Ποιά είναι η παράξενη ιστορία σχετικά με την μετενσάρκωση της αννα φρανκ, του κοριτσιού που έγινε σύμβολο κατά του πολέμου;
Για χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος βασανίζεται με μία απορία: τι συμβαίνει όταν φεύγουμε από αυτό τον κόσμο; Είναι ένα ερώτημα που έχει προβληματίσει επιστήμονες, Φιλόσοφους και ανθρώπους της διανόησης από τις απαρχές του κόσμου και θα συνεχίζει για όσο υπάρχει ανθρωπότητα. Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα τι ακολουθεί όταν παύουμε να ζούμε όμως έχουν αναπτυχθεί αρκετές υποθέσεις ή θεωρίες που προσπαθούν να δώσουν κάποια απάντηση. Μία από αυτές είναι η ιδέα πως με κάποιο τρόπο η ψυχή μας επιστρέφει σε ένα νέο σώμα μετά τον θάνατο.
Ακολουθήστε το weirdo στο Instagram για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το παράξενο, το ανεξήγητο, την αναζήτηση και την έρευνα. Ακολουθήστε το weirdo σε YouTube και Facebook.
Η μετενσάρκωση αποτελεί ένα μυστήριο που ενισχύεται από πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν αναμνήσεις από περασμένες ζωές, με ορισμένες τέτοιες μαρτυρίες να είναι πολύ παράξενες ή ακόμα και ανατριχιαστικές. Η πιο μυστηριώδης όμως είναι η μετενσάρκωση ενός κοριτσιού που έμεινε στην ιστορία ως σύμβολο ενάντια στον πόλεμο!
Η μαρτυρία για την συγκεκριμένη περίπτωση έγινε από μία γυναίκα που από την παιδική της ηλικία επέμενε πως ήταν η μετενσάρκωση της διάσημης αννα φρανκ. Αυτό που κάνει την συγκεκριμένη μαρτυρία ξεχωριστή είναι το γεγονός πως κανείς δεν έχει μπορέσει να εξηγήσει πως θα μπορούσε να γνωρίζει η μικρή κοπέλα όλα όσα είπε για την περασμένη της ζωή.
Πριν την μετενσάρκωση: η ζωή της αννα φρανκ
Πολλοί από εσάς ήδη αναγνωρίσατε το όνομα αννα φρανκ, ή Ανελί μαρί Φρανκ. Η Άννα γεννήθηκε στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας το 1929 και είχε την ατυχία να είναι Εβραία σε ένα μέρος που ήταν εντελώς αφιλόξενο ή ακόμα και εχθρικό για εκείνους. Η οικογένειά της μετακόμισε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας το 1934 όταν ο Χίτλερ με το Ναζιστικό κόμμα πήραν τον έλεγχο της Γερμανίας, όταν εκείνη ήταν 4,5 χρονών. Αυτή η μετακίνηση όμως δεν τους προστάτεψε όσο ήλπιζαν.
Όταν οι Γερμανοί κατέκτησαν την Ολλανδία το 1940, κυνήγησαν την εβραϊκή κοινότητα με το ίδιο μένος όπως και σε άλλες χώρες. Για να καταφέρει να επιβιώσει, η οικογένεια της Άννα κρύφτηκε και έζησε σε ενα κρυφό χώρο πίσω από μία βιβλιοθήκη που βρισκόταν στον εργασιακό χώρο του πατέρα της, Ότο Φρανκ. Ζούσαν εκεί, κρυμμένοι στις σκιές και η Άννα έγραφε κάθε μέρα στο ημερολόγιό της τα τρομερά γεγονότα και συναισθήματα του πολέμου. Μέχρι την στιγμή που η Γκεστάπο τους ανακάλυψε και τους συνέλαβε τον Αύγουστο του 1944 όταν και τους έστειλε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Η αννα φρανκ έφυγε από τη ζωή γύρω στις 15 Απριλίου του 1945 στο τρομερό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλζεν. Μοναδικός επιζών του πολέμου από την οικογένεια ήταν ο Ότο Φρανκ, που αργότερα ανακάλυψε πως το ημερολόγιο της κόρης του είχε διασωθεί από την γραμματέα του, και κδόθηκε το 1947 με τίτλο “ Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ ”. Είναι μάλιστα το βιβλίο με τις περισσότερες πωλήσεις αφού διηγείται μία τραγική ιστορία. Όμως έστω και αν η αννα φρανκ συνεχίζει να ζει στις μνήμες εκατομμυρίων ανθρώπων που γνωρίζουν την τραγική μοίρα της, ίσως τελικά να έζησε ξανά και με ένα εντελώς διαφορετικό και ανεξήγητο τρόπο!
