ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ WEIRDO; ΓΙΝΕ FAN ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
Λάβκραφτ

5 Τρόποι για να γιορτάσεις τα Γενέθλια του Λάβκραφτ

Η Ημέρα σήμερα σηματοδοτεί τα 126α γενέθλια του Χ.Φ Λάβκραφτ, ίσως της σημαντικότερης προσωπικότητας στην Λογοτεχνία τρόμου και ενός από τους καλύτερους συγγραφείς του 20ου αιώνα.

Τα στοιχεία της Συγγραφής του μπορούν να αναγνωριστούν σχεδόν παντού στην Pop Κουλτούρα, από τις Ταινίες (και τις δουλειές του John Carpenter για παράδειγμα), σε βιβλία Κόμικ ( το “Watchman και το HellBoy είναι δύο παραδείγματα), ως την τηλεόραση ( Ο Λάβκραφτ υπήρξε χαρακτήρας της σειράς Supernatural).

Στο Providence ξεκίνησαν να γιορτάζουν από πέρισυ τα γενέθλια του με το NecronomiCon, ένα τετραήμερο Φεστιβάλ στο οποίο συμμετείχαν Συγγραφείς που επηρεάστηκαν από την δουλειά του Συγγραφέα, με ακαδημαικούς Λόγους, παιχνίδια και δρώμενα όπως το “Cthulhu Prayer Breakfast”.

Επειδή το πιθανότερο είναι να μην βρίσκεστε στην Γενέτειρα του Λάβκραφτ, το Πρόβιντενς, σας παρουσιάζουμε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να γιορτάσετε τον μύθο που άφησε ο Άρχοντας της Λογοτεχνίας. Δείτε 5 από αυτούς παρακάτω:

Πως να γιορτάσεις τα Γενέθλια του Λάβκραφτ: Δες Μία “Λαβκραφτική” Ταινία

Παρακολούθησε το διάσημο “The Thing” του Carpenter που αφορά την επίθεση κάποιας εξωγήινης δύναμης στην Ανταρκτική που κλέβει την μορφή των θυμάτων του, και το “In the Mouth of Madness,”, που αφορά έναν άνδρα που μαθαίνει πως είναι η δημιουργία ενός Συγγραφέα που επηρεάστηκε από καταχθόνιες δυνάμεις. Ο Άρχοντας των ταινιών B – Movie, Stuart Gordon δημιούργησε το “From Beyond” και το “Re-Animator” από τις ιστορίες του Συγγραφέα. Αν πάλι θέλεις κάτι πιο κοντά στο αυθεντικό vibe που απέπνεαν οι ιστορίες της αρχής του 20υ αιώνα, τότε δες τις εκδοχές του “The Call of Cthulhu,”, σε μία βουβή ταινία, και το “The Whisperer in the Darkness,” που δημιουργήθηκε στο στύλ των ταινιών τρόμου του 1930 και του 1950

Άκου Podcasts με ιστορίες του Λάβκραφτ στα Αγγλικά

Αν το έχεις με τα αγγλίκά τότε μπορείς να ταξιδέψεις στην ατμόσφαιρα του Συγγραφέα ακούγοντας το Dark Adventure Radio Theater, που παίρνει τις ιστορίες και τις μετατρέπει σε ραδιοφωνικές εκπομπές. Οι Ηθοποιοί παίζουν τους ρόλους μέσα από τα ηχητικά εφέ και τις μουσικές επενδύσεις. Μπορείς για παράδειγμα να ακούσεις  “The Horror at Red Hook” που αφορά το αρχαίο κακό που εδράζει στο Brooklyn, αλλά και το “Dreams in the Witch House, που αφορά τις τρομερές αναμετρήσεις ενός μαθητή σε μία άλλη διάσταση.

Πιές μία μπύρα του Λάβκραφτ

Η Ζυθοποιία του Rhode Island, Narragansett  γίνεται και αυτή 126 Χρόνων. Όμως αυτό δεν είναι το μόνο κοινό που έχει με τον Συγγραφέα, αφού έχει παράγει δύο μπύρες που έχουν επηρεαστεί από τις ιστορίες του και αποτυπώνουν τις απεικονίσεις τοπικών καλλιτεχνών. Η Lovecraft Honey Ale, που παραπέμπει στο “The Festival” μπήκε στην αγορά πέρισυ όμως δεν βρίσκεται πια σε διαθεσιμότητα. Η Μπύρα  Innsmouth Olde Ale, που παραπέμπει στην ιστορία “Η Σκιά πάνω από το Ίνσμουθ” εξακολουθεί να υπάρχει σε κάποια από τα μαγαζιά στην Αμερική. Μία νέα μπύρα που αφορά την Μυθολογία Κθούλου ετοιμάζεται δίχως πολλές πληροφορίες γύρω από την κυκλοφορία της, οπότε αν είσαι από τους εκείνους που επισκέπτονται τις ΗΠΑ , δροσίσου με μία Μπύρα από άλλη διάσταση…

Άκου Μουσική επηρεασμένη από τις ιστορίες του Λάβκραφτ 

Οι Metallica είναι ίσως η διασημότερη μπάντα που ασχολήθηκε με τις ιστορίες του. το “The Thing That Should Not Be,”  που αφορά την “Σκιά πάνω από το Ίνσμουθ” περιέχει τον στίχο “Not dead which eternal lie/stranger eons death may die,” που είναι παραφρασμένη εκδοχή του στίχου του Λάβκραφτ : “That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.” Οι Metallica έχουν ακόμη το διάσημο κομμάτι με όνομα “The Call of Ktulu,”, που είναι παραλλαγή του “The Call of Cthulhu”

Υπάρχουν και άλλοι μουσικοί που επηρεάστηκαν από το έργο του μεγάλου συγγραφέα, όπως οι The Mountain Goats και το ’“Lovecraft in Brooklyn” που επηρεάστηκε από την ξενοφοβική εποχή που πέρασε ο συγγραφέας στα περίχωρα της Νέας Υόρκης.

Διάβασε ένα διήγημά του

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τον πιο κλασικό τρόπο για να τιμήσουμε την μνήμη του αγαπημένου H.P Lovecraft, που είναι το διάβασμα μίας ιστορίας του. Γιατί να μην ανοίξεις ένα από τα πολλά βιβλία που υπάρχουν στα ελληνικά και συλλογές όπως “Τα βουνά της Τρέλας”, ή τις τόσες άλλες εκπληκτικές ιστορίες μυστηρίου και τρόμου που έχει γράψει. Ακόμα και αν θέλεις κάτι σύντομο, αν είσαι ακόμα στην παραλία, μπορείς να διαβάσεις το “Dagon”… Όπως και να έχει, σήμερα είναι μία καλή ημέρα για να εισχωρήσεις στα μυστικά των κόσμων που δημιούργησε ο Λάβκραφτ…

Πηγή Άρθρου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
Χαράρι
Χαράρι: Ο Άνθρωπος που θα σε.. χακάρει