ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
Doppelganger

Doppelganger & Αιθερικο Διπλο

Ένα περιστατικό που συνέβη μερικά χρόνια πριν είναι που μου έδωσε την αφορμή να ασχοληθώ με το ζήτημα του Doppelganger, που είναι ο “διπλός” εαυτός μας, και που σύμφωνα με την θεωρία υπάρχει και κινείται όπως ακριβώς κινούμαστε και εμείς φέρνοντας στο διάβα του οιωνούς κακοτυχίας και άσχημων γεγονότων για το άτομο…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό του Ε.Τύπου : Φαινόμενα

Τότε, μια φίλη ήταν βέβαιη πως είχε αντικρύσει και μιλήσει με έναν κοινό γνωστό μας, την ώρα που εκείνος βρισκόταν αρκετά χιλιόμετρα μακρυά από την Πρωτεύουσα. Είναι δύσκολο, όσο ενδιαφέρον και αν ακούγεται, να επιβεβαιώσεις μια τέτοια υπόθεση, και έτσι όπως είναι λογικό δεν είχα πάρει την ιστορία και πολύ στα σοβαρά..

Είναι όμως δυνατόν μία τέτοια θεωρία να ισχύει; και αν ναι, τι είναι τελικά αυτός ο διπλός εαυτός μας;Και ποιές θα μπορούσαν να είναι οι διαφορετικές εκδηλώσεις του ίδιου μας του εαυτού όχι στον κόσμο τον δικό μας, μα σε μία διαφορετική σφαίρα ύπαρξης;

To Doppelganger

Το Doppelganger όπως παρουσιάζεται μέσα από την τέχνη και την λογοτεχνία είναι το αισθητό,δηλαδή το “πραγματικό” διπλό ενός ζωντανού ατόμου και στην ουσία η παρουσία του αντιπροσωπεύει το κακό. Η Λέξη Doppelganger είναι γερμανική και αναφέρεται σε οποιοδήποτε διπλό ή παρόμοια μορφή κάποιου προσώπου. Η Λέξη επίσης χρησιμοποιείται για να περιγραφεί η αίσθηση της παρουσίας του ίδιου ατόμου σε περιφεριακή όραση, σε σημείο δηλαδή όπου δεν θα μπορούσε μια τέτοια αντανάκλαση να υπάρχει. Τα “Διπλά” γενικότερα θεωρούνται ως οιωνοί κακής τύχης.

Σε μερικές παραδόσεις, ένα διπλό που μπορεί να θεαθεί από κάποιον γνωστό ή φίλο μπορεί να προμηνύει ασθένεια ή και κίνδυνο, ενώ σε άλλες η θέαση ενός Doppelganger μπορεί να σημαίνει ακόμη και τον ίδιο τον θάνατο.

Στην Νορβηγική Μυθολογία, το vardøger είναι ένα πνεύματικό διπλό που προηγείται κάποιου ζωντανού ατόμου και βαδίζουν τα χνάρια του ατόμου και χρησιμοποιούν τις πράξεις του πριν από το ίδιο το πρόσωπο. Στην Αρχαία Αιγυπτιακή μυθολογία, το “KA” ήταν το υπαρκτό πνευματικό διπλό που είχε τις ίδιες μνήμες και αισθήσεις με το ζωντανό πρόσωπο.

Φυσικά η θεωρία του Doppelganger δεν θα μπορούσε να λείπει από την λογοτεχνία και την τέχνη του Φανταστικού. Έτσι, ιστορίες σχετικές μπορούμε να συναντήσουμε στο “Double” του Ντοστογιέφσκι, στο a tale of two cities του Ντίκενς και σε αρκετά ακόμη. Σε αυτές τις ιστορίες το διπλό είναι σχεδόν πάντα “κακό”, και προτρέπει τα θύματα σε πράξεις ακατανόητες..Βέβαια υπάρχει και η επιστημονική πλευρά του ζητήματος που αποδίδει το Doppelganger στο σύνδρομο του “Υποκειμενικού Διπλού”, το οποίο είναι ένα σύνδρομο στο οποίο το άτομο έχει την ψευδαίσθηση πως κάπου τριγύρω υπάρχει το διπλό του με την ίδια εμφάνιση, μα με διαφορετικό χαρακτήρα και δική του ζωή. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που πιστεύουν πως έχουν παραπάνω από ένα διπλό! Το σύνδρομο αυτό είναι αποτέλεσμα μιας νευρολογικής ή ψυχικής διαταραχής, ή μια μορφή εγκεφαλικής βλάβης.