Η μετενσάρκωση της αννα φρανκ
Το 1954 στην Σουηδία γεννήθηκε ένα κοριτσάκι που πήρε το όνομα Barbro Karlen. Η μικρή Barbro από νεαρή ηλικία είχε τρομερούς εφιάλτες που την έκαναν να ξυπνάει με ουρλιαχτά στη μέση της νύχτας. Όταν ήταν μόλις τριών ετών, σόκαρε τους γονείς της όταν τους ανακοίνωσε με ηρεμία πως το όνομά της δεν ήταν Barbro αλλά Άννα. Όπως ήταν λογικό οι γονείς της αρχικά δεν την πήραν στα σοβαρά και θεώρησαν πως λειτουργούσε απλά η φαντασία του κοριτσιού. Όμως στην συνέχεια φάνηκε πως το κορίτσι μιλούσε σοβαρά, αφού επέμεινε να την φωνάζουν Άννα, ενώ ισχυρίστηκε πως οι γονείς της δεν ήταν οι πραγματικοί και πως το πλήρες όνομά της ήταν Άννα Φρανκ.
Το κορίτσι έβλεπε συνε΄χεια στους εφιάλτες του ένστολους άντρες να γκρεμίζουν με κλωτσιές την πόρτα, και εκείνη την περίοδο οι γονείς της δεν καταλάβαιναν τι σήμαιναν όλα αυτά. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί δεν είχαν ακούσει ποτέ για την αννα φρανκ και την ιστορία της. Προφανώς ούτε η κόρη τους θα μπορούσε να γνωρίζει κάτι, αφού το βιβλίο είχε τότε μεταφραστεί σε πολύ λίγες γλώσσες και όχι στα σουηδικά. Εκείνοι πίστευαν όμως πως η κόρη τους φανταζόταν διάφορα πράγματα που δεν είχαν καμία ουσία, όμως σύντομα τα πράγματα θα έπαιρναν μία ακόμη πιο παράξενη τροπή.
Όταν επισκέφτηκαν ψυχίατρο ώστε να δουν αν συμβαίνει κάτι, η μικρή δεν μοιράστηκε τις εμπειρίες της μαζί του, και έτσι ο γιατρός τους είπε πως ήταν απλά ένα φυσιολογικό κορίτσι με λίγα ζητήματα. Τους είπε επίσης πως θα το ξεπεράσει μεγαλώνοντας, οπότε η οικογένεια επέστρεψε στην καθημερινότητά της.
Μέχρι τα 12 χρόνια της η Barbro είχε αναπτύξει μεγάλες λογοτεχνικές ικανότητες και μάλιστα έγραψε ένα ποιητικό βιβλίο με τίτλο “Man on Earth” που έγινε ένα από τα δημοφιλέστερα βιβλία της σουηδίας, με αποτέλεσμα στην συνέχεια να γράψει άλλα 9. Εκείνη την περίοδο δεν μιλούσε πια καθόλου για την αννα φρανκ, και ακόμα και η ίδια πίστευε πως ίσως να έχανε το μυαλό της. Ακόμα και όταν έμαθε για την ιστορία της Άννα δεν ήθελε να αναφέρεται σε αυτό γιατί είχε κουραστεί να την περιφρονούν.
