιακό Σύμπαν πληροφορίας..

Από το κείμενο : The Deoxyribonucleic Hypercdimention του Timothy Leary…

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
Νίκολα Τεσλα
Ελεύθερα τα έγγραφα που έκλεψε το FBI με τις χαμένες εφευρεύσεις του Νίκολα Τέσλα