Ποιοί είναι οι πιο άτυχοι άνθρωποι στον κόσμο;
Η Τρίτη και 13 για πολλούς ανθρώπους που πιστέυουν στην κακοτυχία θεωρείται η πιο γρουσούζικη ημέρα του χρόνου. Βέβαια για τον υπόλοιπο κόσμο και κυριότερα για τους Βρετανούς και τους Αμερικάνους, αυτή η ημέρα δεν είναι άλλη από την Παρασκευή και 13, όμως εδώ στην Ελλάδα ο αριθμός 13 αλλά και η ημέρα τρίτη έχουν μία αρνητική όψη που την έχουμε συνδέσει με την ατυχία και την γρουσουζιά. Εγώ προσωπικά δεν έχω προκαταλήψεις, όμως αρκετοί άνθρωποι κάνουν δίάφορα πράγματα για να αποφύγουν αυτή την γκαντεμιά που συνοδεύει αυτή την “γκαντέμικη” ημέρα. Οπότε ας δούμε μερικούς από τους πιο άτυχους ανθρώπους του κόσμου!
5)Μία γυναίκα ίσως είναι η πιο άτυχη στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού οι φυσικές καταστροφές της έχουν στοιχίσει πάνω από μία φορά..
η Melanie Martinez που κατοικούσε στην Λουιζιάνα των Ήπα έχασε 4 φορές το σπίτι της από τους τυφώνες «Μπέτσι» το 1965, τον Juan το 1985, τον Τυφώνα George το 1998 και τον τυφώνα Κατρίνα το 2005. Η Οδηγός Λεωφορείου είδε την τύχη να της χαμογελά όταν μία τηλεοπτική εκπομπή ξαναέχτισε το σπίτι της , όμως στις 29 Αυγούστου του 2013 ο μικρός τυφώνας Isaac σχεδόν εξαφάνισε το σπίτι της, με εκείνη και την οικογένειά της να σώζονται την τελευταία στιγμή από τα σωστικά συνεργεία!
4) Ο Tsutomu Yamaguchi είναι ίσως ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο, στον οποίο έπεσαν πάνω δύο πυρηνικές βόμβες!!
Ο Tsutomu Yamaguchi είναι ο μόνος επίσημα αναγνωρισμένος επιζών και από τις δύο πυρηνικές βόμβες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου! Στις 6 Αυγούστου 1945, ο άτυχος μηχανικός επισκέφτηκε τη Χιροσίμα για δουλειά. Δευτερόλεπτα αφότου ανέβηκε στο τραμ, στις 8:15 το πρωί, είδε το διαβόητο «μανιτάρι» που στέρησε ακαριαία τη ζωή σε 140.000 (από τους 350.000) κατοίκους της πόλης. Παρά το γεγονός ότι απείχε μόλις 2 χιλιόμετρα από το «σημείο 0», τη γλίτωσε με σοβαρά εγκαύματα και κατεστραμμένο τύμπανο. Την επόμενη μέρα, ο Yamaguchi, περνώντας μέσα από σωρούς καμμένων και νεκρών ανθρώπων, πήρε το τρένο για το Ναγκασάκι, κάπου 290 χιλιόμετρα μακριά από τη Χιροσίμα. Μόλις έφτασε στην πόλη, στις 11:02 το πρωί, είδε μια παρόμοια λάμψη: κι όμως, ήταν και πάλι ατομική βόμβα, αυτή τη φορά μάλιστα μεγαλύτερης ισχύος! Ο Yamaguchi επιβίωσε ωστόσο και από αυτή τη συμφορά, με τα τραύματά του να παραμένουν σε επιδέσμους για 12 ολόκληρα χρόνια. Τυχερός που γλίτωσε ή άτυχος που βρέθηκε και στα δύο επίμαχα σημεία, είναι θέμα ερμηνείας…
3) Μία γυναίκα ήταν παρών σε 2 από τα μεγαλύτερα ναυάγια της ανθρωπότητας. Αν αυτό δεν είναι γκαντεμιά, τότε τι είναι;
Στη ναυτική παράδοση, η παρουσία μιας γυναίκας εν πλω είναι κακός οιωνός. Καμιά, όμως, γυναίκα εν πλω δεν ήταν χειρότερος οιωνός από την Βάιλετ Τζέσοπ, υπάλληλο της Γουάιτ Σταρ Λάιν που ναυπήγηησε τα αδελφά υπερωκεάνια Ολυμπικό, Τιτανικό και Βρετανικό. Η καριέρα της Τζέσοπ άρχισε στο Ολυμπικό, αδερφάκι του Τιτανικού, που στις 20 Οκτωβρίου 1910 συγκρούστηκε με το πλοίο Χοκ. Δύο χρόνια αργότερα πήρε προαγωγή για τον Τιτανικό με τα γνωστά αποτελέσματα. Τέλος, το 1916 υπηρέτησε ως νοσοκόμα του Ερυθρού Σταυρού στο Βρετανικό ο οποίος βυθίστηκε στο Αιγαίο μετά από σύγκρουση με νάρκη. Παραδόξως, η Τζέσοπ σώθηκε και στα δύο ναυάγια και τελικά πέθανε σε ηλικία 84 ετών από ανακοπή.