Τα πράγματα όμως έγιναν ανατριχιαστικά όταν οι γονείς της την πήγαν διακοπές στο Άμστερνταμ, ως μέρος μίας εκδρομής σε διάφορες χώρες της ευρω΄πης. Έτσι κατά την παραμονή τους εκεί αποφάσισαν να επισκεφτούν το σπίτι της αννα φρανκ. Αν και η Barbro δεν είχε πάει ποτέ ξανά στο Άμστερνταμ και δεν είχε καμία πληροφορία, γνώριζε ακριβώς πως να πάει στο σπίτι της αννα φρανκ και η ίδια τους οδήγησε εκεί μέσα από παρακάμψεις και στενά δρομάκια.
Όταν έφτασαν στο σπίτι θυμόταν κάθε λεπτομέρεια και σχολίαζε όλες τις αλλαγές που είχαν γίνει στο εσωτερικό του στο πέρασμα των χρόνων. Τους είπε τι εικόνες είχε στο δωμάτιό της, και πολλές άλλες πληροφορίες και τότε ήταν που οι γονείς της άρχισαν να πιστεύουν πως η κόρη τους ίσως ήταν όντως η μετενσάρκωση της αννα φρανκ.
αννα φρανκ: Τι συνέβη τελικά;
Στα ενήλικα χρόνια της άρχισε να χάνει την ένταση των αναμνήσεων αυτών και έζησε μία φυσιολογική ζωή δουλεύοντας για την Ελβετική Αστυνομία, όμως αυτό κράτησε ως τα σαράντα της, όταν ΄άρχισε να τρέφει απέχθεια για ένα αστυνομικό που εργαζόταν μαζί της. Στην αρχή δεν γνώριζε γιατί, όμως σύντομα συμπέρανε πως ήταν ένας μετενσαρκωμενος φρουρός των Ναζί και τότε οι αναμνήσεις άρχισαν να επανέρχονται στο μυαλό της. Τότε ήταν που αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο για αυτές τις αναμνήσεις από την περασμένη ζωή της ως Άννα Φρανκ με τίτλο “And the wolves howled”.
Πέρα όμως από τις γνώσεις και τις ανεξήγητες λεπτομέρειες για τη ζωή της Άννα Φρανκ, η Barbro παρουσίασε κατά την διάρκεια της ζωής της παράξενες ομοιότητες με την Άννα. Για παράδειγμα έτρεμε από νεαρή ηλικία τους ένστολους άντρες και σιχαινόταν τα φασόλια, φαγητό που η Άννα έτρωγε συνεχώς την περίοδο που κρυβόταν. Σιχαινόταν επίσης να κουρεύει τα μαλλιά της και το συσχέτιζε με το γεγονός πως ξύριζαν τα μαλλιά των κρατούμενων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Το πιο παράξενο όμως από όλα είναι το γεγονός πως τελικά η Barbro γνώρισε τον τελευταίο ζωντανή συγγενή της Άννα ονόματι Buddy Elias, ο οποίος αφού συζήτησε διεξοδικά μαζί της, πείστηκε πως η γυναίκα ήταν όντως η μετενσάρκωση της Φρανκ.
Η περίπτωση αυτής της μετενσάρκωσης παρουσιάζει όλα τα χαρακτηριστικά μοτίβα που έχουν όλες αυτές οι μαρτυρίες. Λεπτομερή γνώση για προσωπικές στιγμές που δεν θα μπορούσε να αποκτήσει αλλιώς, φοβίες που επήλθαν από την περασμένη ζωή και ομοιότητες στην καθημερινότητα. Αυτό όμως που δεν μπορεί να επιβεβαιώσει κανείς, είναι αν τελικά όντως η Barbro είναι μετενσάρκωση της Άννα Φρανκ ή αν απλά εκμεταλλεύτηκε με κάποιο τρόπο την φήμη της ώστε να κερδίσει με την σειρά της τα φώτα της δημοσιότητας μέσα από ένα ανεξήγητο γεγονός. Τα συμπεράσματα όπως πάντα είναι δικά σας.