Ακόμη μερικές φορές η ψευδαίσθηση αυτή κάνει το άτομο να πιστεύει πως ολόκληρη η προσωπικότητα του ή ένα μέρος της έχει μεταφερθεί σε ένα άλλο άτομο…

Πέρα από αυτή την παράξενη υπόθεση του Doppelganger, που υποτίθεται πως είναι κυριολεκτικά το διπλό μας, υπάρχει το αιθερικό μας διπλό που είναι συνέχεια του ίδιου μας του εαυτού. Είναι το Αιθερικό μας όχημα, ο σύνδεσμός μας με τα αστρικά πεδία και τις ανώτερες σφαίρες ύπαρξης. Ας δούμε παρακάτω:

Το Αιθερικό Διπλό

Το Αιθερικό Διπό είναι για την Θεοσοφία το αόρατο μέρος ή σώμα του συνηθισμένου φυσικού σώματος. Ο Όρος Αιθερικό χρησιμοποιείται γιατί το σώμα αυτό σχηματίζεται από εκείνη την λεπτή ύλη των ενεργειακών δονήσεων που δεν μπορεί να διακρίνει το ανθρώπινο μάτι.Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως αυτή η ύλη δεν είναι ο αιθέρας του Σύμπαντος, μα αποτελείται από φυσική ύλη γνωστή ως Αιθερική, Υπερ-Αιθερική, υπο-ατομική και ατομική.Ο Όρος Διπλό χρησιμοποιείται για να υποδείξει πως το σώμα αυτό είναι στην ουσία ένα ακριβές αντίγραφο του φυσικού σώματος.

Όπως το φυσικό σώμα έχει αισθήσεις, έτσι και το Αιθερικό διπλό έχει τα δικά του αισθητικά όργανα,τα τσάκρας. Μέσα από αυτά τα τσάκρας διοχετεύεται στο αιθερικό σώμα η απαραίτητη ζωτική ενέργεια για την ύπαρξή του και την ευεξία του μέσα στη ζωή.Έτσι, το αιθερικό διπλό παίζει τον ρόλο ενός ενεργειακού αγωγού, και χωρίς αυτό ο άνθρωπος δεν θα μπορούσε να έχει επικοινωνία με τον Αστρικό κόσμο, και δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένστικτα και διαισθήσεις.

Κατά την διάρκεια του ύπνου το διπλό δεν αποχωρίζεται το φυσικό σώμα. Αντιθέτως, το αιθερικό μέρος του νου είναι το πιο ενεργό κατά την διάρκεια ενός ονείρου, ειδικά όταν τα όνειρα προκαλούνται από τυχαία χαρακτηριστικά όπως ένας θόρυβος.

Μετά τον θάνατο του Φυσικού σώματος το αιθερικό διπλό αποσπάται,χωρίς ωστόσο να απομακρύνεται απο την θέση στην οποία βρίσκεται το φυσικό σώμα.

Διπολικότητα, Ύλη & Αντι-Ύλη

Ολόκληρο το σύμπαν αποτελείται από διαφορετικά στάδια ύλης. Τα Κβαντικά στοιχεία της ύλης είναι τα άτομα και τα υποατομικά μόρια. Κάθε υποατομικό μόριο είναι θετικά ή αρνητικά φορτισμένο.Και για κάθε μόριο με θετική ή αρνητική φόρτιση θα πρέπει να υπάρχει και το αντίστοχο μόριο με αντίθετη φόρτιση για να εξισορροπίσει την ύπαρξή του. Έτσι, για κάθε μόριο υπάρχει και το αντι-μόριο.
Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο,που βρίσκεται η αντιύλη στο σύμπαν; Η θεωρία υποστηρίζει πως ύλη και αντι-ύλη δεν μπορούν να συνυπάρξουν και αν συναντηθούν θα καταστρέψουν η μία την άλλη.
Κάθε τί στην φυσική πραγματικότητα υπάρχει σε δύο καταστάσεις, την φυσική και την Αιθερική. Η φυσική Ύλη και το αιθερικό διπλό της συνυπάρχουν στον ίδιο χωροχρόνο μα σε διαφορετική φάση μεταξύ τους σε δύο διαφορετικές σφαίρες ύπαρξης. Η Αντιύλη είναι το αιθερικό διπλό της Φυσικής ύλης.
Έτσι, το αόρατο μέρος του ανθρώπου (Αιθερικό σώμα) είναι ζωτικής σημασίας και είναι το μέρος του ενεργειακού σώματός μας που επιτρέπει τα κύματα της ενέργειας να μας προσεγγίσουν μέσω των αστρικών πεδίων. Αυτά τα ενεργειακά πεδία κρατούν το σώμα ζωντανό και δίνουν τη ζωτικότητα και την ψυχική ευεξία που μας είναι αναγκαία. Επίσης, το αιθερικό διπλό είναι η γέφυρα που “φέρνει” τα πολλά συναισθηματα και τις σκέψεις από τον αστρικό κόσμο στην φυσική σφαίρα ύπαρξης και εδραιώνει το φυσικό σώμα μέσα στον φυσικό κόσμο!

Δύο σώματα της ίδιας μας της ύπαρξης, δύο “διπλά” με διαφορετικές όψεις το καθένα… Το Doppelganger, ο κακός οιωνός που εμφανίζεται και φέρνει μηνύματα κακοτυχίας και όχι μονάχα, και το αιθερικό μας διπλό, ο αγωγός της ζωτικής και αστρικής ενέργειας που μας περιβάλλει και είναι αναγκαία για οποιαδήποτε προσέγγιση θελήσουμε να κάνουμε στις καθημερινές μα και τις μαγικές μας αναζητήσεις σε παραπάνω από ένα πεδία πραγματικότητας! Είναι οι δύο εκφράσεις της διπολικότητας που περικλείει το σύμπαν.Και πηγάζει από εμάς…

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
αρχαία ελληνικά μυστήρια
Ποιά ήταν τα μεγαλύτερα αρχαία ελληνικά μυστήρια;