2)Πως θα σου φαινόταν αν ήσουν ο μοναδικός άνθρωπος στη Γη που έχει χτυπηθεί από μετεωρίτη;
Η Αν Χότζες έγινε γνωστή στο παγκόσμιο όταν, στις 30 Νοεμβρίου 1954, άπλωνε τη μπουγάδα της και είδε τον ήλιο να δύει στην ανατολή. Γυρνώντας προς τη δύση είδε και ένα δεύτερο ήλιο σε κανονική θέση. Τελικά αποδείχτηκε ότι ο πρώτος ήλιος ήταν ένας μετεωρίτης ο οποίος μάλιστα έσπασε σε κομμάτια. Ένα θραύσμα τρύπησε την οροφή της και ένα την τραυμάτισε στα πόδια. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει χτυπηθεί από μετεωρίτη στην ιστορία. Ο μετεωρίτης σήμερα βρίσκεται στο μουσείο φυσικής ιστορίας της Αλαμπάμα. Ωστόσο, πριν καταλήξει εκεί προκάλεσε πολλά προβλήματα στη Χότζες. Η Αμερικάνικη Αεροπορία μετέβη στο σημείο και τον κατέσχεσε. Λίγα χρόνια αργότερα και μετά από δικαστικούς αγώνες τον απέκτησε ξανά αλλά η δημοσιότητα και οι επίμονες προσφορές αγοράς την ανάγκασαν αν τον
ξεφορτωθεί άρον άρον.
1) Όταν έχεις καταφέρει και έχεις χτυπηθεί όχι μία, όχι δύο, αλλά επτά φορές από κεραυνό, τότε ίσως είσαι ο πιο γκαντέμης άνθρωπος στον κόσμο.
Η πιθανότητα να χτυπηθεί ένας άνθρωπος από κεραυνό είναι μια προς τρεις χιλιάδες. Σύμφωνα με τη θεωρία των πιθανοτήτων, η πιθανότητα να χτυπηθεί εφτά φορές είναι το γινόμενο τους δηλαδή μια στα 22 επτάκις εκατομμύρια. Και, όμως, αυτό ήταν το «λαχείο» που τράβηξε ο Ρόι Σάλιβαν, ένας δασοφύλακας στο Εθνικό Πάρκο Σέναντοα στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Κάποιοι επιστήμονες λένε ό,τι η ατυχία του Σάλιβαν οφείλεται στη φύση του επαγγέλματος και στις καιρικές συνθήκες της περιοχής.
Τίποτα το παράξενο ή το μυστήριο δεν είχε η ζωή του για τον Τύπο, μόνο που σύντομα έγινε σαφές ότι ο ηλικιωμένος άντρας από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ ήταν κάτοχος Ρεκόρ Γκίνες. Και μάλιστα ενός από τα πλέον ιδιαίτερα ρεκόρ όλων των ιστορικών εποχών! Κανείς άλλος δεν είχε χτυπηθεί ποτέ από τόσους κεραυνούς (ή είχε ζήσει για να το διηγηθεί), καθώς τον Σάλιβαν η αστραπή τον τίμησε για πρώτη φορά το 1942 και κατόπιν το 1969, το 1970, το 1972, το 1973, το 1976 και μια στερνή φορά το 1977!