ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Συνέντευξη για το Mindhack στο MaxMag.gr

Πόσο ανοιχτό σε νέες σκέψεις και ιδέες θεωρείς πως είναι το σύγχρονο κοινό; Με τι ενθουσιάζεται και τι απορρίπτει;

Το σύγχρονο κοινό είναι ανοιχτό σε νέες θεωρίες της εναλλακτικής αναζήτησης και πιστεύω πως ένας λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι η ύπαρξη του Διαδικτύου, που παρέχει πληροφόρηση από κάθε γωνιά του πλανήτη, και η αυξανόμενη ενασχόληση του Κινηματογράφου με τέτοια ζητήματα. Σειρές όπως το Stranger Things, η επανεμφάνιση των X-Files, αλλά και διάφορες ταινίες όπως τα Transcendence, Interstellar κ.α. βοηθούν στην εισαγωγή νέων θεωριών. Ο Τρανσουμανισμός ας πούμε, – ο συνδυασμός του ανθρώπου με την τεχνολογία που επιφέρει έναν νέο ισχυρότερο και αθάνατο άνθρωπο –  που είναι μία σχετικά νέα θεωρία στο χώρο, έχει ήδη αρκετούς αναγνώστες που ενδιαφέρονται να διαβάζουν για αυτή, είτε την υιοθετούν είτε την απορρίπτουν ως ιδέα. Γενικώς οτιδήποτε σχετίζεται με την «μεταμόρφωση» του ανθρώπου, σε μία ενισχυμένη πνευματικά μορφή ιντριγκάρει τον αναγνώστη.

Πότε ξεκίνησε το δικό σου «μεταφυσικό» ταξίδι και τι είναι αυτό που σε κινητοποιεί έως σήμερα να ψάχνεις ολοένα κι άλλες πληροφορίες για το υπερβατικό στοιχείο;

Η Δική μου μεταφυσική αναζήτηση, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, ξεκίνησε όταν διάβασα για πρώτη φορά το βιβλίο «Ιστορίες Δύναμης» του Κάρλος Καστανέντα, συνεχίζοντας αργότερα με την υπόλοιπη βιβλιογραφία του. Εκείνη πιστεύω πως ήταν η στιγμή που μαγεύτηκα από όλη αυτή την ατμόσφαιρα και τις δυνατότητες που κρύβει ο κόσμος μας αλλά και ο εαυτός μας. Βέβαια το μικρόβιο της αναζήτησης υπήρχε πιστεύω πάντα μέσα μου, αφού ενθουσιαζόμουν με τις ιστορίες φαντασμάτων και  αστικών θρύλων που διηγούμασταν στις παρέες μικροί. Αργότερα ανακάλυψα την σκοτεινή αλλά αποκαλυπτική Λογοτεχνία του H.P Lovecraft και ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζει αρκετά παραφυσικά «μυστικά» μέσα στα διηγήματά του και από εκεί προχώρησα παρακάτω.  Αυτό που με κινητοποιεί πρωτίστως είναι η δική μου δίψα για περαιτέρω γνώση και μάθηση όλων εκείνων που άλλοι αποκάλυψαν πριν από εμάς. Για μυστικά που είναι καλά κρυμμένα, για την απόρριψη ή την επιβεβαίωση διαφόρων θεωριών που είναι αμφιλεγόμενες, αλλά (μιας και γράφω σε μία ιστοσελίδα) για την ενημέρωση των ανθρώπων που μοιράζονται το ίδιο πάθος για το υπερβατικό με εμένα.

Ασχολείσαι παράλληλα και με τη συγγραφή. Έχεις γράψει ένα διήγημα για την ανθολογία «Η πτώση των θεών» των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Τι πραγματεύεται το βιβλίο αυτό;

svg%3E

Ναι, το διήγημα ήταν η πρώτη μου συγγραφική απόπειρα που προήλθε μέσα από ένα διαγωνισμό των  Εκδόσεων “Συμπαντικές Διαδρομές”. Ο Διαγωνισμός αυτός ήταν αφιερωμένος στον Αμερικανό Συγγραφέα Τρόμου Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ και το τεράστιο έργο που άφησε πίσω του. Έτσι, όλα τα διηγήματα της «Πτώσης των Θεών» έχουν βασιστεί πάνω σε στοιχεία της Σκοτεινής Μυθολογίας και των Δαιμονικών θεών που δημιούργησε ο Συγγραφέας. Το δικό μου έχει τίτλο η «Κραυγή της Αβύσσου» και πραγματεύεται την πορεία ενός ρεπόρτερ προς την παράνοια, όταν άθελά του, έρχεται αντιμέτωπος με τα μυστικά των σκοτεινών θεών του Λάβκραφτ.

Διαβάστε ολόκληρη την Συνέντευξη στο Maxmag.gr

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
μετανθρωπισμός
O μετανθρωπισμός και η μεγάλη επανεκκίνηση – Πλησιάζει η αλλαγή του ανθρώπου;