ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
αρχαία Ολυμπία

Η αρχαία Ολυμπία ζωντανεύει μέσα από λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft

Η αρχαία Ολυμπία ξαναζωντάνεψε μέσα από το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft. Αυτό σημαίνει πως οποιοσδήποτε θελήσει θα μπορεί από τον καναπέ του να συνδεθεί και να βιώσει μία τρισδιάστατη ξενάγηση στην εικονική πραγματικότητα που αναπαριστά την αρχαία Ολυμπία με τεχνητή νοημοσύνη.

Οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην Ολυμπία το έτος 776 Π.Χ που είναι σχεδόν 2.800 χρόνια πριν και το σημείο που ήταν αφιερωμένο στον Δία. Οι Ολυμπιακοί αγώνες συνέχισαν κάθε τέσσερα χρόνια μέχρι το 393 Μ.Χ και ίσως μέχρι την στιγμή που μία πυρκαγιά κατέστρεψε τον κεντρικό ναό του Διός το 425 Μ.Χ. Έτσι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συνεργάστηκε με την Microsoft και με την συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης δημιούργησαν μία πιστή αναπαράσταση της αρχαίας Ολυμπίας.

Η τεχνητή νοημοσύνη “Ολυμπία” συνδυάζει εικόνες και δημιουργεί τέλεια ψηφιακά μοντέλα για την αρχαία Ολυμπία


Αρχικά η τεχνολογική εταιρεία Iconem τράβηξε χιλιάδες επίγειες όσο και εναέριες φωρογραφίες υψηλής ανάλυσης του αρχαιολογικού χώρου. Στην συνέχεια η τεχνητή νοημοσύνη “Ολυμπία” συνδύασε τις φωτογραφίες και δημιούργησε 27 ψηφιακά μοντέλα από τα σημαντικότερα μνημεία που περιλαμβάνουν: το ολυμπιακό στάδιο, το εργαστήρι του Φειδία και τους ναούς που ήταν αφιερωμένοι στην Ήρα και τον Δία. Επανέφεραν στη ζωή επίσης και ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Το πανύψηλο χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία που κάθεται στον θρόνο!

αρχαία Ολυμπία

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη ανέφερε πως η πιστή αναπαράσταση δημιουργήθηκε με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας και προσέθεσε πως η τεχνητή νοημοσύνη βοήθησε στην αποτύπωση του Ολυμπισμού, της ειρήνης, της αρμονίας και της τελειότητας.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
ολογράμματα
Γιατροί ολογράμματα επισκέφθηκαν διαστημικό σταθμό για πρώτη φορά